Kostajnica

Nevrijeme u Kostajnici i Prijedoru

PRIJEDOR – Obilna kiša koja je tokom protekle noći zahvatila područje opština Kostajnica i Prijedor je nanijela blato i pjeskovite nanose na lokalne puteve i ulice.

Proljećna sjetva u Kostajnici obuhvatiće 700 hektara

Očekivane sjetvene površine u proljećnoj sjetvi u opštini Kostajnica iznose oko 700 hektara od ukupno 4.259 hektara kvalitetnog obradivog zemljišta, rekao je Srni Miroslav Stijak iz opštinskog Odjeljenja za privredu, finansije i društvene djelatnosti.

Preminula djevojka (22) iz Kostajnice zaražena koronom

PRIJEDOR - Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena je smrt djevojke (22) iz Kostajnice, koja je bila zaražena virusom korona, potvrđeno je "Nezavisnim" u Institutu.

Život u kontejneru sumorna realnost i godinu nakon zemljotresa

KOSTAJNICA - Od razornog zemljotresa koji je prošle godine pogodio Petrinju u Hrvatskoj prošlo je godinu dana, a opštine u Srpskoj koje su imale najveću štetu nakon ovog zemljotresa, kao što je Kostajnica, još se muče sa saniranjem posljedica te će pojedini mještani ove opštine i ovu Novu godinu dočekati u kontejnerima.

Plastenici za 20 poljoprivrednika u Kostajnici

KOSTAJNICA - Opština Kostajnica bi trebalo do kraja mjeseca da potpiše ugovore sa 20 korisnika koji su ostvarili pravo na dodjelu plastenika, u okviru projekta "Ekonomsko osnaživanje mladih i žena", rekao je portparol ove opštine Aleksandar Pašić.

Za sanaciju štete u Kostajnici izdvojeno gotovo 1,7 miliona KM

KOSTAJNICA - Za sanaciju štete u opštini Kostajnica koja je nastala usljed zemljotresa 29. decembra prošle godine, do sada je izdvojeno 1.649.650 KM, rekao je Srni portparol opštine Aleksandar Pašić.

Nova pomoć Vlade ugroženima u Kostajnici i Kozarskoj Dubici

Nakon novčane pomoći Vlade Srpske stradalim u zemljotresu u Kostajnici i Kozarskoj Dubici, stiže nova pomoć ugroženima.

Tegeltija u Kostajnici: Svi skupa ćemo pomoći obnovu nakon zemljotresa

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je danas u Kostajnici da je važno da je započeta sanacija objekata za stanovanje građana ove opštine nakon snažnog zemljotresa u decembru prošle godine i da će svi skupa pomoći da se saniraju i institucije od javnog interesa u ovom mjestu.

Cvijanović: Realizovaćemo sve važne projekte u Kostajnici

KOSTAJNICA - Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je svim stanovnicima Kostajnice krsnu slavu opštine i Hrama Svete Trojice.

Kostajnica zahvalna Trebinju na pomoći

TREBINJE - Gradonačelnik Trebinja ine.Mirko Ćurić razgovarao je danas sa načelnikom Opštine Kostajnica Nikolom Janjetovićem koji je posjetio Trebinje i tom prilikom se zahvalio ovom gradu i njegovim službama zaštite i spasavanja, kao i svim građanima na svesrdnoj podršci u saniranju posljedica zemljotresa koji je pogodio to mjesto krajem prošle god

Mali: Pomoć za Kostajnicu, Nevesinje, Kozarsku Dubicu i Drvar

BEOGRAD - Ministar finansija Srbije Siniša Mali rekao je danas na sastanku sa načelnicima opština Kostajnica, Nevesinje, Kozarska Dubica i Drvar da će Srbija pomoći tim lokalnim zajednicama da riješe probleme sa tekućom likvidnošću, te im pružiti podršku za neke razvojne projekte.

Pomoć u građevinskom materijala dobiće 53 porodice u Kostajnici

KOSTAJNICA - Građevinski materijal, koji je donacija AP Vojvodine, dobiće 53 porodice iz opštine Kostajnica čiji su objekti oštećeni u zemljotresu krajem prošle godine, potvrdio je Srni portparol opštine Aleksandar Pašić.

Medvjed oštetio pčelinjak

KOSTAJNICA - Na području Kostajnice pojavio se medvjed koji je pričinio štetu na pčelinjaku, o čemu su obaviještene nadležne službe i ovaj problem bi uskoro trebalo da bude riješen, rekao je Srni predsjednik Lovačkog udruženja "Balj" Nenad Reljić.

Još čekaju obnovu nakon zemljotresa: Tri mjeseca bez krova nad glavom

KOSTAJNICA, PRIJEDOR - Gotovo tri mjeseca nakon stravičnog zemljotresa u Petrinji, koji je i u nekoliko lokalnih zajednica na sjeverozapadu Srpske iselio građane iz njihovih kuća, oni još čekaju vlastiti krov nad glavom.

U zemljotresu u Kostajnici oštećeno 935 objekata

KOSTAJNICA - U opštini Kostajnica 935 objekata oštećeno je u zemljotresu koji je krajem prošle godine pogodio ovu lokalnu zajednicu, od kojih je 12 toliko urušeno da neće moći biti sanirano, utvrđeno je kategorizacijom.

Najčitanije