Kostajnica

Još čekaju obnovu nakon zemljotresa: Tri mjeseca bez krova nad glavom

KOSTAJNICA, PRIJEDOR - Gotovo tri mjeseca nakon stravičnog zemljotresa u Petrinji, koji je i u nekoliko lokalnih zajednica na sjeverozapadu Srpske iselio građane iz njihovih kuća, oni još čekaju vlastiti krov nad glavom.

U zemljotresu u Kostajnici oštećeno 935 objekata

KOSTAJNICA - U opštini Kostajnica 935 objekata oštećeno je u zemljotresu koji je krajem prošle godine pogodio ovu lokalnu zajednicu, od kojih je 12 toliko urušeno da neće moći biti sanirano, utvrđeno je kategorizacijom.

Biblioteka u Kostajnici na poklon dobila 116 knjiga

KOSTAJNICA - Direktor Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo Bojan Đenić posjetio je danas Narodnu biblioteku "Nevenka Stanisavljević" u Kostajnici, kojoj je uručio 116 knjiga vrijednih 950 KM.

Komisija procijenila, sedam objekata za rušenje u Kostajnici

BANJALUKA - Nadležna komisija za kategorizaciju i procjenu štete na objektima oštećenim u posljednjem zemljotresu utvrdila je da je od 1.490 do sada pregledanih objekata u opštini Kostajnica 551 vidno oštećeno, te da sedam njih pripada kategoriji za rušenje jer nisu bezbjedni za boravak ljudi, saopšteno je iz Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske.

Vlada Srpske dostavlja kontejnere najugroženijima u Kostajnici

KOSTAJNICA - Četiri kontejnera za najugroženije kategorije ljudi u Kostajnici nakon zemljotresa biće dostavljeni sutra u ovu opštinu, najavljeno je iz te opštine. Kontejneri će biti dostavljeni na stadionu "Partizan" u 12.30 časova.

Dogovorena pomoć Kostajnici

KOSTAJNICA - U Kostajnici je održan sastanak načelnika opštine Nikole Јanjetovića sa SNSD-ovim gradonačelnicima i načelnicima, koji danas borave u posjeti ovoj opštini u znak podrške i pomoći zbog velike materijalne štete koju je pretrpjela u zemljotresu.

Novi zemljotres uznemirio građane Kostajnice

KOSTAJNICA - Večeras se u Kostajnici osjetio jači potres. Epicentar je, prema prvim podacima, bio oko 48 kilometara jugoistočno od Zagreba, na području Petrinje.

U Kostajnici održano prvo vjenčanje nakon zemljotresa

KOSTAJNICA - U Kostajnici je danas održano prvo vjenčanje nakon snažnog zemljotresa u kojem je oštećeno više od 600 objekata, među kojima i zgrada vijećnice gdje su organizovana vjenčanja.

Komšijska solidarnost: U Kostajnicu stigla pomoć iz Hrvatske Kostajnice

KOSTAJNICA - Gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćanin dopremio je danas pomoć u Kostajnicu koja je pretrpjela ogromne materijalne štete u zemljotresu.

Cvijanović: Cilj da neuspješnu lokalnu vlast zamijenimo uspješnom

KOSTAJNICA - Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović prisustvovala je danas u Kostajnici potpisivanju koalicionog sporazuma opštinskih odbora SNSD-a, Ujedinjene Srpske, NDP-a i SDA kojim su ove stranke dale podršku kandidatu SNSD-a za načelnika opštine Nikoli Janjetoviću.

Najčitanije