Kovaks

Si Đinping obećao dvije milijarde doza vakcina svijetu

PEKING - Kina će nastojati da svijetu do kraja godine obezbijedi dvije milijarde doza vakcina protiv kovida 19 i da donira 100 miliona dolara međunarodnom sistemu za nabavku i distribuciju vakcina "Kovaks", izjavio je kineski predsjednik Si Đinping.

Saliven: SAD će donirati Indoneziji četiri miliona vakcina

VAŠINGTON - SAD će Indoneziji pokloniti četiri miliona doza Modernine vakcine protiv kovid-19, izjavio je danas savjetnik za nacionalnu bezbjednost američkog predsjednika Džejk Saliven tokom razgovora sa ministarkom inostranih poslova Indonezije Retnom Marsudi.

Dodik na Samitu u Antaliji: Iskustvo sa "Kovaksom" teško i mučno

ANTALIJA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je tokom pandemije virusa korona, koja je zahvatila cijeli svijet, izostala očekivana solidarnost što su posebno osjetile manje i siromašne zemlje.

SZO upozorava: Neće biti gotovo nigdje dok ne bude gotovo svugdje

SZO je upozorila da uprkos padu broja oboljelih i umrlih od kovida 19 na globalnom nivou, i većem broju vakcinisanih u određenim zemljama, pandemija nije gotova.

Francuska donira prvih 100.000 doza vakcina u Kovaks

PARIZ - Francuska će zemljama u razvoju ovog mjeseca donirati prvobitnih 100.000 doza vakcine protiv kovida 19 "AstraZeneca".

Do kraja juna 100.000 vakcina iz Kovaksa stiže u BiH

Međunarodni mehanizam Kovaks objavio je zvaničan plan raspodjele vakcina unutar trećeg kruga.

U BiH stiže 23.400 doza vakcina Pfizer

SARAJEVO - Na Međunarodni aerodrom Sarajevo sutra će biti dopremljeno 23.400 doza vakcine Biontek-Pfizer, koje je BiH kupila u okviru mehanizma Kovaks, saopšteno je danas iz Ministarstva civilnih poslova u Savjetu ministara.

Komšić: Važna Vučićeva donacija 5.000 vakcina

SARAJEVO - Hrvatski član Predsjedništva BiH, koji je u to tijelo izabran bošnjačkim glasovima, Željko Komšić izjavio je da je važna pomoć, ponuda predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o donaciji 5.000 vakcina Federaciji BiH.

Kovaks: BiH u martu bez vakcina, uslovi nisu ispunjeni

SARAJEVO - BiH ni u martu neće dobiti vakcine putem zajedničkog mehanizma "Kovaks" jer za to još nije ispunila uslove, navedeno je u dokumentu koji je dobilo Ministarstvo civilnih poslova u Savjetu ministara od Kancelarije "Kovaks" mehanizma.

Najčitanije