Kovid

U Hrvatskoj umrlo 65 osoba, 15.629 novozaraženih

ZAGREB - U Hrvatskoj je od kovida u posljednja 24 časa umrlo 65 osoba, a ukupno je zabilježeno 15.629 novih slučajeva korona virusa, od toga PCR testovima 9.924 nova slučaja, a brzim antigenskim testiranjem 5.705 slučaja, saopštio je danas Nacionalni štab civilne zaštite.

U Srpskoj 27 preminulih, zaraženo još 425 оsоbа

BANJALUKA - Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnja 24 čаsа izvršеnо је tеstirаnjе 984 lаbоrаtоriјska uzоrkа, а nоvi virus kоrоnа (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 425 оsоbа, a prijavljeno je 27 smrtnih slučајеvа.

Buster doze mogle bi da smanje broj hospitalizacija

BRISEL - Buster doze vakcina protiv kovida 19 mogle bi da umanje broj hospitalizacija u Evropi u budućnosti za najmanje pola miliona, saopštila je danas agencija EU za javno zdravlje, u vrijeme kada se omikron soj širi brzinom bez presedana.

Odbili da izvrše transplantaciju srca pacijentu koji nije vakcinisan

BOSTON - Bolnica u američkom gradu Bostonu odbila je da izvrši transplantaciju srca pacijentu koji nije vakcinisan protiv kovida 19, javili su američki mediji.

U UKC-u Srpske otvoren šesti sprat za kovid pacijente

BANJALUKA - Zbog povećanog prijema pacijenata na bolničko liječenje, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske otvoren je šesti sprat za kovid pozitivne pacijente.

Zeljković: UKC RS otvara šesti sprat za kovid pacijente

BANJALUKA - Načelnik Urgentnog centra Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Slavica Zeljković rekla je danas da je epidemiološka situacija pogoršana i da se u UKC-u i Urgentnom centru od početka godine svakodnevno bilježi sve više upućenih pacijenata.

Izrael ukida kovid potvrde: "Nemaju logike, stvaraju paniku"?

Izrael je juče zabilježio novi dnevni rekord od 65.259 novih zaraza, a paralelno s time povela se ozbiljna rasprava o ukidanju kovid potvrda. Protiv kovid potvrda koje se u Izraelu zovu zelene propusnice istupio je izraelski ministar finansija Avigdor Liberman, prenosi Jerusalem Post.

Fajzerov antikovid lijek odobren za starije od 18 godina u Britaniji

LONDON - Britanija je odobrila Fajzerov lijek za kovid-19 za pacijente starije od 18 godina, koji imaju blagu infekciju ili kod kojih postoji visok rizik od pogoršanja bolesti.

Žena u avionu saznala da je kovid pozitivna pa u toaletu provela pet sati

REJKJAVIK - Amerikanka iz Mičigena bila je zatvorena pet sati u avionskoj toalet kabini nakon što joj je test na kovid bio pozitivan tokom leta iz Čikaga za Island.

U Crnoj Gori na snazi strože epidemiološke mjere

PODGORICA - U Crnoj Gori od danas su na snazi strože epidemiološke mjere, čiji rezultati se očekuju za desetak dana, izjavio je danas epidemiolog Instituta za javno zdravlje Adis Martinović.

Najčitanije