Kovid 19

Najviše preminulih u BiH od početka pandemije

BANJALUKA, SARAJEVO - U Bosni i Hercegovini prijavljena su 57 smrtna slučaja u posljednja 24 časa od posljedica virusa korona, što je crni rekord.

Otvorena nova kovid bolnica u Banji "Slatina"

BANJALUKA, SARAJEVO - Dodatni prostori za liječenje osoba oboljelih od kovida-19 otvoreni su u Banji "Slatina" kod Banjaluke, gdje je već premješteno oko 100 pacijenata.

Prvi smrtni slučaj u svijetu usljed reinfekcije virusom korona

AMSTERDAM - Holandski ljekari saopštili su danas da je došlo do prvog smrtnog slučaja nakon reinfekcije virusom korona u toj zemlji, a ovo je prvi takav slučaj i u svijetu.

Šeranić na samitu u Salcburgu: Moramo poštovati epidemiološke mjere

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je na Evropskom samitu u Salcburgu da postoji još mnogo nepoznanica o virusu korona, te da i dalje moramo biti oprezni i poštovati epidemiološke mjere.

Zaraženo 6.868.937 osoba u svijetu

BIJELJINA - U svijetu je virusom korona trenutno zaraženo 6.868.937 lica, a do sada je zabilježeno ukupno 26.184.512 slučajeva infekcije, podaci su statističkog portala "Vorldometar".

Virusom korona zaražena 5.028.501 osoba u svijetu

NJUJORK - U svijetu je virusom korona trenutno zaraženo 5.028.501 lice, a do sada je zabilježeno ukupno 113.463.546 slučajeva, podaci su statističkog portala "Vorldometar".

Vanredna situacija u Jermeniji produžena do 12. avgusta

JEREVAN - Jermenija je danas produžila vanrednu situaciju uvedenu zbog pandemije virusa korona do 12. avgusta.

Vakcine bi trebalo da budu dostupne svima

Vakcine protiv virusa korona trebalo bi da budu dostupne kao globalno javno dobro, izjavio je generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adanom Gebrejesus.

SAD: Počelo testiranje lijeka za kovid-19

Lijek koji bi mogao uspješno da liječi i spriječi kovid-19 testira se na pacijentima u više gradova SAD, saopšteno je danas iz farmaceutske kompanije Regeneron, izvestio je CNN.

Švajcarska prva implementira Apple i Google Covid-19 aplikaciju

Švajcarska sada testira aplikaciju za praćenje kontakata COVID-19 koja koristi framework Apple-Google.

Najčitanije