Kozara

Dodik: RS će istrajati na politici vojne neutralnosti

BANJALUKA - RS će istrajati na politici vojne neutralnosti iako je svjesna da su bošnjačka i hrvatska komponenta za ulazak BiH u NATO, rekao je danas Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, tokom božićnog prijema u banjalučkoj kasarni "Kozara".

Avantura park Kozara dobija dva nova zip lajna

Avantura park Kozara na Mrakovici dobija dva nova zip lajna, najavili su iz Nacionalnog parka Kozara.

Nova pješačka staza na Kozari jedinstvena u regiji

PRIJEDOR - Na Kozari je danas otvorena nova pješačka staza duga 4,2 kilometra, koja dijelom ima i stjenovitu dionicu, po čemu je jedinstvena u regiji.

Fjodor Jemeljanenko, jedan od najboljih MMA boraca posjetio Republiku Srpsku i Kozaru

Jedan od najboljih MMA boraca svih vremena, Rus Fjodor Jemeljanenko , poznat kao "Posljednji imperator", ovih dana boravio je u Republici Srpskoj, a svoj odmor, poznati prijatelj srpskog naroda, iskoristio je da posjeti pravoslavne svetinje, kao i da oda počast nastradalim Srbima Kozare i Potkozarja od strane ustaškog terora.

"Kozara etno" festival od 5. do 8. jula u Piskavici i Banjaluci

Međunarodni festival tradicije i običaja "15. Kozara etno 2019" održaće se od 5. do 8. jula u Piskavici i Banjaluci, saopšteno je iz Turističke organizacije Grada Banjaluka.

Cvijanović: Kozara je pobjeda života nad smrću

PRIJEDOR - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je Kozara jedan od najboljih pokazatelja kako život može da pobijedi smrt i onda kada je smrt bila toliko zastrašujuća i uzimala tolike žrtve.

Počelo obilježavanje 77 godina od Bitke na Kozari

PRIJEDOR - Na Mrakovici je počelo obilježavanje 77 godina od Bitke na Kozari.

Sve je spremno za 3. Nektar Puls Fest u NP Kozara

Treći Nektar Puls Fest biće održan 28. i 29. juna u srcu Nacionalnog parka Kozara, a osim nestvarnog prirodnog ambijenta, nadaleko poznate (tradicionalne i domaće) hrane i pića, okupiće najveća regionalna muzička imena, te svim generacijama prirediti atmosferu i program za pamćenje.

Zahlađenje u Srpskoj, na Kozari snijeg

PRIJEDOR - U Republici Srpskoj jutros su dosta niže temperature u odnosu na prethodne dane, a na Kozari je pao snijeg.

U Nacionalnom parku Kozara otkrivene 44 nove vrste tvrdokrilaca

Čak 44 nove vrste tvrdokrilaca otkriveno je za područje Nacionalnog parka Kozara tokom detaljnog istraživanja insekata tvrdokrilaca.

Najčitanije