Koze

Habiba Burnić iz sanskog sela: Koze se isplati držati

SANSKI MOST - Habiba Burnić iz sela Demiševci, kod Sanskog Mosta, jedna je od rijetkih na području ove općine koja se bavi kozarstvom, s obzirom na to da ova grana stočarstva nikada nije bila poljoprivredna tradicija ovih prostora.

Beograd zamijenili selom: Uzgajaju 350 ovaca i 70 koza

Iz grada u selo, jer tamo je ljepše. Marta i Branislav Dmitrović odlučili su da žive u Deliblatskoj peščari, jer smatraju da njihova djeca treba da odrastaju u prirodi.

Neobična intervencija u Mostaru: Spasili stado koza sa litica Huma

MOSTAR - Pripadnici Hercegovačke službe spašavanja Mostar u utorak su spasili stado koza sa litica Huma.

Eko-bio farma spas za kozje mlijeko

​BANJALUKA - U RS još nema organizovanog otkupa kozjeg mlijeka, a kozari spas vide u otvaranju velike eko-bio farme muznih koza kod Kozarske Dubice, koja bi otkupljivala kozje mlijeko od malih uzgajivača, a gotov sir potom plasirala na njemačko tržište.

Lamborghinijem vukao prikolicu s kozama

Prizor koji se ne viđa baš svaki dan zapeo je mnogima za oko. Kako i ne bi kad je u pitanju Lamborghini Murcielago, no kao da to sve nije dovoljno - isti za sobom vuče prikolicu i to s jarićima.

Koze izmještene sa planine jer previše jedu

Više stotina planinskih koza premješteno je helikopterima i kamionima sa planine jer su previše jele i time ugrožavale prirodne resurse u Nacionalnom parku udaljenom oko 150 kilometara zapadno od Sijetla.

Koze vole srećnije ljude

Koze mogu da razlikuju facijalne ekspresije ljudi, tvrde naučnici. To, međutim, nije sve, pošto će te životinje prije odlučiti da gledaju u srećne ljude i da stupaju u interakciju sa njima.

Fudbalski klub prodao 18 igrača da kupi 10 koza

Turski fudbalski klub Gulšpor, koji igra u jednoj od nižih liga u toj zemlji, prodao je 18 omladinskih igrača kako bi prikupio novac za kupovinu deset koza.

Vukovi poklali koze, šteta 2.000 evra

NIKŠIĆ - Braći Čedomiru i Mirku Baletiću iz sela Smrduša, 28 kilometara od Nikšića, čopor vukova desetkovao je stado koza, a šteta se procjenjuje na 2.000 evra.

Napustio karijeru u Italiji i vratio se u BiH da uzgaja koze

TESLIĆ - Miroslav Klječanin, prije pet godina na planini Očauš kod Teslića, napravio je farmu koza, a da bi se posvetio ovom poslu odlučio je da napusti Italiju gdje je proveo dvije decenije i izgradio karijeru.

Najčitanije