Kragujevac

Pritvorenici doniraju novac za liječenje sedmomjesečnog Gavrila

BEOGRAD - U Okružnom zatvoru u Kragujevcu pritvorenici su odlučili da se priključe akciji za prikupljanje novca za liječenje sedmomjesečnog dječaka Gavrila Ðurđevića koji boluje od spinalne mišićne atrofije, a zašta je potrebno 2,5 miliona evra.

"Novorođenče i dalje u teškom stanju, borimo se"

KRAGUJEVAC - Novorođenče staro osam dana na odjeljenju neonatologije Univerzitetskog kliničkog centra u Kragujevcu je na intenzivnoj njezi na mehaničkoj ventilaciji i dalje je u teškom stanju, rekla je za TV Prva zmjenica direktora Centra za neonatologiju dr Dragana Savić.

Mladić na gradilištu kolegu ubo nožem u vrat

KRAGUJEVAC - N.S. (21) iz Kragujevca uhapšen je zbog sumnje da je jutros na gradilištu, poslije svađe, ubo u vrat 37-godišnjeg muškarca s kojim je radio.

Uhapšen direktor doma za odrasle, ljudima davao lijek za životinje

KRAGUJEVAC - Direktor Zavoda za smještaj odraslih lica "Male pčelice" u Kragujevcu Vladica Stanojević uhapšen je danas, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Šumadijski "kalašnjikov" omiljen u Americi

Krajem prošle decenije kragujevačka fabrika Zastava oružje je, prvenstveno za američko tržište, iznova redizajnirala vojničku pušku M77, čime je dokazani, robusni i pouzdani sistem "kalašnjikov" dodatno prilagodila i približila civilima. Američki strijelci imaju samo riječi hvale za ovo kvalitetno oružje modernog i atraktivnog izgleda, a prihvatljive cijene.

U Kragujevcu moguće uvođenje vanredne situacije zbog korone

KRAGUJEVAC - U posljednjih 17 dana u Kragujevcu je registrovano 77 novozaraženih na virus korona, a ukoliko danas i sutra bude zabilježeno više od deset novih slučajeva, Krizni štab daće preporuku da se proglasi vanredna situacija na području tog grada.

U Kragujevcu pronađeni mrtvi supružnici

KRAGUJEVAC - Muž i žena pronađeni su mrtvi u porodičnoj kući u naselju Kozujevo u Kragujevcu.

Otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane u Kragujevcu

KRAGUJEVAC - Kraljevačka policija je otkrila laboratoriju za uzgoj marihuane u vještačkim uslovima i uhapsila M. P. (1991) iz tog grada.

Fijat staje na dvije sedmice u Evropi, uključen i Kragujevac

Kompanija Fijat-Krajsler Automobili (FCA) obustavlja proizvodnju na dvije nedjelje u većini svojih evropskih fabrika kako bi zaštitila radnike od pandemije virusa korona i prilagodila poslovanje padu tražnje, najavio je danas italijansko-američki proizvođač vozila.

Nastavljena proizvodnja u kragujevačkom Fiatu

Proizvodnja u fabrici "Fiat Chrysler automobili Srbija" u Kragujevcu nastavljena je poslije dvonedjeljne pauze zbog nedostatka dijelova iz Kine.

Najčitanije