Krastavac

Kornišoni: Krastavčići kao savršeni dio zimnice

Jedna od važnih povrtarskih kultura bez koje predstojeća zimnica ne može ni da se zamisli jesu krastavci kornišoni. Gajenje kornišona nije toliko rasprostranjeno i prošireno kao, na primjer, paprika ili paradajza, ali to nimalo ne umanjuje vrijednost ove vrste kako na domaćim trpezama, tako i u prerađivačko-prehrambenoj industriji.

Top pet namirnica za ublažavanje migrene

Kad zaboli glava, većina poseže za tabletama, ali možda sljedeći put možete da pokušate s nekom od namirnica koje zahvaljujući svom sastavu mogu na prirodan način smanjiti bol ili spriječiti napade migrene.

Trik za najbolju ljetnu salatu od krastavaca

Kineskom metodom pripreme salate ploške krastavaca će imati finiju aromu, upiti više preliva te biti hrskaviji.

Nije samo za jelo, korisne strane krastavca u domaćinstvu

Krastavc u sebi sadrži većinu vitamina potrebnih za zdravlje organizma. Samo jedan krastavac u sebi sadrži vitamine B1, B2, B3, B5, B6, folnu kiselinu, vitamin C, kalcijum, gvožđe, magnezijum, fosfor, kalijum i cink, a pored toga veoma je siromašan kad su u pitanju kalorije

Kiseli krastavci snižavaju šećer i jačaju imunitet

Mnogo domaćica već sprema zimnicu koja ne može da se zamisli bez kiselih krastavaca. Da li ste znali zašto je dobro konzumirati ovo povrće u tom stanju?

Jednostavan trik da se riješite gorčine iz krastavca

Ponekad se desi da krastavac ima gorak ukus i da uništava ukus salate.

Niko neće da uzgaja kornišone

​SANSKI MOST - Poljoprivredni proizvođači na području općine Sanski Most nezainteresovani su za uzgoj kornišona iako im se nudi zagarantovan otkup svih njihovih proizvoda i brojne druge pogodnosti.

Moć krastavca u beauty tretmanima

Beauty rutina kojoj teži svaka žena je ona koja je najbolja za njen tip kože i koja će njenoj koži omogućiti posebnu hidrataciju, njegu i zdravlje.

Prepolovljen urod kornišona u USK

BIHAĆ - Proizvodnja kornišona na području Unsko-sanskog kantona podbacila je ove godine, pa je proizvedeno oko 2.500 tona ove kulture, što je duplo manje od planiranih količina.

Vitaminski detoks napitak

Već znamo da su vitaminske vode pravi preporod za naš stomak i metabolizam, ali su vitaminske vode koje kupujemo u prodavnici vrlo često "obogaćene" različitim vještačkim zaslađivačima, koji ne prijaju našem organizmu.

Najčitanije