Krastavci

Kako se kisele krastavci na suncu

Jedan od okusa koji vraća u djetinjstvo jesu krastavci ukiseljeni na suncu, a da biste napravili ovu savršenu salatu evo šta trebate uraditi.

Zabranjen uvoz više od 20 tona kornišona

BANJALUKA - Fitosanitarna inspekcija Republike Srpske je zbog povećanog prisustva pesticida zabranila uvoz 20.080 kilograma svježih krastavaca kornišona porijeklom iz Srbije.

Kisele krastavce jedu i oni koji ne vole kiselo

Kiseli krastavci sadrže veliku količinu vode, proteine, vrlo malo masnoće te prehrambena vlakna. Isto tako, ova kisela salata bogat je izvor minerala, među kojima su i željezo, kalijum, natrijum i fosfor. Sadrže i vitamine poput vitamina C, A, B-6, B-12, riboflavin, niacin i tiamin.

Ove sezone isporučeno hiljadu tona krastavaca

NOVI GRAD - Kooperanti njemačke firme "Kine" ove sezone isporučili su oko hiljadu tona krastavaca kornišona.

Recept iz djetinjstva: Ljetni kiseli krastavci

Ljetni kiseli krastavci su sigurno jedan od priloga jelu koji svi volimo jer nas vraćaju u djetinjstvo.

Zašto trudnice obožavaju jesti kisele krastavce?

Poznato je da je čulo ukusa žena tokom trudnoće znatno osjetljivo, pa tako neku hranu odbacuju, a neke se ne mogu zasititi. Među posljednjom se nalaze i kiseli krastavci.

Ukiselite krastavce po provjerenom receptu

Vrijeme pripremanja zimnice je u punom jeku a danas vam donosimo smjernice da što bolje ukiselite krastavce. Kiseljenje krastavaca krajnje je jednostavno. Potrebni su vam kornišon krastavci – što sitniji to bolji.

Sezonsko je zdravije: Najzdravije namirnice za avgust

Kupovina namirnica može biti poprilično mukotrpan zadatak. Ako znate šta treba da kupite, to će proći puno jednostavnije i jeftinije. Kupovina sezonskih namirnica je zdrav i jeftin način prehrane.

Najčitanije