Krešo Petek

Obrt u aferi "Janaf"

ZAGREB - Totalni obrt u navodnoj korupcionaškoj aferi sa državnom firmom "Janaf", nakon što jedan od 11 uhapšenih Krešo Petek, prema pisanju današnjeg hrvatskog nedjeljnika "Nacional", koji tvrdi da je imao uvid u dokumentaciju USKOK-a, u svojoj odbrani naveo da je dva miliona kuna dao za finansiranje predsjedničke kampanje.

Objavljeno ko je sve bio u klubu kada je Petek donio mito Kovačeviću

Notorni klub u Slovenskoj 9 nedavno uhapšenog bivšeg šefa "Janafa" Dragana Kovačevića u centar pažnje došao je nakon što je USKOK pokrenuo istragu protiv Kovačevića i još desetorice okrivljenih od kojih su dvojica saborski zastupnici.

Jakov Kitarović bio u istoj zgradi kada je Petek šefu Janafa predao mito

Istog dana kad je Krešo Petek navodno donio mito od 1,96 miliona kuna direktoru Janafa, Draganu Kovačeviću, policijska pratnja koja ih je tada nadzirala snimila je kako iz prostora na adresi Slovenskoj 9 u Zagrebu izlazi i suprug tadašnje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Milanović o aferi Janaf: Meni ova istraga nije jasna

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je, povodom afere "Janaf", izjavio da mu nije jasno zašto direktor "Janafa" Dragan Kovačević i preduzetnik Krešo Petek nisu uhapšeni tokom primopredaje 1,96 miliona kuna mita, nakon što je policija snimila okolnosti tog događaja.

Najčitanije