Kreativnost

Kakav je uticaj mora na mozak?

Možete li da zamislite kakav je uticaj mora na naš mozak?

Resursni centar za djecu i mlade u Dragočaju uskoro otvara svoja vrata

Resursni centar za djecu i mlade u Dragočaju trebalo bi uskoro da otvori svoja vrata, a za najmlađe i omladinu će predstavljati siguran prostor u kojem će razvijati interesovanja i kreativnost.

Četiri najkreativnija znaka zodijaka

Zvijezde su pripadnike ovih znakova horoskopa podarile nevjerovatnom kreativnom energijom i imaginacijom, pa je za njih cijeli život jedna mala umjetnička igra.

Kreativnost kod djece liječi stres

BIHAĆ - U osnovnim školama na području Unsko-sanskog kantona uskoro će zaživjeti zanimljiv projekat koji ima za cilj da olakša obrazovanje djeci kojoj su se u životu dogodile bolne stvari zbog kojih imaju psihičke traume.

Kako da uredite poslovni prostor koji će podsticati produktivnost?

U većini kompanija naći ćete zaposlene raznih godišta, od onih koji imaju tridesetak godina (pripadnici milenijumske generacije) pa do onih koji su u kasnim pedesetim godinama života (takozvana generacija bejbibumera).

Kuvanje opušta i razvija kreativnost

Zahtijeva mnogo pažnje, a fokusiranje na ukuse, mirise ili pokrete kao što je kotrljanje tijesta oslobađa ljude od stresa

Zašto se trebate tuširati prije spavanja?

Istraživanja su i ranije pokazala kako tuširanje može probuditi um i potaknuti kreativnost, a nova studija podržava teoriju koja kaže da ćete lakše zaspati ako se istuširate prije odlaska u krevet.

Najčitanije