Kredit

Najava o kreditima vjetar u leđa za više brakova i beba

BANJALUKA - Zaživi li mjera koja će novim bračnim parovima u Srpskoj omogućavati dobijanje kredita od 30.000 maraka, uz mogućnost otpisa dijela ili cijelog iznosa nakon što postanu roditelji, biće to vjetar u leđa za stupanje u brak, ali i povećanje nataliteta.

Vlada Republike Srpske žirant za kredite od 800 miliona KM

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske planira u ovoj godini da izda garancije od 800 miliona maraka za kredite koje će podići javna preduzeća i ustanove.

FBiH se u ovoj godini zadužuje za više od milijardu maraka

SARAJEVO - Federacija BiH (FBiH) ove godine biće zadužena za nešto više od milijardu KM tako da će ukupni dug tog entiteta krajem godine narasti na više od 5,7 milijardi KM.

Za subvencionisanje kamata na kredite mladih bračnih parova 139.143 KM

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske dala je saglasnost Ministarstvu porodice, omladine i sporta na plan utroška ukupno 558.928 KM za period od 1. januara do 30. juna, od čega subvencija kamatne stope za stambeno kreditiranje mladih i mladih bračnih parova iznosi 139.143 KM.

Atina bez dogovora sa Briselom o novoj tranši kredita

BRISEL - Radna grupa za evro (EWB) nije donijela odluku o isplati gotovo milijardu evra kredita Grčkoj, jer još nema dogovora sa vladom u Atini o tome kako planira da zaštiti dužnike od preuzimanja imovine pod hipotekom, prenosi grčki Katimerini.

Odbili joj kredit pa se skinula pred bankarom da ga "uvjeri"

Julija Kuzmina otišla je u banku u Kazanju koji je glavni grad Republike Tatarstan i jedan od najvećih gradova Ruske Federacije.

Banke u BiH dižu rate kredita zbog rasta euribora

​Pojedine banke u Bosni i Hercegovini obavijestile su svoje klijente koji imaju kredite sa promjenjivom kamatnom stopom da će im kamate biti veće zbog rasta vrijednosti euribora.

Siromašnima podvaljivale kredite kao pomoć

ŠIPOVO - Osnovni sud u Mrkonjić Gradu potvrdio je optužnicu protiv Šipovljanke Dragane Balać (39) i Banjalučanke Radosave Savić (39), koje tereti za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave i prevara, čime su nezakonito pribavile 655.604 KM.

BiH pritišću dvije milijarde maraka nenaplativih kredita

​SARAJEVO, BRISEL - Bosna i Hercegovina je 2016. godine imala dvije milijarde maraka nenaplativih kredita, stoji u odgovorima BiH u upitniku Evropske komisije.

Banke u FBiH povećale kamate na kredite

SARAJEVO - U trećem kvartalu 2018. godine zabilježen je rast efektivne kamatne stope (EKS) za kratkoročne kredite u FBiH, iako su imali kontuinuirani trend smanjenja sve do juna tekuće godine.

Najčitanije