Kredit

Banke u BiH dižu rate kredita zbog rasta euribora

​Pojedine banke u Bosni i Hercegovini obavijestile su svoje klijente koji imaju kredite sa promjenjivom kamatnom stopom da će im kamate biti veće zbog rasta vrijednosti euribora.

Siromašnima podvaljivale kredite kao pomoć

ŠIPOVO - Osnovni sud u Mrkonjić Gradu potvrdio je optužnicu protiv Šipovljanke Dragane Balać (39) i Banjalučanke Radosave Savić (39), koje tereti za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave i prevara, čime su nezakonito pribavile 655.604 KM.

BiH pritišću dvije milijarde maraka nenaplativih kredita

​SARAJEVO, BRISEL - Bosna i Hercegovina je 2016. godine imala dvije milijarde maraka nenaplativih kredita, stoji u odgovorima BiH u upitniku Evropske komisije.

Banke u FBiH povećale kamate na kredite

SARAJEVO - U trećem kvartalu 2018. godine zabilježen je rast efektivne kamatne stope (EKS) za kratkoročne kredite u FBiH, iako su imali kontuinuirani trend smanjenja sve do juna tekuće godine.

Građani u FBiH zaduženiji za 92 miliona KM

SARAJEVO - Građani u Federaciji BiH (FBiH) su za prvih šest mjeseci ove godine digli novih 295 miliona KM kredita, tako da je kreditno zaduživanje veće za čak 92 miliona KM u odnosu na isti period prošle godine, podaci su Federalne agencije za bankarstvo.

Lažirao podatke da bi dobio kredit

ZVORNIK - Policija u Zvorniku podnijela je Okružnom tužilaštvu u Bijeljini izvještaj o počinjenom krivičnom djelu obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti protiv lica iz Srbije S.D, saošteno je danas iz ove uprave.

Elementarne potrebe ruše san o vlastitom domu

SARAJEVO, BANJALUKA - Od 20 do 25 odsto kredita od ukupnih kredita građana BiH otpada na stambene, a u toku 2018. godine je potražnja za njima veća za 2,5 odsto u odnosu na isti period lani, potvrdio je za "Nezavisne" Berislav Kutle, direktor Udruženja banaka BiH.

Francisko Parodi za "Nezavisne": Isplata naredne tranše nakon izbora

MMF neće isplatiti narednu tranšu aranžmana jer su vlasti u BiH donijele mjere koje nisu bile dogovorene u pismu namjere, kaže Francisko Parodi, rezidentni predstavnik MMF-a u BiH.

"Addiko Red Wednesday" - podignite kredit i osvojite isti iznos

Addiko banke u BiH, u srijedu, 29.8, organizuju drugu ovogodišnju "Red Wednesday" akciju, kojom postojećim i novim klijentima žele ponuditi nešto drugačije i atraktivnije.

Grad Banjaluka uzima kredit za projekte vodosnabdijevanja

BANJALUKA - Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić i predstavnik Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Josip Polić potpisali su danas u Gradskoj upravi pismo namjere o kreditnom zaduženju u iznosu do 10 miliona evra, namjenjenom izgradnji primarne i sekundarne vodovodne mreže na području grada.

Najčitanije