Kredit

Bitka za klimu podići će dugove i oboriti kreditne rejtinge

Pandemija kovid-19 izazvala je neviđeno povećanje državnih dugova, a klimatske promjene bi mogle da izazovu neizvršavanje otplata dospjelih rata širom planete, koja je, kako upozorava panel Ujedinjenih nacija, zbog zagrijavanja na putu bez povratka ako se hitno ne preduzmu konkretne akcije.

Bankari u Crnoj Gori uznemireni, tvrde doći će do karambola

Prijedlog zakona o šestomjesečnom odlaganju plaćanja kreditnih obaveza korisnika kredita u Crnoj Gori uzburkao je stručnu javnost u toj zemlji, a izazvao je i reagovanja vodećih međunarodnih finansijskih institucija - Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda.

Vidović: Srpska zaslužuje bolji kreditni rejting

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je danas da na kreditni rejting Republike Srpske utiče to što je BiH vrlo rizična zemlja.

Ponovo mogući moratorijumi na kredite u FBiH

Na osnovu informacija koje upućuju na nastavak otežanih uslova poslovanja, moguća ograničenja u odvijanju poslovnih aktivnosti, naročito zbog uticaja "trećeg talasa" pandemije virusnog oboljenja COVID-19, Agencija za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine objavila je odluke o izmjenama odluka o privremenim mjerama koje subjekti bankarskog sistema (banke, mikrokreditne organizacije i lizing društva) primjenjuju za oporavak od negativnih ekonomskih posljedica uzrokovanih virusnim oboljenjem COVID-19.

Raspisan konkurs za subvenciju kamatne stope za kredite za mlade

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske raspisalo je konkurs za izbor korisnika subvencije kamatne stope koje plasiraju komercijalne banke u Republici Srpskoj, a po kreditnim linijama Investiciono-razvojne banke, saopšteno je iz ovog ministarstva.

U Srbiji od 1. avgusta ponovo dvomjesečni moratorijum na kredite

Građani i privrednici Srbije će od 1. avgusta ponovo moći da stopiraju rate na kredite.

Turci na kredit kupuju zlato, u slamaricama 5.000 tona plemenitog metala

Uzimanje bankarskih kredita uz subvencionisane troškove za kupovinu fizičkog zlata postalo je "nova moda" u Turskoj, prenosi portal Indikator, pozivajući se na "BlumbergHT".

Banke tokom moratorijuma obračunale 19 miliona evra kamata

Banke u Crnoj Gori tokom tri mjeseca moratorijuma na otplatu kredita obračunale su 19 miliona evra kamate, saopštio je guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić.

I Srpska produžava moratorijum na kredite

Nakon što je Federacija BiH donijela odluku kojom se moratorijum na otplatu kredita produžava za još dva mjeseca, sličan model se priprema i u Republici Srpskoj.

Moratorijum za kredite u FBiH produžen za dva mjeseca

SARAJEVO - Agencija za bankarstvo Federacije BiH (FBiH) produžila je moratorijum na kredite za još dva mjeseca iako je Vlada proglasila prestanak prirodne nesreće, rekao je direktor Agencije Jasmin Mahmuzić.

Najčitanije