Kretanje

BiH spora na putu do slobode kretanja

BANJALUKA - Regionalni sporazum o slobodi kretanja i boravka građana, koji omogućava prelazak granice sa ličnom kartom, lideri BiH, Crne Gore, Albanije, Sjeverne Makedonije, Srbije i Kosova trebalo bi da potpišu 6. oktobra u Sloveniji, međutim pitanje je da li će BiH uspjeti završiti neophodne procedure i stvoriti mogućnost za potpis tog sporazuma koji bi od 1. januara naredne godine trebalo da stupi na snagu.

Zabrana kretanja na zapadu Slovenije

LJUBLJANA - Vlada Slovenije donijela je odluku da i nakon Božića zabrani kretanje među opštinama regiona na zapadu zemlje.

Epidemija u Beogradu se malo razbuktava, zasjeda krizni štab

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda i član Kriznog štaba Zoran Radojičić rekao je da se epidemija koja tinja "malo razbuktava" u Beogradu i istakao da će grad pojačati kontrolu poštovanja mjera.

Kretanje građana Srbije smanjeno i do 81 odsto

BEOGRAD - Kretanje građana Srbije je smanjeno zbog epidemije virusa korone, a najveći pad se odnosi na odlazak na radna mjesta - 81 odsto i kretanje građana na stanicama javnog prevoza koje je manje za 80 odsto, pokazuje izvještaj kompanije Google.

Kako ponovo oživjeti zonu Šengena?

BRISEL - Šengenska zona slobodnog kretanja, koja, osim 22 zemlje članice EU, uključuje Norvešku, Island, Švajcarsku i Lihtenštajn, gotovo je proglašena mrtvom kada je, zbog pandemije virusa korona, većina ovih država ponovo uvela kontrole na granicama.

Razvijen model pomjeranja sjevernog magnetnog pola

Tokom proteklih godina sjeverni magnetni pol Zemlje ubrzano se pomjerao od Kanade ka Rusiji, a grupa evropskih naučnika tvrdi da je razvila model kojim je moguće pouzdano opisati ovu pojavu.

U RS 45 građana prekršilo zabranu kretanja

BANJALUKA - U protekla 24 časa 45 građana u Republici Srpskoj sankcionisano je zbog kršenja mjera Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja, saopšteno je iz MUP-a RS.

Zabrana kretanja i između Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže

ISTOČNO SARAJEVO - Opština Istočno Novo Sarajevo saopštila je da je u dane vikenda na snazi zabrana kretanja i između ove i opštine Istočna Ilidža.

Google objavio izvještaje o kretanju stanovništva tokom virusa korona

Google je objavio izvještaje iz 131 države o tome jesu li se smanjile posjete prodavnicama, parkovima i drugim mjestima okupljanja u martu, nakon što su mnoge vlade naredile ostanak kod kuće kako bi spriječile širenje virusa korona.

U RS izrečeno 50 prekršaja u vezi sa zabranom kretanja

BANJALUKA - U protekla 24 časa u Republici Srpskoj sankcionisano je 50 građana zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja licima sa navršenih 65 godina i više, kao i svim licima na javnim površinama u vremenu od 20 do pet časova.

Najčitanije