Krijumčarenje

Vozač u duplom dnu kofera smjestio 230.000 evra, ulovljen na granici

BEOGRAD - Carinici na prelazu Gradina, u saradnji s policijom, otkrili su i spriječili pokušaj krijumčarenja 230.000 evra u duplom dnu jednog kofera.

Uhapšen Avganistanac označen kao jedan od najvećih krijumčara ljudi na Balkanu

BIHAĆ- Državljanina Afganistana P.K. danas su uhapsili u Bihaću pripadnici Federalne uprave policije, a u akciji su sudjelovali i Služba za poslove sa strancima BiH te Obavještajno- bezbjedonosna agencija.

Stejt department: Krijumčari najviše iskorištavaju žrtve za seks i prisilni rad

VAŠINGTON - Građani BiH su i žrtve i počinioci krivičnog djela krijumčarenje ljudi, a prošle godine žrtve su dolazile iz Avganistana, Irana, Srbije i Sirije, navedeno je u novom Izvještaju Stejt departmenta za BiH o krijumčarenju ljudi.

Spriječeno krijumčarenje 40 kilograma skanka

PODGORICA - Granična policija u Crnoj Gori spriječila je krijumčarenje 40 kilograma skanka iz Albanije i uhapsila dvije osobe.

Državljani BiH uhapšeni zbog krijumčarenja 15.000 kutija cigareta

SARAJEVO - Pripadnici Centralne istražne kancelarije Granične policije BiH i Jedinice granične policije Hum danas su lišili slobode dvojicu državljana BiH, nakon što su otkriveni u krijumčarenju 15.000 kutija različitih vrsta cigareta bez akciznih markica, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na više od 70.000 KM.

Njemački list: Krijumčari oružja iz Hrvatske slijedili političke ciljeve?

BERLIN - U članku pod naslovom "Oružje između Hrvatske, Bavarske i Berlina" novinari berlinskog lista Tagecajtung bave se pitanjem da li su krijumčari oružja iz Hrvatske u Njemačku slijedili i političke ciljeve.

Smrzavao se u kabrioletu da bi prokrijumčario hormon rasta

Na prelazu Gradina, prema Bugarskoj, spriječen je neobičan pokušaj krijumčarenja injekcija vrijednih 27.000 evra sakrivenih u prostoru za smještaj pokretnog krova jednog automobila, saopštila je Uprava carina Srbije.

Protjeran Iračanin koji se dovodi u vezu s krijumčarenjem migranata

Državljanin Iraka S. J. za kojeg je utvrđeno da predstavlja prijetnju javnom redu i sigurnosti Bosne i Hercegovine zbog povezanosti sa organizovanim kriminalom izrečena je mjera protjerivanja i stavljanja pod nadzor u Imigracioni centar, saopšteno je iz Službe za poslove sa strancima.

Evropol: Uhapšeno 13 pripadnika kriminalne mreže

Francusko-belgijska policija, koju je podržao Evropol, ove sedmice je razotkrila veliku kriminalnu mrežu koja je umiješana u krijumčarenje migranata, trgovinu ljudima, uključujući maloljetnike, prisilno prosjačenje, prevare vezane za socijalna davanja i falsifikovanje dokumenata.

Spriječeno krijumčarenje šest migranata, dvije osobe uhapšene

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH uhapsili su dvije osobe na području Zeničko-dobojskog kantona zbog sumnje da su počinile krivično djelo "krijumčarenje ljudi" i spriječili krijumčarenje šest migranata, državljana Iraka i Sirije.

Najčitanije