Krim

Izviđački avion na nebu: Amerikanci ponovo osmotrili Krim

Američki avion za radioelektronsko izviđanje velikog opsega "lokid EP-3 orion arijes 2" proletio je duž obale Krima, saopštio je portal za praćenje avio-saobraćaja "Plane radar".

Srpski poslanik u Savjetu Evrope: Krim je dio Rusije

STRAZBUR - Srpski poslanik Aleksandar Šešelj je tokom nastupa u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope pozvao tu instituciju da poštuje teritorijalnu cjelovitost Rusije, u čijem su sastavu Krim i Sevastopolj.

Objavljeni tajni planovi nacista za uništavanje Krima

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je na svom zvaničnom sajtu jedinstvene dokumente o bitkama za Krim tokom Drugog svjetskog rata.

Vučić objasnio zašto Srbija ne može da prizna da je Krim dio Rusije

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao se na situaciju sa Kosovom, objašnjavajući zašto Beograd ne može da prizna Krim kao dio Rusije.

Rusija na Krim raspoređuje strateške bombardere

MOSKVA - Rusija je odlučila da rasporedi strateške bombardere "tupoljev" (Tu-22M3) na posluostrvo Krim.

Putin otvorio dvije nove elektrane na Krimu

SEVASTOPOLJ - Predsjednik Rusije Vladimir Putin danas je otvorio dvije nove elektrane na Krimu nakon što je stigao na ovo poluostrvo u Crnom moru da obilježi petu godišnjicu ponovnog pripajanja te oblasti Rusiji.

Moskva će tražiti odštetu od Kijeva za loše upravljanje Krimom

MOSKVA - Rusija bi od Kijeva mogla da traži odštetu za ekonomsku štetu koju je pretrpio Krim dok je bio pod kontrolom Ukrajine, rekao je danas predsjednik Komiteta za međunarodna pitanja ruske Dume Leonid Slutski.

Kongres zabranio Trampu da prizna Krim kao sastavni dio Rusije

VAŠINGTON - Predstavnički dom Kongresa SAD usvojio je zakon kojim se Bijeloj kući zabranjuje da prizna ruski suverenitet nad Krimom, navodi se na Twitteru pres-službe te institucije.

Rusija ojačala vojsku na Krimu

MOSKVA - Vojne snage Rusije na Krimu su pojačane i pružaju zaštitu teritoriji poluostrva, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu, govoreći na proširenoj sjednici Odbora za odbranu Državne dume.

Ukrajina i Rusija 27. februara pred Evropskim sudom zbog Krima

STRAZBUR - Evropski sud za ljudska prava u Strazburu zakazao je za 27. februar javnu sjednicu u slučaju u kojem Ukrajina tvrdi da je Rusija na Krimu povrijedila niz prava garantovanih Konvencijom o ljudskim pravima.

Najčitanije