Krim

Devet osoba pogunulo u nesreći na Krimu

MOSKVA - Najmanje devet osoba je poginulo u ranim jutarnjim časovima u udesu minibusa na Krimu, saopštile su danas vlasti ruskog regiona.

"Ukrajina se priprema za rat s Rusijom, vratićemo Krim"

KIJEV - Ratna mornarica Ukrajine priprema se za vojne operacije sa Rusijom i namjerava da vrati Krim, izjavio je komandant mornarice, kontraadmiral Aleksej Neižpapa za list "Dumska".

Pompeo izjavio da je Ukrajina izgubila Krim?

KIJEV - Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da je Ukrajina izgubila Krim, da to znaju svi svjetski igrači, a da Rusija nije jedna od zemalja kojoj je moguće nešto oduzeti, prenijeli su pojedini ukrajinski mediji.

Uhapšena treća osoba u aferi "Krim tim"

ZAGREB - Policija je u utorak uhapsila i treću osobu koja se dovodi u vezu s pokušajem iznude nad zaprešićkim preduzetnikom Marijom D. (48), a nakon što su za to djelo već krivično prijavljeni bivši policajac i glumac iz TV serije 'Krim tim 2' Leon Lučić (48), te aktivni pripadnik MUP-ove antiterorističke jedinice Lučko, Andrija Vrhovac (35).

Ukrajina uputila protest Rusiji zbog Putinove posjete Krimu

BEOGRAD - Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine izrazilo je protest ruskoj strani zbog posjete predsjednika Rusije Vladimira Putina Krimu, tokom koje je pratio zajedničke vježbe ruske Crnomorske i Sjeverne flote u Crnom moru.

Prvi putnički voz iz Moskve stigao preko mosta na Krim

SIMFEROPOL - Prvi putnički voz iz Moskve, koji je saobraćao preko Krimskog mosta, stigao je jutros u grad Simferopol na Krimu.

Lavrov: Zapadni političari davno shvatili da je Krim ruski

MOSKVA - Zapadni političari davno su shvatili da je Krim dio Rusije i pored brojnih pokušaja da se ovo pitanje koristi da se Rusija "obuzda", rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov danas u Savjetu Federacije, gornjem domu ruskog parlamenta.

"Dejtonski scenario rešenje za Donbas"

"Insistiranje Rusije na poštovanju Minskog sporazuma moglo bi da svjedoči da je Moskva zainteresovana za rješenje konflikta u Donbasu po Dejtonskom scenariju."

Zlatna koka za rusku kasu: Šta se danas dešava na Krimu?

Više od sedam miliona ljudi do sada je ljetovalo na Krimu ove godine, izjavio je predstavnik Savjeta ministara Krima i stalni izaslanik predsjednika Georgije Muradov.

Krim traži od Srbije: Ne odugovlačite sa priznanjem

BEOGRAD - Srbija ne bi trebalo da odugovlači sa priznavanjem Krima kao dijela Rusije, izjavio šef komiteta za narodnu diplomatiju i međunarodne odnose krimskog parlamenta.

Najčitanije