Kriminal

U RS lani preko hiljadu teških krađa: Lopovi odnijeli 4,5 miliona KM

BANJALUKA, DOBOJ - Ukupna šteta koju su prošle godine prouzrokovali lopovi tokom teških krađa u Srpskoj iznosi 4,5 miliona maraka, procijenili su vlasnici kuća, kafana, trgovina i ostalih objekata koji su bili na meti kradljivaca.

Procurili dokumenti: Svjetske banke dozvolile prebacivanje prljavog novca

Neke od najvećih svjetskih banaka dozvolile su kriminalcima da prebacuju prljav novac u visini od oko dva biliona dolara, pokazuju dokumenti koji su procurili u javnost.

Teška borba sa kriminalnim grupama: Balkanske mafije haraju Evropom

MADRID, BANJALUKA - U Španiji trenutno djeluje više od sto bandi i opasnih kriminalnih grupa iz Srbije, Albanije, Hrvatske, BiH, Crne Gore i Sjeverne Makedonije, piše španski list "El Paiso", pozivajući se na podatke Centra za obavještajno djelovanje i antiterorizam Španije.

Četiri falsifikatora PCR testova priznala krivicu

BEOGRAD - Četiri pripadnika organizovane kriminalne grupe koja se tereti da je od januara ove godine izrađivala falsifikovana lična dokumenta, kao lažne rezultate PCR testova na kovid-19 priznali su krivična djela na saslušanju pred Tužilaštvom za organizovani kriminal, dok su dvojica negirala krivicu.

Novi oblici kriminala u BiH tokom pandemije

SARAJEVO - Glavni tužilac Tužilaštva BiH Gordana Tadić razgovarala je sa učesnicima Stalne konferencije tužilaca za organizovani kriminal o novim pojavnim oblicima kriminala koji se javljaju u vanrednim situacijama izazvanim pandemijom, te o koruptivnim aktivnostima i zloupotrebi budžetskih sredstava putem javnih nabavki.

U Velikoj Britaniji uhapšeno više od 700 ljudi, zaplijenjene tone droge

Britanska agencija za borbu protiv teškog i organizovanog kriminala (NCA) saopštava da je u saradnji sa drugom evropskim policijama, uspjela je da probije kodirane barijere i prodre u tajni komunikacioni sistem Enkročat, koji koriste trgovci drogom i oružjem.

Dugi pipci "korona kriminala" u Japanu

Koronavirus prisiljava na inovaciju - nažalost, ne samo u oblasti medicine, organizacije rada ili javnog saobraćaja, već i u svijetu kriminala.

Korona "prepolovila" kriminal u Austriji

BEČ - Pandemija korona virusa i mjere preduzete u cilju sprečavanja širenja zaraze značajno su smanjili kriminal u Austriji, ali je primjećen rast slučajeva porodičnog nasilja, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer.

Šteta od sajber kriminala do 2025. će doseći 27 milijardi dolara

Atlas VPN načinio je zanimljivo istraživanje, koje pokazuje da šteta počinjena od strane sajber kriminala raste iz mjeseca u mjesec, godine u godinu, što dovodi do situacije u kojoj će ukupna procijenjena šteta do 2025. biti 27,85 milijardi američkih dolara.

Evropol: U vrijeme korona krize rastu kriminal i pedofilija

ZAGREB - Sudeći prema izvještaju Evropola, Evropskog policijskog biroa, zbog pandemije virusa korona, pojačane su kriminalne aktivnosti, koje ovu krizu iskorišćavaju za lični profit.

Najčitanije