Kriminal

Privedeno više inspektora Policijske uprave Banjaluka

BANJALUKA - U operativnoj akciji kodnog naziva "Sirano" slobode je lišeno više inspektora za privredni kriminalitet u Policijskoj upravi Banjaluka zbog krivičnih djela koruptivnog karaktera, prije svega, primanja mita, rekla je načelnik Odjeljenje za odnose s javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović.

Grčki mediji: Uvozimo kriminalce sa Balkana

ATINA - Poslije ubistva dvojice muškaraca u jednom restoranu u Atini, za koje se navodi da su pripadnici kotorskog škaljarskog klana, grčki mediji pišu o sve češćim obračunima "uvezenih" kriminalaca iz regiona.

Četvorica optužena za privredni kriminal

BIHAĆ - Kantonalni sud u Bihaću je potvrdio optužnicu Tužilaštva USK protiv Halila Bajramovića, Rifeta Alibabića, Sanela Havića, svi iz Bihaća, i Smaila Topića iz Cazina, kojom se ovim licima na teret stavlja privredni kriminalitet te zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja.

Stubovi bh. pravosuđa pucaju pod teretom kriminala

BRISEL - Sistem pravosuđa u BiH ne uspijeva da se izbori u borbi protiv ozbiljnog kriminala i korupcije, a nijedna od četiri postojeće pravosudne nadležnosti ne funkcioniše adekvatno.

Barbić priznao krivicu za finansijski kriminal i falsifikovanje isprava

SARAJEVO - Valentino Barbić (37) iz Sarajeva koji je optužen za organizovani kriminal u vezi s drugim krivičnim djelima finansijskog kriminala i falsifikovanja isprave sporazumno je u potpunosti priznao krivicu.

Izvještaj protiv osam osoba zbog privrednog kriminala

BANJALUKA - Službenici Policijske uprave Banjaluka podnijeli su izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u ovom gradu protiv osam osumnjičenih za više krivičnih djela iz oblasti privrede i platnog prometa, saopšteno je iz ove uprave.

SAD izdale upozorenje zbog porasta kriminala u Barseloni

MADRID - Ambasada SAD u Španiji izdala je saopštenje u kojem upozorava američke državljane na porast nasilnog kriminala u Barseloni.

Ovo su robijaši koji služe najveće kazne u BiH

Pravda ponekad spava, ali nikad ne umire, izreka je koja se često koristi u pravosudnom svijetu. Iza rešetaka zatvora u BiH robija na stotine osoba, od sitnih kriminalaca do zloglasnih ubica.

Hrvatska policija objavila detalje akcije "Tebra": Pogledajte šta je oduzeto

ZAGREB - Ispitivanje osumnjičenih koji su juče uhapšeni u opsežnoj policijskoj akciji ''Tebra'', nastavljeno je danas u Uskoku, a nakon što bude ispitano svih 23 uhapšenih slijedi im dovođenje pred istražnog sudiju koji će odlučiti o određivanju pritvora.

Uhapšeni granična policajka BiH i advokat osumnjičenog za ubistvo Pukanića

U Hrvatskoj i BiH danas je izvedena velika policijska akcija razbijanja kriminalne organizacije. U BiH je uhapšeno više osoba, a među njima je i jedna granična policajka.

Najčitanije