Kriminal

Abazović: Obračun s kriminalom bi donio pomirenje

SKOPLJE, PODGORICA - Potpredsjednik crnogorske vlade Dritan Abazović smatra da bi se snažnijom borbom protiv kriminala i korupcije, značajno umanjio i nacionalizam u zemljama regiona, a onda bi, uvjeren je, uslijedilo pomirenje.

Jedna država regije među zemljama s najvećim brojem naoružanih civila

ŽENEVA - Međunarodna nevladina organizacija Globalna inicijativa, objavila je izveštaj Globalni indeks za 2020. godinu nastao nakon dvogodišnje studije o organizovanom kriminalu u sve 193 članice UN s ciljem da se dorinese istinski globalnom odgovoru na sveprisutnu prijetnju transnacionalnog organizovanog kriminala.

Razbijena balkanska kriminalna grupa u akciji Evropola

HAG - U međunarodnoj policijskoj akciji u koordinaciji Evropola, razbijena je balkanska grupa trgovaca kokainom i pokrenuta je istraga protiv više od 61 osumnjičenog pripadnika te kriminalne organizacije.

Kriminal bijelog okovratnika uljuljkan na visokim pozicijama

Termin kriminal bijelog okovratnika utemeljio je Edwin H. Sutherland 1939. godine, a dobio je naziv po tome što je nošenje bijele košulje i kravate karakteristično u poslovnom svijetu, za koji je ova vrsta kriminala vezana.

Kovačević: Policija Srpske potvrdila da se efikasno bori protiv kriminala

BANJALUKA - SNSD je radio i radiće i ubuduće na stvaranju društvenog i političkog ambijenta u kojem je borba protiv kriminala i korupcije moguća i koja treba da bude efikasna, te da stopa kriminaliteta u Srpskoj ostane najniža u regionu, kao što je sada, rekao je portparol ove stranke Radovan Kovačević.

Racije u Njemačkoj protiv porodica iz organizovanog kriminala

BERLIN - Njemačka policija pokrenula je danas racije protiv porodica iz organizovanog kriminala u Berlinu i Hamburgu, a u akciji učestvuje oko 500 pripadnika snaga reda, saopštile su vlasti.

"Mladić s drveta" ponovo osumnjičen za krađu

TESLIĆ - Eldin Horić (35) iz Teslića, koji je prije tri godine s omčom oko vrata na drvetu sjedio 22 sata, ponovo je uhapšen i predat Okružnom javnom tužilaštvu Doboj jer je nastavio s teškim krađama.

U pritvoru osumnjičena kriminalna grupa

TUZLA- Kantonalni sud Tuzla odredio je jednomjesečni pritvor za grupu od 11 osoba koju je, kako se sumnjiči, organizovao Benjamin Žigić iz Tuzle

Na području koje pokriva PU Trebinje nije bilo trgovine ljudima

TREBINJE- Policijska uprava Trebinje, i pored činjenice da pokriva veoma frekventno i razuđeno područje, u posljednjih pet godina nije zabilježila nijedno krivično djelo trgovine ljudima, što Hercegovinu svrstava u jednu od rijetkih sredina regiona koja nema ovakvih krivičnih djela.

Trento: Uhapšeno 19 osoba optuženih da pripadaju Ndrangeti

TRENTO - Italijanska policija uhapsila je danas 19 osoba optuženih za pripadnost mafijaškoj kriminalnoj organizaciji Ndrangeta sa sjedištem u Kalabriji, koja djeluje i u gradu Trentu na sjeveru zemlje u blizini granice sa Austrijom.

Najčitanije