Kriminal

SAD izdale upozorenje zbog porasta kriminala u Barseloni

MADRID - Ambasada SAD u Španiji izdala je saopštenje u kojem upozorava američke državljane na porast nasilnog kriminala u Barseloni.

Ovo su robijaši koji služe najveće kazne u BiH

Pravda ponekad spava, ali nikad ne umire, izreka je koja se često koristi u pravosudnom svijetu. Iza rešetaka zatvora u BiH robija na stotine osoba, od sitnih kriminalaca do zloglasnih ubica.

Hrvatska policija objavila detalje akcije "Tebra": Pogledajte šta je oduzeto

ZAGREB - Ispitivanje osumnjičenih koji su juče uhapšeni u opsežnoj policijskoj akciji ''Tebra'', nastavljeno je danas u Uskoku, a nakon što bude ispitano svih 23 uhapšenih slijedi im dovođenje pred istražnog sudiju koji će odlučiti o određivanju pritvora.

Uhapšeni granična policajka BiH i advokat osumnjičenog za ubistvo Pukanića

U Hrvatskoj i BiH danas je izvedena velika policijska akcija razbijanja kriminalne organizacije. U BiH je uhapšeno više osoba, a među njima je i jedna granična policajka.

Šteta od privrednog kriminala u RS 221 milion KM

​U Republici Srpskoj (RS) je tokom prošle godine otkriveno 680 slučajeva privrednog kriminala, a pričinjena materijalna štete nastala izvršenjem tih krivičnih djela iznosi 221.492.815 KM, dok su izvršioci ostvarili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 227.468.126 KM.

Krivičnim djelima protiv privrede pričinjena šteta veća od dva miliona KM

​BANJALUKA - Protiv M.N. (76) i privrednog društva iz Doboja podnesen je izvještaj dobojskom Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da su počinili krivična djela zloupotreba ovlašćenja u privredi, protivzakonito zauzimanje i eksploatacija prirodnih bogatstava i dobara od opšteg značaja i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave čime je pričinjena šteta veća od dva miliona KM.

Kriminalne bande krstare po BiH

​BANJALUKA, ŽENEVA - BiH je tranzitna tačka za krijumčarenje narkotika, oružja, ljudi, visokoakcizne robe poput alkohola i cigareta, automobila, falsifikovane robe i novca, navedeno je u najnovijoj studiji o organizovanim kriminalnim grupama na Balkanu, koju je uradila Globalna inicijativa protiv organizovanog kriminala iz Ženeve.

Šteta od privrednog kriminala na području Zvornika 195,5 miliona KM

ZVORNIK - Načelnik Sektora kriminalističke policije u Policijskoj upravi Zvornik Mladen Savić rekao je danas da su na području ove uprave u toku 2018. godine ukupno evidentirana 752 krivična djela, što je za 16 odsto manje nego u 2017.

Trebinjka osumnjičena za sajber kriminal: Hakovala Facebook profil pritvorenika

TREBINJE - Djevojka A.Ć. (37) iz Trebinja hakovala je Facebook profil svome sugrađaninu S.M. dok je on u pritvoru i sa njega komunicirala i koristila ovu društvenu mrežu.

U postupcima javnih nabavki najveći kriminal, a nema optužnica

SARAJEVO, BANJALUKA - Iako je javna tajna da je u postupcima javnih nabavki najveći kriminal, što je u određenoj mjeri utvrđeno i nedavnom revizijom učinka, Tužilaštvo BiH godinama unazad nije podiglo nijednu optužnicu zbog kršenja zakona prilikom sprovođenja tendera.

Najčitanije