Kriptovaluta

Na rudarenje kriptovaluta lani utrošeno 18,8 gigavata energije

BEOGRAD - Rudarenje kriptovaluta tokom 2018. potrošilo je do 18,8 gigavata električne energije, što je uporedivo s potrošnjom energije cijele Poljske.

Forbes: Kina lansira sopstvenu kriptovalutu 11. novembra

Kineska centralna banka planira da sopstvenu kriptovalutu izda već 11. novembra, na najprometniji dan za onlajn šoping u toj zemlji, objavio je američki finansijski magazin Forbes, pozivajući se na dva izvora upoznata sa situacijom.

Novi Zeland će od 1. septembra plate isplaćivati u kriptovaluti

​Novi Zeland je postao prva zemlja koja je legalizovala isplaćivanje zarada u kriptovaluti, objavio je nedavno “Financial Times”.

Sofisticirani malver za rudarenje kriptovaluta inficirao 50.000 servera

Nepoznati hakeri su uspjeli da uđu na 50.000 servera širom svijeta, a u tom procesu su koristili neuobičajeno sofisticirane alate koji su im omogućili da rudare kriptovalute.

Sunovrat bitkoina i pad vjere u kriptovalute

Sa 1.000 dolara za jedan bitkoin početkom 2017. cijena je skočila na blizu 20.000 dolara negdje u ovo vrijeme prošle godine i tako od mnogo ljudi napravila milionere.

Facebook kreira kriptovalutu za korištenje na WhatsAppu

Kompanija Facebook namjerava da kreira digitalnu valutu koja bi bila vezana za američki dolar.

Bot napravio haos, trgovina kripto valutama stopirana

LJUBLJANA -- Tržište kripto valuta imalo je veoma uzbudljivu nedjelju.

Krađa kriptovaluta utrostručena

Kriminalci kradu sve više kriptovaluta sa mjenjačnica, a ovo dovodi i do porasta industrije koja nudi različite servise koji omogućavaju pranje digitalnog novca, sugerišu najnoviji izvještaji.

Predstavljena prva sprska kriptovaluta "xCEEdium"

Promocijom internog korišćenja prve srpske kriptovalute "xCEEdium", u Beogradu je danas počela Međunarodna konferencija o digitalnoj transformaciji i inovacijama u finansijskom sektoru "xCEEd 2018".

Nova zvijezda na kripto nebu

Maršalska Ostrva kreiraće sopstvenu digitalnu valutu. Time postaju prva zemlja na svijetu koja prepoznaje kripto valutu kao zakonito sredstvo plaćanja.

Najčitanije