Kriptovaluta

Kriptovaluta omikron skočila na istorijski maksimum

Pomalo opskurna kriptovaluta pod nazivom omikron (OMIC) skočila je na istorijski rekord u trenutku kad čitav svijet strijepi od istoimene nove varijante virusa korona.

Bitkoin zabilježio novi rekord

Cijena bitkoina premašila je granicu od 68.000 dolara po novčiću, bilježivši tako novi rekord.

Objavljeni detalji Mesijevog ugovora - devetocifren iznos i kriptovalute

Francuski L'Ekip objavio je detalje ugovora Lionela Mesija sa PSŽ-om.

Ukradeno 100 miliona dolara u kriptovalutama

TOKIO - Vodeća japanska mjenjačnica za kriptovalute "Likvid" našla se na udaru hakerskog napada, a procjenjuje se da je ukradeno blizu 100 miliona dolara.

Visa pokrenula pilot projekat za plaćanja kripto dolarom

Kartičarska kompanija Visa saopštila je danas da je pokrenula pilot program za plaćanje kriptovalutama s platformom Cripto.com i da planira da kasnije ove godine ponudi opciju plaćanja USD koinom većem broju partnera.

Facebook aktivira kriptovalutu već u januaru

Facebook i njegovi partneri spremaju se da izdaju kriptovalutu libru već u januaru naredne godine, piše Financial Times, pozivajući se na tri upućena izvora.

Telegram kažnjen, a investitorima vraća više od 1,2 milijardi dolara

Veliki san o kriptovaluti Pavela Durova za njegovu uslugu slanja poruka Telegram završava se građanskom nagodbom u iznosu od 18,5 miliona dolara sa američkom Komisijom za hartije od vrednosti (SEC) i obećanjem da će vratiti više od 1,2 milijarde dolara koje su investitori uložili u njegov digitalni token TON.

Tragovi hakerskog napada na "GIS" vode ka srpskim programerima

BEČ - Tragovi nedavnog hakerskog napada na preduzeće koje sprovodi naplatu televizijske pretplate u Austriji "GIS" vode ka jednoj sub-firmi srpskih programera.

Uhapšen Haker koji je Britaniju spasio od najvećeg sajber napada

Nevolja zvana "WannaCry", koja je u maju 2017. godine pogodila na hiljade računara, uključujući i 16 bolnica u Velikoj Britaniji, od žrtava je tražila uplatu od 300 dolara u Bitkoinima, kako bi povratile svoje podatke.

Hakeri na dark web-u prodali podatke o 73 miliona korisnika

Jedan od najvećih slučajeva online krađe otkriven je nakon što je hakerska grupa "ShinyHunters" ponudila na prodaju podatke 73.2 miliona korisnika koji su ukradeni sa različitih sajtova.

Najčitanije