Kristalina Georgijeva

Šefica MMF-a: Svijet zvanično u recesiji

Šefica Međunarodnog monetarnog fonda Kristalina Georgieva izjavila je danas da je globalna ekonomija sada u recesiji zahvaljujući COVID-19, ali da čuje da svjetski čelnici konačno shvataju da će samo koordinisanim naporima uspjeti zaustaviti širenje novog korona virusa.

Makron i Si Đinping traže hitan sastanak svjetskih lidera

PARIZ - Francuski i kineski predsjednici, Emanuel Makron i Si Ðinping, pozvali su danas na održavanje vanrednog samita G20, na kojem bi se razgovaralo o problemima uzrokovanim pandemijom novog korona virusa, saopštio je Makronov kabinet poslije telefonskog razgovora dvojice lidera.

Georgijeva: Pandemija korone izazvaće globalnu recesiju 2020.

VAŠINGTON - Pandemija virusa korona izazvaće globalnu recesiju 2020. godine koja bi mogla biti gora od one koja je viđena tokom globalne finansijske krize 2008-2009, ali bi svjetska ekonomska proizvodnja trebalo da se oporavi 2021. godine, objavio je danas Međunarodni monetarni fond.

Sporazum Kine i SAD smanjio neizvjesnosti u ekonomskom rastu

VAŠINGTON - Novi trgovinski sporazum SAD i Kine pomoći će da se ukloni neizvjesnost koja je ometala ekonomski rast širom svijeta, izjavila je izvršni direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalina Georgijeva.

Upozorenje šefice MMF-a: Prijeti veliki pad privrede 2020. godine

Globalna privreda doživljava "sinhronizovano usporavanje", izjavila je nova šefica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), dodavši da će se stanje još pogoršati ako vlade ne riješe trgovinske sporove i ne podrže rast.

Bugarka Kristalina Georgijeva nova direktorka MMF-a

VAŠINGTON - Bugarska ekonomistkinja Kristalina Georgijeva izabrana je danas za izvršnu direktorku Međunarodnog monetarnog fonda, saopštila je ova organizacija, prenosi Rojters.

Najčitanije