Kristijan Šmit

Šulić: Šmit je njemački turista, i to će i ostati

BANJALUKA - Kristijan Šmit je njemački turista i to će i ostati za Republiku Srpsku, istakao je Denis Šulić, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, prenosi RTRS.

Šmit: Logična posljedica destruktivnog i opasnog pristupa

SARAJEVO - Odluka Sjedinjenih Američkih Država da uvrste na listu Milorada Dodika, srpskog člana Predsjedništva BiH i Alternativnu televiziju, u okviru nedavno objavljenog Izvršnog naloga za zapadni Balkan, a u svjetlu njihovog destabilizirajućeg djelovanja i korupcije, logična je posljedica destruktivnog i opasnog pristupa u vezi s njegovim neispunjavanjem osnovnih kriterijuma za odgovorno liderstvo, rekao je Kristijan Šmit, visoki predstavnik u BiH, a kojeg vlasti u Republici Srpskoj ne priznaju.

Zaharova: Šmit nema legitimitet za visokog predstavnika

SARAJEVO - Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ponovo je negirala ulogu visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita, kojeg Republika Srpska ne priznaje, i istakla da on nema legitimitet neophodan za obavljanje funkcije visokog predstavnika.

Šmit prijeti sankcijama Srpskoj

BERLIN - Kristijan Šmit, visoki predstavnik kojeg ne priznaje Republika Srpska upozorio je na opasnost "prikrađućeg raspada" države BiH, ukazujući da je međunarodna zajednica potcjenila secesionističke težnje.

Šmit osudio akte koje je usvojila Narodna skupština RS

SARAJEVO - Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit, kojeg RS ne priznaje, snažno je osudio akte koje je Narodna skupština Republike Srpske usvojila u petak, 10. decembra.

Šmit najavio povlačenje Inckovog zakona ako Parlament BiH usvoji svoj

SARAJEVO, BANJALUKA - Kristijan Šmit, kojeg Republika Srpska ne priznaje za visokog predstavnika poslao je pismo poslanicima Parlamenta BiH od kojih traži da usvoje zakon o zabrani negiranja genocida i govora mržnje, te da bi u tom slučaju, on povukao odluku Valentina Incka, bivšeg visokog predstavnika o izmjeni Krivičnog zakona BiH kojom se zabranjuje negiranje genocida, a koja je izazvala navjeću krizu u BiH od Dejtonskog sporazuma do danas.

Dodik: Srpska visoke predstavnike ne prihvata kao objektivne

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras u ime Republike Srpske, a nakon posjeta Rusiji i drugim krajevima svijeta, da visokog predstavnika nema i da je važno da iz Srpske bude jasno odbačeno njegovo postojanje jer ga nije imenovao Savjet bezbjednosti.

Dodik: Putin potvrdio da nema saglasnosti za Šmita

BANJALUKA - Vladimir Putin mi je potvrdio da neće biti podrške za imenovanje visokog predstavnika u Savjetu bezbjednosti UN, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, na konferenciji za novinare u Banjaluci

Šmit pozvao Dodika da se "spusti na zemlju"

BEOGRAD, SARAJEVO - Visoki predstavnik za BiH Kristijan Šmit izjavio je da je za dijalog različitih subjekata u Federaciji BiH, ali i da preferira korisnu pomoć svih susjednih zemalja u rješavanju krize u BiH, kao i da su mu u tom smislu veoma korisni razgovori sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Avdović o tekstu rezolucije: Solomonsko rješenje - ali Rusi dobili sve što žele

Politički analitičar iz Amerike Erol Avdović oglasio se na Facebooku nakon što je usaglašen tekst rezolucije o produžavanju mandata EUFOR-a u BiH u čijoj konačnoj verziji OHR nije spomenut, što znači da se Kristijan Šmit neće obratiti pred Savjetom bezbjednosti UN-a.

Najčitanije