Kristijan Šmit

Dačić sa Šmitom: Od velikog značaja balansiran pristup narodima

BEOGRAD - Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić poručio je u razgovoru sa visokim predstavnikom u BiH Kristijanom Šmitom da Srbija poštuje integritet i cjelovitost BiH, te da je od velikog značaja balansiran pristup i puno razumijevanje svih aspekata odnosa među narodima.

Šmit: Podrška inicijativi "Otvoreni Balkan"

BEOGRAD - Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Kristijan Šmit podržao je danas, na otvaranju 21. Beogradskog ekonomskog foruma, inicijativu "Otvoreni Balkan" i poručio da nije bitno da li je to, kako je čuo da pojedini kažu u regionu, inicijativa koju su napravili Srbi odnosno predsjednik Srbije Aleksandra Vučića, već koje ekonomske koristi može da donese.

Šmit: Ohrabriti zemlje zapadnog Balkana na putu ka pridruživanju

BERLIN - Visoki predstavnik za BiH Kristijan Šmit pozvao je lidere EU da pošalju ohrabrujuću poruku zemljama Balkana i tzv. Kosovu koji žele da pristupe Uniji.

Komšić: Merkel još jednom podržala politiku Vučića

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je danas, poslije razgovora s visokim predstavnikom Kristijanom Šmitom, da je jedna od tema bila i posjeta njemačke kancelarke Angele Merkel Beogradu, što je, kako je rekao, znak da ona podržava politiku Aleksandra Vučića, koji on tumači kao "loš signal".

Šmit: Funkcionalnost BiH neophodan faktor

BEOGRAD - Visoki predstavnik Kristijan Šmit boravio je danas u zvaničnoj posjeti Beogradu gdje se sastao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Vučić se sastao sa Šmitom

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa Visokim predstavnikom međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Kristijanom Šmitom.

Sarajevo od oduševljenja do razočarenja Šmitom

Njemački diplomata Kristijan Šmit koga dio BiH priznaje za visokog predstavnika, nastupom na tribini u Njemačkoj posvećenoj evroatlanskim perspektivama, zadao je bolan udarac zagovornicima tzv. građanskog koncepta u BiH.

Merkelova će od Putina tražiti podršku za Šmita

BANJALUKA, BERLIN - Kristijan Šmit, novi visoki predstavnik, dobio je podršku Angele Merkel, njemačke kancelarke, i njene vlade u obavljanju njegove dužnosti.

Ambasada Rusije: Imenovanje Kristijana Šmita ne smatramo legitimnim

SARAJEVO - Ambasada Ruske Federacije u BiH izdala je diplomatsku notu u kojoj navodi kako ne prihvata Kristijana Šmita za novog visokog predstavnika u BiH.

Zajbert: Tema razgovora Merkelove, Šmita i Incka neće biti uklanjanje bilo koje vlade

BANJALUKA - Tema razgovora njemačke kancelarke Angele Merkel s visokim predstavnikom Kristijanom Šmitom i njegovim prethodnikom Valentinom Inckom neće biti uklanjanje bilo koje vlade, rekao je Štefan Zajbert, portparol Angele Merkel.

Najčitanije