Kristin Lagard

Lagard: Žene lideri bolje riješavaju krizu sa koronom, pogledajte Merkel

BRISEL - Žene lideri bolje riješavaju krizu nastalu usljed pandemije virusa korona, ocenila je direktorka Evropske centralne banke Kristin Lagard (64), hvaleći njihovu iskrenu komunikaciju i posvećenost.

Lagard: Sporazum je mogao biti bolji

FRANKFURT - Sporazum EU o formiranju kriznog fonda vrijednog 750 milijardi evra za oporavak od posljedica pandemije virusa korona mogao je biti i bolji, rekla je danas predsjednik Evropske centralne banke Kristin Lagard.

Lagard: Pandemija će dubinski promijeniti svjetsku ekonomiju

Ekonomska kriza izazvana pandemijom korona virusa"dubinski će promijeniti" svjetsku ekonomiju, koja će se sada više orijentisati ka ekologiji i numerizaciji, a Evropa će te promjene dočekati u "odličnoj poziciji", ocijenila je direktorka Evropske centralne banke (ECB) Kristin Lagard.

Lagard: Najgore prošlo, spremiti se za drugi talas

Evrozona je "vjerovatno prošla" najgori dio ekonomske krize izazvane pandemijom virusa korona, izjavila je danas predsjednica Evropske centralne banke (ECB) Kristin Lagard, pozivajući vlasti da se pripreme za mogući drugi talas.

Šefica Evropske centralne banke "očitala bukvicu" liderima EU

BRISEL - Šefica Evropske centralne banke (ECB) Kristin Lagard pozvala je nejedinstvene lidere EU da odlučnije rade na ublažavanju udara pandemije virusa korona na ekonomije, pošto se evropski blok podijelio u vezi s tim koliko daleko treba ići s mjerama, rekla su danas za Reuters tri izvora upoznata s dešavanjem.

Da li je Lagardova novi Dragi?

BERLIN - Teško je pretpostaviti da će Kristin Lagard raskrstiti s novčanom politikom Marija Dragija, ali je sigurno da će tu politiku voditi otvorenije i transparentnije od Dragija, smatraju mnogi stručnjaci, piše Dojče vele.

Sa čela ECB-a odlazi bankar koji je 2012. spasio evrozonu

FRANKFURT - Nakon osam godina provedenih na čelu Evropske centralne banke (ECB) Mario Dragi odlazi sa te funkcije kao bankar koji je 2012. godine spasio evrozonu od kolapsa.

Kristin Lagard preuzima ECB od 1. novembra

Lideri Evropske unije odobrili su danas imenovanje Kristin Lagard kao naredne predsjednice Evropske centralne banke.

Lagard upozorila na opasnost od trgovinskih ratova

VAŠINGTON - Direktor Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ Kristin Lagard upozorila je danas da sada nije trenutak da države same sebi nanose ekonomske rane trgovinskim ratovima, pošto se globalni privredni rast usporava, a mnoge zemlje trpe teret dugova.

Lagard: Centralne banke da razmisle o digitalnim valutama

SINGAPUR - Direktor Međunarodnog monetarog fonda (MMF) Kristin Lagard izjavila je da bi centralne banke širom svijeta trebalo da razmisle o izdavanju digitalnih valuta.

Najčitanije