Kristin Lagard

Da li je Lagardova novi Dragi?

BERLIN - Teško je pretpostaviti da će Kristin Lagard raskrstiti s novčanom politikom Marija Dragija, ali je sigurno da će tu politiku voditi otvorenije i transparentnije od Dragija, smatraju mnogi stručnjaci, piše Dojče vele.

Sa čela ECB-a odlazi bankar koji je 2012. spasio evrozonu

FRANKFURT - Nakon osam godina provedenih na čelu Evropske centralne banke (ECB) Mario Dragi odlazi sa te funkcije kao bankar koji je 2012. godine spasio evrozonu od kolapsa.

Kristin Lagard preuzima ECB od 1. novembra

Lideri Evropske unije odobrili su danas imenovanje Kristin Lagard kao naredne predsjednice Evropske centralne banke.

Lagard upozorila na opasnost od trgovinskih ratova

VAŠINGTON - Direktor Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ Kristin Lagard upozorila je danas da sada nije trenutak da države same sebi nanose ekonomske rane trgovinskim ratovima, pošto se globalni privredni rast usporava, a mnoge zemlje trpe teret dugova.

Lagard: Centralne banke da razmisle o digitalnim valutama

SINGAPUR - Direktor Međunarodnog monetarog fonda (MMF) Kristin Lagard izjavila je da bi centralne banke širom svijeta trebalo da razmisle o izdavanju digitalnih valuta.

MMF obećava zaštitu rasta i finansijsku stabilnost

NUSA DUA – Međunarodni monetarni fond (MMF) završio je godišnji sastanak obećanjem da će djelovati kako bi zaštitio svjetski rast i finansijsku stabilnost od rizika vezanih za trgovinu i geopolitičke tenzije.

Lagard predložila "fond za crne dane"

BERLIN- Direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard predložila je danas kreiranje "fonda za crne dane" na nivou evrozone da bi se pomoglo članicama u slučaju ekonomskih kriza u budućnosti.

Lagard: Nema pobjednika u trgovinskom ratu

PARIZ - Direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard izjavila je danas da nema pobjednika u trgovinskom ratu i da bi markoekonomski uticaj američkih tarifa bio ozbiljan ukoliko bi ostale zemlje odgovorile uvođenjem svojih tarifa.

Najčitanije