Krivična djela

Kamere otkrile 12 krivičnih djela

Kamere koje su dio videonadzora koji od decembra prošle godine nadgleda Doboj uspješno obavljaju svoj zadatak, te su u proteklih pet mjeseci direktno razriješile 12 krivičnih djela.

U Doboju manje krivičnih djela: Lopovi se smirili zbog korone

DOBOJ - Virus korona "poslao" je prestupnike na prinudni godišnji odmor, jer su ih zabrana kretanja i policijski čas onemogućili da operišu na području Policijske uprave Doboj, a zabrana rada ugostiteljskih objekata i time onemogućavanje koje čašice više kod vozača smanjila je, ne samo broj saobraćajnih nezgoda, nego i pritužbe građana na buku.

Rasvijetljenost krivičnih djela 84 odsto

BANJALUKA - Na području Policijske uprave Banjaluka u februaru je evidentirano 199 krivičnih djela, što je za 48 djela više nego u istom mjesecu lani, dok je procenat ukupne rasvijetljenosti 84 odsto, što je više u odnosu na uporedni period kada je iznosio 79,1 odsto, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare predstavnika ove uprave.

Smanjen broj krivičnih djela na području Banjaluke

BANJALUKA - Na području Policijske uprave Banjaluka prošle godine evidentirano je za 6,1 odsto manje krivičnih djela nego u 2018. godini.

U oktobru evidentirano 18,7 odsto manje krivičnih djela

BANJALUKA - Na području Policijske uprave Banjaluka u oktobru je evidentirano 170 krivičnih djela, što je za 18,7 odsto manje u odnosu na isti mjesec prošle godine kada ih je bilo 209.

Manje krivičnih djela na području Banjaluke

BANJALUKA - Na području Policijske uprave Banjaluka za devet mjeseci tekuće godine evidentirano je 8,8 odsto manje krivičnih djela u odnosu na uporedni period 2018. godine, rekao je danas Miloš Brkić načelnik PU Banjaluka koji je stanje bezbjednosti ocjenio zadovoljavajućim.

Rasvijetljena četiri krivična djela teških krađa

PRIJEDOR - Pripadnici prijedorske policije rasvjetlili su četiri teške krađe, saopšteno je iz Policijske uprave (PU) Prijedor.

Manje krivičnih djela, a više saobraćajnih nezgoda

BANJALUKA - Na području u nadležnosti Policijske uprave Banjaluka u aprilu je evidentirano 17,5 odsto manje krivičnih djela u odnosu na uporedni period prošle godine, 10,5 odsto manje slučajeva narušavanja javnog reda i mira i 16,2 odsto više saobraćajnih nezgoda, rekao je načelnik ove uprave Miloš Brkić.

Zbog krivičnih djela migranata, građani da dodatno zaštite imovinu

SARAJEVO - Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Unsko-sanskog kantona apeluje na sugrađane, posebno u Bihaću i Velikoj Kladuši, da dodatno obezbijede vlastitu imovinu, s obzirom na veliki broj krivičnih djela od početka godine za koja se sumnja da su izvršili migranti.

U prošloj godini ubijeno 20 lica

ISTOČNO SARAJEVO - U Federaciji BiH (FBiH) u protekloj godini evidentirano je 17 krivičnih djela ubistva u kojima je život izgubilo 20 lica, 41 pokušaj ubistva, dva čedomorstva i 218 samoubistava, podaci su Federalne uprave policije.

Najčitanije