Krivični zakon

Izmjena Krivičnog zakona BiH bez podrške u Domu naroda

SARAJEVO - Zahtjev delegata Zlatka Miletića za razmatranje Prijedloga zakona o izmjeni i dopuni Krivičnog zakona BiH po hitnom postupku nije dobio podršku u Domu naroda BiH jer su protiv bili Klub delegata srpskog naroda i četiri delegata iz HDZ-a BiH.

Poslanici u ponedjeljak o Krivičnom zakonu

​SARAJEVO - Sjednica Predstavničkog doma BiH, na kojoj bi trebalo da bude razmatran Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o krivičnom postupku BiH, biće održana u ponedjeljak.

Dom naroda usvojio Zakon o krivičnom postupku

SARAJEVO - Delegati Doma naroda na današnjoj sjednici usvojili su Zakon o krivičnom postupku.

Stranci stišću zbog Krivičnog zakona

BANJALUKA, SARAJEVO - Sjednica Doma naroda BiH krajem ovog ili početkom narednog mjeseca, posljednja je šansa da prije izbora budu usvojene izmjene i dopune Zakona o krivičnom postupku BiH, koji treba uskladiti s odlukom Ustavnog suda BiH iz 2017. godine, upozoravaju predstavnici međunarodne zajednice u BiH.

Apsurdna odluka Doma naroda BiH o Krivičnom zakonu

BANJALUKA - Dom naroda BiH u prvom čitanju usvojio je dva prijedloga izmjena Zakona o krivičnom postupku, ali gotovo je sigurno da u obliku u kojem su usvojeni nijedan, ako uopšte dođe do toga, neće proći u Predstavničkom domu.

Dom naroda BiH dao "zeleno svjetlo" za oba prijedloga zakona o krivičnom postupku

SARAJEVO- Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je u Sarajevu u prvom čitanju podržao dva prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku - Kluba delegata hrvatskog naroda i onaj koji je predložio bošnjački delegat Halid Genjac.

Tegeltija, Danijelson: Parlamentarna skupština da izmijeni Zakon o krivičnom postupku

SARAJEVO - Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH Milan Tegeltija i generalni direktor Direkcije Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju Kristijan Danijelson pozvali su Parlamentarnu skupštinu BiH da izmijeni Zakon o krivičnom postupku BiH bez odgađanja u skladu sa međunarodnim standardima.

Krivični zakon u pravnom vakuumu, ugroženo stotine istraga

SARAJEVO - Ukoliko Vijeće ministara BiH u najskorije vrijeme ne uputi u parlamentarnu proceduru izmjene Zakona o krivičnom postupku BiH, nastaće pravni vakuum s obzirom na to da su pojedine odredbe ovog zakona proglašene neustavnim, a vlasti u roku od šest mjeseci, koji im je dao Ustavni sud BiH, nisu uspjele usaglasiti ove izmjene.

Incko: Hitno usvojiti izmjene i dopune Zakona o krivičnom postupku BiH

SARAJEVO - Pozivam Parlamentarnu skupštinu BiH da hitno usvoji izmjene i dopune Zakona o krivičnom postupku BiH kojima se omogućuje potpuno provođenje državne jurisdikcije u krivičnim predmetima i koje su u skladu s međunarodnim standardima borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, izjavio je visoki predstavnik Valentin Incko

Izmjene i dopune Krivičnog zakona ne idu u hitnu proceduru

SARAJEVO – Predstavnički dom BiH nije danas prihvatio da po hitnom postupku razmatra izmjene i dopune Krivičnog zakona BiH koje se odnose na zaštitu nacionalnih spomenika u BiH.

Najčitanije