Krivični zakon BiH

Poslanici u ponedjeljak o Krivičnom zakonu

​SARAJEVO - Sjednica Predstavničkog doma BiH, na kojoj bi trebalo da bude razmatran Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o krivičnom postupku BiH, biće održana u ponedjeljak.

Dom naroda usvojio Zakon o krivičnom postupku

SARAJEVO - Delegati Doma naroda na današnjoj sjednici usvojili su Zakon o krivičnom postupku.

Stranci stišću zbog Krivičnog zakona

BANJALUKA, SARAJEVO - Sjednica Doma naroda BiH krajem ovog ili početkom narednog mjeseca, posljednja je šansa da prije izbora budu usvojene izmjene i dopune Zakona o krivičnom postupku BiH, koji treba uskladiti s odlukom Ustavnog suda BiH iz 2017. godine, upozoravaju predstavnici međunarodne zajednice u BiH.

Apsurdna odluka Doma naroda BiH o Krivičnom zakonu

BANJALUKA - Dom naroda BiH u prvom čitanju usvojio je dva prijedloga izmjena Zakona o krivičnom postupku, ali gotovo je sigurno da u obliku u kojem su usvojeni nijedan, ako uopšte dođe do toga, neće proći u Predstavničkom domu.

Dom naroda BiH dao "zeleno svjetlo" za oba prijedloga zakona o krivičnom postupku

SARAJEVO- Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je u Sarajevu u prvom čitanju podržao dva prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku - Kluba delegata hrvatskog naroda i onaj koji je predložio bošnjački delegat Halid Genjac.

Krivični zakon u pravnom vakuumu, ugroženo stotine istraga

SARAJEVO - Ukoliko Vijeće ministara BiH u najskorije vrijeme ne uputi u parlamentarnu proceduru izmjene Zakona o krivičnom postupku BiH, nastaće pravni vakuum s obzirom na to da su pojedine odredbe ovog zakona proglašene neustavnim, a vlasti u roku od šest mjeseci, koji im je dao Ustavni sud BiH, nisu uspjele usaglasiti ove izmjene.

Spriječiti povratnike s ratišta da isplate zatvor

SARAJEVO - Predstavnički dom parlamenta BiH naredne srijede trebalo bi da kroz izmjene postojećeg zakona istretira pitanje blagih kazni koje se izriču povratnicima sa sirijskog i drugih stranih ratišta, ukoliko ovo pitanje opet ne bude ispolitizirano.

Odbijene izmjene i dopune Krivičnog i Izbornog zakona u BiH

SARAJEVO - Predstavnički dom BiH odbio je većinom glasova prijedloge izmjena i dopuna Krivičnog i Izbornog zakona BiH u prvom čitanju.

Savjet ministara bez rasprave o Krivičnom zakonu BiH

SARAJEVO -Vijeće ministara BiH danas nije usaglasilo Prijedlog izmjena i dopuna Krivičnog zakona BiH, a ministar pravde BiH Josip Grubeša zatražio je da mu se da dodatno vrijeme kako bi ga usaglasio.

Vlada Srpske odbacila Prijedlog Krivičnog zakona BiH

Vlada Republike Srpske je danas na telefonskoj sjednici donijela zaključak kojim ocjenjuje kao potpuno neprihvatljivo rješenje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH kojeg je utvrdio Savjet ministara BiH.

Najčitanije