Kriza

Njujorčani duguju preko milijardu dolara neplaćenih kirija

Zakupci stanova u Njujorku duguju na ime neplaćenih stanarina tokom pandemije virusa korona više od jedne milijarde dolara, pokazuju rezultati jednog istraživanja, piše Vol strit žurnal (WSJ).

Hrvati potrošili 3,9 milijardi evra manje tokom krize izazvane koronom

Građani Hrvatske su od početka krize izazvane koronom do sada, tačnije od 24. februara 2020. do 17. januara 2021. godine, smanjili potrošnju za 29,3 milijarde kuna (3,88 milijardi evra) u odnosu na uporedivi period godinu dana ranije.

Migrantska kriza ugrožava bezvizni režim BiH

BANJALUKA, BRISEL - BiH bi mogla dovesti u opasnost bezvizni režim ako svoje obaveze u vezi s migrantima koji se nalaze na njenoj teritoriji ne bude shvatila ozbiljnije, a tema migranata u BiH će na narednim sastancima u EU biti u vrhu prioriteta.

Snažan pad britanske funte zbog novog zatvaranja

Funta je pala danas prema dolaru i evru nakon što je britanska vlada najavila nova ograničenja za suzbijanje brzog širenja novog virusa soja korona, dok su Francuska, Njemačka i još neke zemlje čak prekinule transportne veze sa Britanijom.

Njemački list: Srbija će najbolje u Evropi proći kroz krizu s koronom

BERLIN - Srbija će najbolje u Evropi proći kroz aktuelnu krizu s koronom, zaključuje ugledni njemački dnevnik Bild, u uporednoj analizi o tome kako je koja zemlja odgovorila na izazove epidemije i koliko uspješno je savladala taj izazov.

MMF: Za ekonomski oporavak biće potrebne godine

Kriza izazvana pandemijom virusa korona traje duže nego što se očekivalo i pojedinim zemljama biće potrebne godine prije nego njihove ekonomije ponovo počnu da rastu, izjavio je danas prvi zamjenik direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Džefri Okamoto.

Građani Bihaća najavili protest zbog eskalacije migratske krize

BIHAĆ - U Bihaću su za danas najavljeni masovni protesti građana zbog eskalacije migrantske krize u ovom gradu, ali i na prostoru cijelog Unsko-sanskog kantona.

Mediji: Policija iz USK izmješta migrante prema RS

BIHAĆ - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sannskog kantona od ranih jutarnjih sati sprovode akciju dislokacije migranata javljaju tamošnji mediji.

Tadićeva sazvala sastanak Udarne grupe zbog migrantske krize u BiH

SARAJEVO - Glavna tužiteljka Tužilaštva BiH Gordana Tadić sazvala je sastanak udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i organizovanih ilegalnih migracija.

Dodik: Republika Srpska će pomoći migrantima da što prije prođu

BEOGRAD - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je, povodom eskalacije problema sa migrantima na međuentitetskoj liniji, da će Republika Srpska nastaviti dosadašnju politiku time što će pomoći migrantima da što prije prođu kroz njenu teritoriju i nastave tamo gdje oni žele - u Unsko-sanski kanton i EU.

Najčitanije