Kriza

Kako EU namjerava da pomogne avganistanskim izbjeglicama

Preuzimanje lokalnog osoblja, ali zadržavanje drugih izbjeglica van Evropske unije - to je recept koji ministri unutrašnjih poslova EU pripremaju za Avganistan. Konkretnih brojki još nema.

Guteres: Svijetu prijeti uragan humanitarnih kriza

NJUJORK - Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guteres upozorio je danas da su zbog uragana humanitarnih kriza širom svijeta civili u sukobljenim područjima platili najvišu cijenu, a humanitarni i medicinski radnici pretrpjeli nemilosrdan talas napada.

Okončana talačka kriza u Rusiji

Jedna osoba je uhapšena pošto je danas upala u filijalu Sberbanke u sibirskom gradu Tjumenu, u Rusiji, i uzela tri osobe za taoce.

Prošla godina ući će u ekonomske knjige istorije, posebno u Austriji

Prošla, 2020. godina, ući će širom svijeta, a posebno u Austriji, u ekonomske knjige istorije, kao jedna od najtežih privrednih godina poslije Drugog svjetskog rata.

Izlaz iz ekonomske krize sve vidljiviji

SARAJEVO, BANJALUKA - Uprkos neizvjesnosti zbog pandemije virusa korona, Međunarodni monetarni fond u najnovijem izvještaju predviđa da će BDP u BiH u ovoj godini rasti po stopi od 3,5 odsto, dok će svjetska privreda rasti po stopi od šest odsto, što je za 0,5 odsto više nego što su prognozirali u januaru.

Na Balkanu manje migranata za 47 odsto

BANJALUKA, VARŠAVA - U Agenciji za evropsku graničnu i obalnu stražu (Frontex) kažu da trenutna situacija na zapadnom Balkanu nije zabrinjavajuća u vezi sa migrantima.

Ugrožen opstanak petine kompanija u Njemačkoj

Gotovo petina svih kompanija u Njemačkoj smatra da kriza pandemije virusa korona predstavlja prijetnju njihovom opstanku, pokazuje najnovije istraživanje IFO instituta o poslovnoj klimi.

Kriza napravila ogromnu rupu u budžetu Austrije

Kriza u vezi s virusom korona napravila je ogromnu rupu u budžetu Austrije, "tešku" čak 22,5 milijardi evra.

Njujorčani duguju preko milijardu dolara neplaćenih kirija

Zakupci stanova u Njujorku duguju na ime neplaćenih stanarina tokom pandemije virusa korona više od jedne milijarde dolara, pokazuju rezultati jednog istraživanja, piše Vol strit žurnal (WSJ).

Hrvati potrošili 3,9 milijardi evra manje tokom krize izazvane koronom

Građani Hrvatske su od početka krize izazvane koronom do sada, tačnije od 24. februara 2020. do 17. januara 2021. godine, smanjili potrošnju za 29,3 milijarde kuna (3,88 milijardi evra) u odnosu na uporedivi period godinu dana ranije.

Najčitanije