Kriza

"Raspad Jugoslavije potrebno je da se okonča tamo gdje je i započeo"

VAŠINGTON - Raspad Jugoslavije potrebno je da se okonča tamo gdje je i započeo - na Kosovu, a ključ regionalne stabilnosti su države koje još nisu priznale Kosovo i koje bi trebalo navesti da to učine, ocjenjuje se u analizi "Od krize do približavanja - strategija za borbu protiv nestabilnosti na Balkanu na njenom izvoru" koju je izradila Škola naprednih međunarodnih studija vašingtonskog Univerziteta "Džons Hopkins" i Vilson centar.

Okončana talačka kriza u Teksasu, otmičar proglašen mrtvim

KOLIVIL - Četiri osobe koje je jedan muškara držao satima kao taoce u sinagogi u gradu Kolvilu u Teksasu spašeni su sinoć, a otmičar je proglašen mrtvim, prema navodima policije.

Okončana talačka kriza u Zagrebu, priveden osumnjičeni

ZAGREB - U zagrebačkom naselju Dugave muškarac je četiri sata držao zatvorene u stanu bivšu surpugu i dvoje djece, javlajju hrvatski mediji.

"Skroman napredak razgovora o nuklearnoj krizi sa Iranom"

VAŠINGTON - Razgovori o nuklearnoj krizi sa Iranom u Beču pokazuju skroman napredak i SAD izražavaju nadu da će na osnovu toga biti nastavljeni tokom sedmice, rekao je danas portparol Stejt departmenta Ned Prajs.

Energetska kriza prijeti da uspori rastuću ekonomiju BiH

Ekonomski sistem u Bosni i Hercegovini u ovoj godini u potpunosti se oporavio, ostvareni rezultati dostižu, čak i prestižu pretpandemijske, broj zaposlenih je na rekordnom nivou, plate su rasle, ali je i dalje prisutan odlazak radne snage iz BiH, kazali su sagovornici "Nezavisnih novina" sumirajući godinu na izmaku.

Čubrilović: Dijalog i kompromis - izlaz iz političke krize u BiH

BANJALUKA - Predsjednik Demokratskog saveza (Demos) Nedeljko Čubrilović smatra da je izlaz iz postojeće političke krize u BiH u dijalogu i kompromisu unutar političke scene BiH.

Nepovjerenje i Incko zaustavili rad ministara

SARAJEVO, BANJALUKA - Savjet ministara BiH, izabran prije dvije godine, nije ispunio svoj zadatak, a zbog konstantnog nepovjerenja i ukupne političke krize, mogao bi ostati upamćen kao najneefikasniji u istoriji Bosne i Hercegovine.

Šolc: Napraviti fiskalne rezerve za sljedeću krizu

BERLIN - Borba protiv pandemije virusa korona najveći je izazov za novu Vladu Njemačke i Berlin mora da napravi fiskalne rezerve sada da bi bio spreman za sljedeću krizu, izjavio je danas kancelar Olaf Šolc.

Bajden pred razgovor sa Putinom: "Neću prihvatiti ruske crvene linije"

​VAŠINGTON - Predsjednik SAD Džozef Bajden izjavio je da će sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom dugo razgovarati o rusko-ukrajinskoj krizi i da neće prihvatiti ruske "crvene linije".

Lukašenko: Nećemo se igrati

MINSK - Bjelorusija neće eskalirati tenzije u svojim odnosima sa Poljskom kako bi stvorila humanitarni koridor za prolaz izbjeglica do Njemačke, izjavio je danas bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko u obraćanju izbjeglicama u blizini logističkog centra pored prelaza Bruzgi na bjelorusko-poljskoj granici.

Najčitanije