Kriza

Cikotić obećao efikasnije upravljanje migrantskom krizom

BIHAĆ - Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić, nakon današnjeg sastanka s premijerom USK Mustafom Ružnićem i predstavnicima Vlade Unsko-sanskog kantona, najavio je kvalitetnije upravljanje migrantskom krizom.

Kurti traži pomoć: Prijeti nam humanitarna katastrofa zbog korone

PRIŠTINA - Predsjednik Pokreta "Samoopredjeljenje" Aljbin Kurti uputio je pismo ambasadorima u Prištini u kojem ih je izvijestio o situaciji s pandemijom virusa korona i zatražio pomoć.

Čapagain: moguća nova migrantska kriza

ŽENEVA - Veliki broj ljudi krenuće ka bogatijim zemljama kada se otvore granice, bježeći od siromaštva izazvanog pandemijom kovid-19 i tražeći efikasnu vakcinu protiv virusa korona, izjavio je direktor za Aziju i Pacifik u Međunarodnoj federaciji Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca /IFRC/ DŽagan Čapagain.

Nova talačka kriza u Ukrajini: Napadač oslobodio taoca i pobjegao u šumu

KIJEV - Naoružani muškarac koji je ranije oteo policajca u ukrajinskom gradu Poltavi ostavio je automobil i taoca, te pobjegao u šumu, saopštila je danas policija.

Zelenski brani odluku o ispunjenju bizarnog zahtjeva otmičara

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski stao je danas u odbranu svoje odluke da ispuni bizaran zahtjev otmičara i objavi preporuku da svi treba da pogledaju određeni dokumentarni film čime je okončana dvanaestočasovna opsada autobusa i oslobođeni taoci u gradu Lucku.

Okončana talačka kriza u Ukrajini: Taoci oslobođeni, policija privela teroristu

KIJEV - Putnici autobusa otetog u ukrajinskom Lucku oslobođeni su nakon što su pripadnici snaga policije zauzeli jurišem vozilo.

Skupocjeni modeli ne znaju za krizu

Iako je svjetska auto-industrija u velikoj krizi zbog pandemije virusa korona, pojedini, uglavnom skupocjeni modeli odolijevaju.

Cijena mjera za prevazilaženje ekonomske krize

Krize u funkcionisanju ekonomskog sistema su pravilo.

Policija i dalje pregovara sa muškarcem kod Gradiške, stigao i Lukač

GRADIŠKA - Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, stigao je u Turjak kod Gradiške gdje policija od sinoć pregovara sa mještaninom koji se, nakon što je na komšiju bacio bombu, sa majkom zatvorio u kuću, potvrđeno je "Nezavisnim".

Traže zatvaranje "Bire" i "Mirala" do zime

BIHAĆ - Operativna grupa za migrantsku krizu u Unsko sanskom kantonu, koju čine predstavnici kantonalnih i lokalnih vlasti, te svih institucija zaduženih za ovu problematiku, odlučna je u namjeri da se zatvore prihvatni centri za migrante "Bira" u Bihaću i "Miral" u Velikoj Kladuši.

Najčitanije