Kriza

Vicekancelar Austrije za oporezivanje krizne dobiti

Austrijski vicekancelar Verner Kogler smatra da bi trebalo oporezovati natprosječnu dobit koncerna ostvarenu na tržištu energije.

Predsjednik Udruženja poslodavaca: Njemačka pred najvećom krizom ikada

BERLIN - Nalazimo se pred najvećom krizom koju je zemlja ikada vidjela, upozorava predsjednik Udruženja poslodavaca Njemačke (BDA) Rajner Dulger.

Njemačka se priprema za tešku zimu: "Moraće zaposleni nešto deblje obući"

BERLIN - Njemačka privreda započela je pripremu za tešku i neizvijesnu zimu zbog problema sa snabdijevanjem gasom.

EU zabrinuta: Kriza u Evropi bi mogla potrajati, a BiH nije spremna

BRISEL, SARAJEVO - EU strahuje da BiH nije razvila dovoljno otpornosti na krizu koju je izazvao ukrajinski sukob, rečeno je "Nezavisnim" na nezvaničnom brifingu sa diplomatskim predstavnicima EU.

Za 10 migranata se ne zna ko su, ukopani u Bihaću i Kladuši

BIHAĆ - Od početka migrantske krize na području Unsko-sanskog kantona smrtno je stradao 51 migrant, najviše njih nesretnim slučajem, utapanjem u nekoj od ovdašnjih rijeka ili u saobraćajnim nesrećama, ali bilo je i slučajeva ubistava i samoubistava.

Berbok: Rusija pokušava da izazove globalnu krizu gladi

BERLIN - Ministarka spoljnih poslova Njemačke Analena Berbok optužila je danas Rusiju da namjerno pokušava da izazove globalnu krizu gladi, blokrajući izvoz žitarica iz Ukrajine, prenosi Fajnenšal post.

Plenković: Niko ne zna koliko će trajati energetska kriza

ZAGREB - Hrvatska je dosad primila 18.000 ukrajinskih izbjeglica, a problem s aktualnom energetskom krizom uzrokovanom ruskom agresijom je što se ne zna koliko će trajati, saopštio je danas premijer Andrej Plenković.

Stevandić: Džaferović i lobi oko njega žele da okrive Srbe

SARAJEVO - Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je da je očigledno da se nakon ukrajinske krize pokušava napraviti rimejk stereotipa iz 1992. godine da se Srbima ne smije dozvoliti da se čuje njihov glas i da se istina ne smije saznati.

Cijene rastu, Nijemci strahuju od velike krize

BERLIN - Građani Njemačke s velikom zabrinutošću prate situaciju u vezi s rastom cijena u svim oblastima života, ali i sa mogućim problemima u isporuci ruskog gasa, pa strahuju od velike krize i pada standarda.

Bijela kuća, G7 i G20 na samitu o budućim zdravstvenim prijetnjama

VAŠINGTON - Drugi globalni virus korona samit biće održan sljedećeg mjeseca i na njemu će se razgovorati o naporima zemalja za okončanje pandemije i pripreme za buduće zdravstvene prijetnje, navodi se u zajedničkom saopštenju Bijele kuće, Grupe sedam (G7) i Grupe 20 (G20).

Crna statistika: Prošle godine 213 samoubistava u Srpskoj

BANJALUKA - U toku prošle godine 213 osoba izvršilo je samoubistvo, a najčešće se radilo o osobama starije životne dobi, potvrđeno je za "Nezavisne novine" iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS.

Bajden o Putinu: "Ne može ostati na vlasti"; Oglasila se Bijela kuća

Podrška Ukrajini i oštri napadi na Putina: U govoru u Varšavi, predsjednik SAD Džozef Bajden osudio je rusku invaziju i pripremio svijet na dugu borbu između "demokratije i autokratije".

Kriza uzela danak u Njemačkoj, Berbok: Prijete ozbiljne nestašice

U Njemačkoj je od aprila prošle do januara ove godine zbog nestašica materijala u industriji i građevinarstvu zatvoreno 76.000 radnih mjesta.

Premijer Francuske: Moramo se pripremiti za dugu krizu

PARIZ - Premijer Francuske Žan Kasteks predstavio je danas mjere za pomoć francuskim domaćinstvima, kompanijama, poljoprivrednicima i ribarima koji trpe posljedice sankcija uvedenih Ruskoj Federaciji.

Nestašica čipova dodatno otežana krizom u Ukrajini

BANJALUKA, SARAJEVO - Nestašica poluprovodnika i mikročipova, koja već duži period potresa globalno tržište te gasi neke od vodećih svjetskih industrija, do sada nije značajnije uticala na kompanije iz BiH koje se bave proizvodnjom auto-dijelova, ali su sva buduća prognoziranja zbog krize u Ukrajini neizvjesna.

Najčitanije