Kriza u Siriji

Izraelski mediji zabrinuti: Šta ako u Siriju sad stigne S-300

TEL AVIV - Izraelski mediji analizirajući obaranje ruskog aviona Il-20 priznali da dio odgovornosti snosi i Izrael i strahuju da Rusi ne pošalju protivraketni sistem S-300.

Ko je oborio ruski avion iznad Sirije?

VAŠINGTON - Francuski ambasador u SAD optužio je danas Moskvu da širi lažne vijesti nakon što je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da je francuska fregata u Sredozemnom moru lansirala rakete na Siriju u trenutku kada je oboren ruski avion na teritoriji te zemlje.

Izrael tvrdi da su Sirija, Iran i Hezbolah krivi za obaranje ruskog aviona

TEL AVIV - Izraelska vojska je objavila da odgovornost za pad ruskog aviona Il-20 leži na Damasku, Iranu i Hezbolahu.

Pronađeno mjesto pada ruskog aviona

DAMASK - Vojska Rusije pronašla je mjesto gdje se srušio ruski vojni avion "iljušin-20" u Sredozemnom moru, saopšteno je iz Ministarstva odbrane te zemlje.

Iranski ministar otkrio kako je spriječen rat u Idlibu

TEHERAN - Zahvaljujući razgovorima posljednjih dana, uključujući sastanak predsjednika Rusije i Turske Vladimira Putina i Rdžepa Tajipa Erdoana u Sočiju, spriječen je rat u Idlibu, smatra šef iranske diplomatije Muhamed Džavad Zarif.

Sirijci oborili ruski avion, poginulo 15 vojnika

MOSKVA - Ruska vojska saopštila je danas da je izraelska vazdušna intervencija u Siriji pokrenula lanac događaja koji je doveo do obaranja ruskog vojnog aviona sirijskim projektilom "S-200".

Ruski vojni avion nestao s radara

MOSKVA - Ruski vojni avion "IL-20" sa 14 osoba nestao je sa radara iznad Sredozemnog mora, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

NATO ratni brodovi se približili obali Sirije

DAMMASK - Ratni brodovi NATO su se približili obalama Sirije, piše ruska televizija "Zvezda", pozivajući se na zapadne medije.

Turska poslala konvoje vojske u Idlib

ANKARA - Turska je poslala konvoje vojske kako bi pojačala svoje vojno prisustvo u sirijskoj pokrajini Idlib, jedinom preostalom uporištu terorista u državi, piše izraelski list "Harec".

Amerika razmatra uvođenje sankcija "Suhoju"

VAŠINGTON - Ministarstvo finansija SAD razmatra uvođenje sankcija ruskoj kompaniji "Suhoj", zbog mogućnosti da su avioni ruske kompanije korišteni prilikom izvođenja napada hemijskim oružjem u Siriji, izjavio je pomoćnik sekretara Odjeljenja za borbu protiv finansiranja terorizma Maršal Bilingslea.

Najčitanije