Kriza u Siriji

Manje od hiljadu američkih vojnika ostaje u Siriji

VAŠINGTON - Broj američkih vojnika u sjevernoj Siriji biće manji od 1.000, rekao je general Mark Mili, predsjedavajući združenog štaba američke vojske.

Asad: Krajnji cilj je da se obnovi državna administracija

DAMASK - Sirijski predsjednik Bašar al Asad izjavio je da je krajnji cilj njegove zemlje da obnovi državnu administraciju nad oblastima pod kontrolom Kurda na sjevoroistoku Sirije nakon povlačenja vojske SAD, ali je naglasio da će se to postepeno dešavati.

Kurdi se povukli prije isteka roka

MOSKVA - Pripadnici snaga sirijskih Kurda okončali su povlačenje iz dijela zemlje na sirijsko-turskoj granici i prije isteka roka dogovorenog između Moskve i Ankare, rekao je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Tramp: Manji broj naših vojnika ostaje u Siriji da štiti naftu

Predsjednik SAD-a Donald Tramp rekao je da će jedan dio američkih trupa ostati u Siriji uprkos njegovom ranijem pozivu da se povuku.

"Putin dobio rat bez rata"

BERLIN - Predsjednik Rusije Vladimir Putin dobio je u Siriji rat bez rata, tako što su američke snage odlučile da napuste tu zemlju, piše njemački list "Velt".

Turska prijeti obnavljanjem ofanzive

ISTANBUL - Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu ponovio je upozorenje da će Ankara nastaviti svoju vojnu ofanzivu na sjeveroistoku Sirije ukoliko kurdski borci ne napuste region prije isteka prekida vatre u utorak uveče.

Asad: Suprotstavićemo se turskoj ofanzivi

DAMASK - Sirijski predsednik Bašar al Asad obećao je da će se suprotstaviti turskoj ofanzivi svim legitimnim sredstvima, nakon što je sirijska vojska raspoređena kao podrška Kurdima, protiv kojih je Ankara usmjerila vojne akcije.

Stranci u Siriji: Nemamo vremena za političke razgovore

Šejn Bauer, novinar američkog progresivnog lista "Mother Jones", već duže istražuje fenomen Amerikanaca koji su otišli da se bore u Siriji: bilo kao vojnici, ljevičarski dobrovoljci u kurdskim snagama narodne odbrane (YPG) ili kao džihadistički dobrovoljci za terorističku organizaciju Islamska država.

Turska bi mogla da odgovara za ratne zločine

NJUJORK - Turska bi mogla da odgovara za ratne zločine zbog pogubljenja izvršenih u Siriji, upozorile su Ujedinjene nacije.

Sirijske snage zauzele strateške objekte u provinciji Raka

MOSKVA - Sirijske vladine snage uspostavile su kontrolu nad gradom Tabka i obližnjim aerodromom u provinciji Raka, kao i nad brojnim mostovima na rijeci Eufrat i dvije hidroelektrane, objavilo je rusko ministarstvo odbrane na svom sajtu.

Najčitanije