Kriza u Siriji

Počela bitka za potpuni krah Islamske države

DEIR AL-ZOR - Mustafa Bali, portparol Sirijskih demokratskih snaga (SDF), na čijem su čelu kurdske jedinice i koje imaju podršku SAD, objavio da su u toku sporadični sukobi s pripadnicima Islamske države (ID) u selu Baguz, njihovom posljednjem djeliću teritorije na istoku Sirije.

U Siriju se vratilo 220.000 izbjeglica

DAMASK - Više od 220.000 sirijskih izbjeglica vratilo se kućama uz pomoć ruske vojske, izjavio je šef ruskog Centra za pomirenje sukobljenih strana u Siriji Sergej Solomatin.

Britanska porodica: Krenuli smo na odmor i slučajno se pridružili teroristima

Članovi porodice iz Mančestera, koji se trenutno nalaze u pritvoru u Siriji zbog veza sa tzv. Islamskom državom (ID), uputili su javni apel, moleći da ih vrate u Veliku Britaniju jer "žele bolji život za svoju djecu".

Odložena bitka za posljednje uporište ID u Siriji, hiljade civila i dalje zarobljeno

DAMASK - Bitka za preuzimanje posljednjeg "džepa teritorije" od takozvane Islamske države u Siriji odložena je, pošto je više hiljada civila zarobljeno na tom mjestu.

Ispovijest tinejdžerke koja se udala za borca ID: Odrubljene glave me nisu uznemiravale

Jedna od tri učenice koje su 2015. godine napustile London kako bi se pridružile Islamskoj državi želi da se vrati u Englesku, mada ne žali zbog svoje odluke da ode u Siriju, piše "BBC".

Izraelski tenk uništio bolnicu u Siriji

Bolnica u sirijskoj provinciji Kunejtra uništena je tenkovskom vatrom iz Izraela, prenosi Sputnjik.

Rusija: U Siriji se spremaju novi hemijski napadi

MOSKVA - Pripadnici organizacije Hejat Tahrir el Šam aktivno povećavaju svoje snage u blizini kontakt-linije u zoni deeskalacije u Idlibu, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ruska vojska: Sirijski PVO oborio 30 izraelskih raketa

Protivvazdušna odbrana Sirije uništila je više od 30 krstarećih raketa i navođenih avionskih bombi tokom odbijanja napada Ratnog vazduhoplovstva Izraela, saopštio je Nacionalni centar za upravljanje odbranom Rusije.

Nemirna noć iznad Sirije: Novi napad Izraela

Izraelci su protekle noći napali nekoliko iranskih objekata u susjednoj republici, kao i sirijske sisteme PVO koji su, kako tvrdi Tel Aviv, "lansirale desetine raketa" na avione koji su izvodili operaciju.

Makron: Ne povlačimo vojsku iz Sirije

TULUZ - Francuska će zadržati vojsku u području uz istočnu obalu Sredozemnog mora, izjavio je francuski predsjednik Emanuel Makron.

Najčitanije