Kriza u Siriji

Ruska vojna policija preuzela bazu kod Rake

RAKA - Ruska vojna policija preuzela je kontrolu nad bazom blizu sirijskog grada Raka, koja je do prije nekoliko dana bila pod kontrolom vojske SAD, javila je ruska novinska agencija TASS.

Napadi dronovima na naftna i gasna postrojenja u Siriji

DAMASK - U centralnoj Siriji izvedeni su skoro istovremeni napadi na tri državna naftna i gasna postrojenja, saopštilo je danas ministarstvo za naftu.

Sirijska vojska pokrenula veliku operaciju u Idlibu

DAMASK - Sirijske vladine snage počele su vojnu operaciju na jugoistoku provincije Idlib, javlja "Šam FM".

Sirijska vojska odbila napad dronova

DAMASK - Sirijski sistem protivvazdušne odbrane odbio je napad dronova terorista u području aerodroma u Hami, javila je agencija SANA.

Amerikanci prebacili vojnu tehniku oko naftnih polja u Siriji

DAMASK - Amerikanci su koncentrisali vojnu tehniku u oblasti naftnih polja u blizini grada Rumejlan, u provinciji Al Hasaka na sjeveroistoku Sirije, prenosi sirijska državna televizija.

"Turska neće nastaviti akcije u Siriji"

MOSKVA - Turske vlasti su uvjerile ambasadora Rusije u Ankari da nema govora o nastavku turske operacije u Siriji, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Manje od hiljadu američkih vojnika ostaje u Siriji

VAŠINGTON - Broj američkih vojnika u sjevernoj Siriji biće manji od 1.000, rekao je general Mark Mili, predsjedavajući združenog štaba američke vojske.

Asad: Krajnji cilj je da se obnovi državna administracija

DAMASK - Sirijski predsjednik Bašar al Asad izjavio je da je krajnji cilj njegove zemlje da obnovi državnu administraciju nad oblastima pod kontrolom Kurda na sjevoroistoku Sirije nakon povlačenja vojske SAD, ali je naglasio da će se to postepeno dešavati.

Kurdi se povukli prije isteka roka

MOSKVA - Pripadnici snaga sirijskih Kurda okončali su povlačenje iz dijela zemlje na sirijsko-turskoj granici i prije isteka roka dogovorenog između Moskve i Ankare, rekao je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Tramp: Manji broj naših vojnika ostaje u Siriji da štiti naftu

Predsjednik SAD-a Donald Tramp rekao je da će jedan dio američkih trupa ostati u Siriji uprkos njegovom ranijem pozivu da se povuku.

Najčitanije