Kriza u Siriji

Sirijska vojska ušla u posljednje uporište ID

DAMASK - Sirijski Generalštab saopštio je da je vojna operacija u rejonu Safe završena – palo je i posljednje uporište terorističke organizacije Islamska država na jugu zemlje.

Zaharova: SAD u Siriji koriste oružje sa bijelim fosforom

MOSKVA - Američki borbeni avioni nastavili su sa udarima na mete u Siriji koristeći municiju sa bijelim fosforom, rekla je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Hiljade tijela pronađeno u ruševinama Rake nakon bombardovanja SAD"

MOSKVA - Tijela više od 8.000 Sirijaca pronađena su tokom raščišćavanja terena u sirijskom gradu Raka poslije bombardovanja koje su vršile SAD i njihovi koalicioni saveznici, rekla je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Kinezi upozoravaju: Moguć direktan sukob ruskih i američkih aduta

PEKING - Ruski sistemi protivvazdušne odbrane (PVO) "S-400" i "S-300" i američki lovci pete generacije "F-35" mogli bi se prvi put sudariti iznad Sirije, što može biti pogubno po vojnu reputaciju jedne strane, procjenjuju kineski vojni analitičari.

Nakon isporuke S-300 Izrael više ne bombarduje u Siriji

DAMASK - Izrael nije sproveo nijednu nezavisnu vojnu operaciju na teritoriji Sirije nakon 17. septembra, kada su sirijske snage vazduhoplovne odbrane greškom srušile ruski vojni avion Il-20, piše list "Kontra magazin".

Erdoan, Putin, Makron i Merkelova u Istanbulu traže rješenje za Siriju

ISTANBUL - Lideri Turske, Rusije, Francuske i Njemačke okupljaju se danas u Istanbulu na samitu o Siriji čiji je cilj da se učvrsti krhko primirje i napreduje prema političkoj tranziciji.

Libanci tvrde da "Bijeli šljemovi" po Idlibu prevoze otrovne supstance

DAMASK - Militanti i članovi organizacije "Bijeli šljemovi" prebacili su otrovne supstance iz grada Džisr el Šugur u mjesto Hirbet Amud u provinciji Idlibu, objavila je libanska televizija "El Majadin".

Izaslanik UN za Siriju podnosi ostavku

NJUJORK - Izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura izjavio je da će se krajem novembra povući sa ove funkcije nakon što je duže od četiri godine predvodio napore svjetske organizacije da se okonča sedmogodišnji rat u toj zemlji.

Američki list: Asad je pobijedio sve protivnike, SAD treba da se povuku

Predsjedniku Sirije Bašaru el Asadu više ništa ne prijeti i Sjedinjene Američke Države treba da prekinu svoje vojno miješanje u poslove te zemlje, piše kolumnista "National interest" Dag Bendou.

Sirija traži istragu: Američka koalicija koristila bijeli fosfor?

Ministarstvo inostranih poslova Sirije uputilo je zahtjev Ujedinjenim nacijama da ta međunarodna organizacija sprovede istragu o primjeni bijelog fosfora od strane međunarodne koalicije predvođene SAD.

Najčitanije