Kriza u Siriji

Rusija: Primirje u Siriji prekršeno 19 puta

IDLIB - Rusija je u prethodna 24 sata registrovala 19 slučajeva kršenja primirja u Siriji saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Asad otkrio naredni cilj sirijske vojske

DAMASK - Predsjednik Sirije izjavio je da je naredni cilj sirijske vojske, nakon što se Idlib oslobodi od terorista, proces oslobođenja istočnih regiona zemlje.

Rusija šalje još jedan ratni brod u Siriju, Turska dodatne PVO sisteme

ANKARA - Ruska mornarica poslala je četvrti ratni brod na mediteransku obalu Sirije, izvestili su u ponedeljak osmatrači brodova.

Amerikanci spremni da pošalju municiju Turskoj

ANKARA - Sjedinjene Američke Države su voljne da svom savezniku u NATO, Turskoj pošalju municiju, izjavio je danas specijalni američki izaslanik Džejms Džefri.

NATO pozvao Rusiju i Siriju da obustave ofanzivu

BRISEL - Generalni sekertar NATO Jens Stoltenberg pozvao je danas Rusiju i Siriju da obustave ofanzivu u sirijskoj provinciji Idlib i rekao, poslije sastanka na ambasadorskom nivou, da je Alijansa solidarna sa Turskom.

Ruski ratni brodovi krenuli prema sirijskoj obali

MOSKVA - Rusija je poslala dva ratna broda opremljena krstarećim raketama "kalibar" prema sirijskoj obali u Sredozemnom moru, javio je "Interfaks" pozivajući se na rusku Crnomorsku flotu.

Turska na smrt vojnika odgovorila kopnenim i vazdušnim udarima na Idlib

IDLIB - Turska vojska izvela je kopnene i vazdušne udare na pozicije sirijskih snaga, nakon pogibije 33 turska aviona u Idlibu.

Rusija: Turske trupe nije trebalo da budu u zoni napada

MOSKVA - Turska vojska, koja se juče našla na udaru snaga sirijske vlade u zoni deeskalacije Idlib, nije trebalo da bude tamo, prema ruskom Ministarstvu odbrane, prenosi ruska agencija RIA.

U Siriji poginula najmanje 33 turska vojnika

ANKARA - Najmanje 33 turska vojnika ubijena su u vazdušnom napadu koje su izvele sirijske snage na sjeverozapadu Sirije, izjavio je visoki turski službenik.

Dva turska vojnika poginula u Siriji

ANKARA - Najmanje dvojica turskih vojnika poginula su, a još dvojica su ranjena u vazdušnom napadu u sirijskoj pokrajini Idlib, saopšteno je iz turskog Ministarstva odbrane.

Najčitanije