Krompir

Uzgojite paradajz i krompir iz jedne biljke

TomTato je biljka nastala ukrštanjem popularnih biljaka koje se nalaze u gotovo svakom vrtu, paradajza i krompira. Niko nije mogao ni zamisliti kako će savršeno i skladno izrasti, krompir, tamo gdje mu je i mjesto - pod zemljom, a na stabljikama i do 500 sočnih plodova šeri paradajza.

Krompir snižava pritisak i održava vitkost

Dugo je smatran namirnicom koja goji. Ipak, krompir je postao nova supernamirnica koja, ako jedete dvije porcije dnevno, može da smanji krvni pritisak, tvrde naučnici.

Sok od krompira, izvor zdravlja za malo para

​Najjednostavnija rješenja su ponekad i najbolja. Ovaj sok možete veoma lako da napravite, ne košta skoro ništa, a može mnogo da pomogne.

Složenac od krompira i praziluk

​Mogu da ga jedu vegetarijanci, a za sladokusce možete da ubacite slaninu ili kobasice.

Krompir brzo propada, kako da ga sačuvate?

Krompir je namirnica koja se može jesti svaki dan u različitim oblicima, a dobar je za zdravu ishranu. Ali kako pravilno spremiti krompir da se ne bi pokvario nakon dvije nedjelje?

Zašto krompir ne treba stavljati u ključalu vodu?

Kad kuvamo krompir isječen na kockice, rutina koju većina sprovodi je sljedeća: stavimo vodu na šporet, posolimo je pa krenemo da ljuštimo i sječemo krompir.

Krompir snižava pritisak i održava vitkost

Krompir je dugo smatran namirnicom koja goji. Ipak, krompir je postao nova supernamirnica koja, ako jedete dvije porcije dnevno, može da smanji krvni pritisak, tvrde naučnici.

Trik za ukusniji pire krompir

Pire krompir je pravi klasik među prilozima. Za to se oljušte krompiri, skuvaju u vodi, dobro izgnječe,nakon čega se doda malo mlijeka, margarina, muskatnog oraščića, soli i bibera.

Sok od krompira - izvor zdravlja za malo para

Najjednostavnija rješenja su ponekad i najbolja. Ovaj sok možete veoma lako da napravite, ne košta skoro ništa, a može mnogo da pomogne.

Paprikaš s batacima

Danas pripremite ukusnu čorbu sa krompirom i batacima.

Najčitanije