Krompir

Oslić i krompir salata

Ovo je dan kada je grijeh da mrsite pa zato spremite ukusno jelo i uživajte u Badnjem danu. Donosimo vam jednostavan recept za savršeni posni obrok - oslić i krompir salata.

Neka vam koža zablista u sljedećoj godini

Lako je potrošiti velike sume na proizvode čiji proizvođači obećavaju bolju teksturu, nijansu i cjelokupan izgled kože. Iako neke takve kreme, losioni i gelovi mogu prijati vašoj koži, ne morate izdvojiti bogatstvo da biste imali zdrav i blistav ten. Probajte mrkvu, krastavac, krompir, med.

Knedle sa šljivama: Istorija, greške u pravljenju i recept

Knedle sa šljivama veoma su karakteristično jelo, bez kojeg se ne može zamisliti ljetna i jesenja trpeza u mnogim našim krajevima. Receptura za ovaj gurmanluk je jednostavna, a prilično je specifičnog ukusa i teksture.

Top pet namirnica za ublažavanje migrene

Kad zaboli glava, većina poseže za tabletama, ali možda sljedeći put možete da pokušate s nekom od namirnica koje zahvaljujući svom sastavu mogu na prirodan način smanjiti bol ili spriječiti napade migrene.

Spriječite da krompir proklija uz samo jednu voćku

Krompir je namirnica koja bi se trebala držati na suvom i tamnom mjestu, poput ostave ili garaže, ali nisu svi u mogućnosti pravilno spremati krompir.

Pitali folkere da li bi kopali krompir za dnevnicu, pročitajte odgovore

Velika prašina na estradi se digla nakon što je hrvatska pjevačica Nina Badrić javno apelovala na vlasti svoje zemlje da omoguće pjevačima pa počnu sa svojim nastupima, nakon čega je dobila javnu ponudu da ide u nadnicu.

Maska za lice od krompira, briše fleke i podočnjake

Osim što ga koristimo u ishrani, krompir je veoma djelotvoran prirodni kozmetički preparat, koji može da pomogne kod brojnih problema sa kožom.

Brzinski kroketi od pire krompira

Ostane li vam pire krompira, iskoristite to za krokete koji su gotovi u trenu.

Mladi krompir iz rerne u mlijeku

Pripremite ih na ovaj način, i znaćete da postoji recept kome ćete se uvijek vraćati.

Kvalitetan krompir raste pored Une

BIHAĆ - Ekrem Zulić iz sela Ripač, nadomak Bihaća, jedan je od najvećih individualnih poljoprivrednih proizvođača na ovim prostorima i punih petnaest godina uspješno se bavi agrarnom proizvodnjom.

Najčitanije