Kruška

Razlozi zbog kojih bi trebalo jesti kruške

Sigurno ste već milion puta čuli savjet kako bi, prije ili poslije obroka, trebalo pojesti jabuku zbog većeg osjećaja sitosti.

Zbog čega su sve kruške dobre

Za razliku od ostalog voća, iako je lako dostupna, kruška nije toliko popularna u ishrani. Međutim, ovo voće je i te kako zdravo i trebalo bi češće da se nalazi u svakodnevnoj ishrani.

Podižu raspoloženje i čuvaju vitku liniju - slatke kruške

Svi smo čuli da jedna jabuka dnevno čuda čini za naše zdravlje, ali malo ljudi zna da samo jedna kruška dnevno može da smanji rizik od gojaznosti za 35 procenata.

"Nezavisne" istražuju: Ruske službe upozoravale na probleme sa izvozom kruške

MOSKVA, BANJALUKA - Vlasti BiH i RS više puta su upozoravane na probleme sa izvozom kruške u Rusiju koja ne odgovara fitosanitarnim uslovima, navedeno je na sajtu Federalne službe za veterinarsku i fitosanitarnu kontrolu Rusije (Rosselkhoznadzor).

"Nastavljen izvoz krušaka u Rusiju, dogovaramo izvoz mesa u Tursku"

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je da će do kraja januara imati sastanak s ministrom poljoprivrede Turske i da će tražiti da se 5.000 tona crvenog mesa izveze u ovu zemlju, te da je izvoz krušaka u Rusiju nesmetano nastavljen.

Šaptač voćkama čuva autohtone vrste voća

CAZIN - Već duže od dvije decenije Muhamed Žunić, voćar iz Cazina, bavi se očuvanjem i kultivacijom autohtonih sorti voća našeg podneblja te kaže kako ovaj neobičan hobi započeo zbog ljubavi prema tim divnim biljkama.

Zbog proljetnih mrazeva prepolovljeni prinosi kruške i jabuke u Srpskoj

BANJALUKA, GRADIŠKA - U Republici Srpskoj pri kraju je berba jabuke i njen rod je umanjen za oko 50 odsto, dok je berba kruške završena, čiji rod je umanjen za 50-60 odsto.

Napravite domaći džem od kruške

Džem od krušaka osim što je vrlo ukusna poslastica ima i bezbroj benefita za organizam.

Zašto se kaže "pao s kruške"?

Fraza "pao s kruške" je dobro poznata narodu i učestalo se koristi. Uglavnom je sinonim za glupost, zbunjenost, smušenost, a da li zapravo zanate kako je nastala i odakle "vuče korijene"?

Kruška - dar od Boga

Kruške spadaju u omiljene voćke na našim prostorima.

Najčitanije