Krv

Bajkeri darovali pedeset doza krvi

ZVORNIK - Bajkeri zvorničkog Moto kluba "Soko" i Asocijacije moto klubova BiH danas su darovali krv u Transfuzijskoj službi u Zvorniku, gdje je prikupljeno oko 50 doza.

Test krvi koji otkriva 13 vrsta raka

​Japanska kompanija „Tošiba“ razvila je test krvi koji za samo nekoliko sati može da otkrije nekoliko vrsta karcinoma sa visokim procentom tačnosti.

Dragoljub Šarenac 151 put darovao krv

BILEĆA - Bilećanin Dragoljub Šarenac više od četrdeset godina dobrovoljno daje krv - do sada je dragocjenu tečnost darivao 151 put, što je rekord za područje istočne Hercegovine.

Potrebna krv za mladića iz Šipova

BANJALUKA - Za tridesetdvogodišnjeg Mirka Zeca iz Šipova potrebno je da se prikupi krv za nastavak liječenja nakon komplikacija nastalih poslije operacije..

Rekorder u darivanju krvi Žiko Todorović: I životinji da zatreba, dao bih

BIJELJINA - Zvanično, dao je 232 doze krvi, a nezvanično, po njegovoj računici, mnogo više, odnosno oko 135 litara ove dragocjene tečnosti, na šta je i te kako ponosan.

Japanci stvorili vještačku krv za sve krvne grupe

​Japanski naučnici sa Medicinskog fakulteta na Vojnoj akademiji stvorili su vještačku krv, koja odgovara svim krvnim grupama!

Za dobojsku bolnicu prikupljena 91 doza krvi

MODRIČA - U Modriči je danas prikupljena 91 doza krvi u akciji dobrovoljnog davanja za potrebe Opšte bolnice "Sveti apostol Luka" u Doboju.

Banjalučki vatrogasci darovali krv

Pripadnici Profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice (PTVJ) grada Banjaluka još jednom su pokazali humanost i na poziv Zavoda za transfuzijsku medicinu RS danas ponovo darovali krv.

Ljekar podmetnuo svoju krv i urin da "izvuče" brata

Zbog sprečavanja dokazivanja policija je krivično prijavila 36-godišnjeg ljekara iz Virovitice, koji je podmetnuo svoje uzorke kako bi od prekršajne odgovornosti "izvukao" brata koji je imao saobraćajnu nesreću.

Krv darovali policajci KPZ-a Banjaluka

BANJALUKA - U banjalučkom Zavodu za transfuzijsku medicinu danas je 15 pripadnika policije Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Banjaluka dobrovoljno dalo krv, a i među ostalim zaposlenima vlada velika zainteresovanost za ovu humanitarnu akciju, rekao je Srni direktor KPZ Goran Selak.

Najčitanije