Krv

Prva klapa filma "Hadžijino zvono" i serije "Nečista krv" 12. avgusta

Prva klapa filma "Hadžijino zvono" i serije "Nečista krv" pašće 12. avgusta 2020. godine u Ripnju, a planirano je da snimanje traje 84 dana, najavljeno je iz Filmskog centra Srbije.

Trebinje će i ove godine imati dovoljno zaliha krvi

TREBINJE - Iako su mnoge akcije dobrovoljnog darivanja krvi izostale u protekla tri mjeseca, Trebinje će i ove godine imati dovoljno krvi za one kojima to bude potrebno, saopštili su trebinjski humanitarci na prijemu koji je za njih organizovao gradonačelnik Mirko Ćurić povodom njihovog međunarodnog dana.

Samo 43 osobe na svijetu imaju "zlatnu krv"

Ima ljudi koji znaju koja je njihova krvna grupa, ali veći je broj onih koji ne znaju. Možda je krajnje vrijeme da je otkrijete, jer možda ste upravo vi jedna od osoba koje u sebi nose "zlatnu krv".

Na Dark webu krv kovid-19 pacijenata košta više nego najam ubice

Pandemija virusa korona uticala je i na Dark Web, na kojem su se počele prodavati zaista bizarne stvari - među njima i navodna krv oporavljenih od virusa korona!

U RS smanjene zalihe: Zavod poziva građane da daruju krv

​BANAJLUKA – Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske poziva sve zdrave građane u starosnoj dobi od 18 do 65 da dobrovoljno daruju krv, zbog smanjenih zaliha krvi i komponenti krvi.

Krv dalo 30 policajaca

DOBOJ - Tridesetoro službenika Policijske uprave Doboj danas je dobrovoljno dalo krv povodom obilježavanja Dana policije Republike Srpske, 4. aprila, saopšteno je iz ove uprave.

Sve više dobrovoljnih davalaca krvi u RS

BANJALUKA - Dobrovoljno davalaštvo krvi u RS je u stalnom porastu iz godine u godinu, a Zavod za transfuzijsku medicinu RS sa svojim organizacionim jedinicama prošle godine je prikupio i obradio oko 37.000 doza krvi.

Uskoro roboti koji vade krv?

Prva testiranja prototipa robota za vađenje krvi pokazala su se prilično uspješnima te bi, nakon dodatnog usavršavanja, strojevi zaista mogli zamijeniti medicinsko osoblje u vađenju krvi.

Poštari u Doboju darovali krv

DOBOJ - Zaposlenici dobojske Pošte 74101 danas su dali krv u čast Svetog Save - utemeljivača srpske crkve, države i školstva.

T-ćelije, prvi korak ka lijeku "za sve vrste kancera"

Novootkriveni dio našeg imunološkog sistema mogao bi da se koristi kao svojevrstan oklop u borbi protiv svih vrsta raka, tvrde naučnici.

Najčitanije