Krv

Uskoro roboti koji vade krv?

Prva testiranja prototipa robota za vađenje krvi pokazala su se prilično uspješnima te bi, nakon dodatnog usavršavanja, strojevi zaista mogli zamijeniti medicinsko osoblje u vađenju krvi.

Poštari u Doboju darovali krv

DOBOJ - Zaposlenici dobojske Pošte 74101 danas su dali krv u čast Svetog Save - utemeljivača srpske crkve, države i školstva.

T-ćelije, prvi korak ka lijeku "za sve vrste kancera"

Novootkriveni dio našeg imunološkog sistema mogao bi da se koristi kao svojevrstan oklop u borbi protiv svih vrsta raka, tvrde naučnici.

Prikupljeno oko 13.000 doza krvi u Banjaluci

BANJALUKA - Prošle godine u Banjaluci prikupljeno je i obrađeno oko 13.000 doza najdragocjenije tečnosti, potvrdili su za "Nezavisne" u Zavodu za transfuzijsku medicinu RS.

Krv darivao i gradonačelnik

DOBOJ - Kratak rok trajanja doze krvi u frižideru razlog je zbog kojeg se zalihe ove tečnosti u Zavodu za transfuzijsku medicinu u Doboju moraju svakodnevno dopunjavati, čak i kada potrošnja nije velika.

Omladina sve češće daruje krv

TREBINJE - U Službi za transfuzijsku medicine Trebinje u protekloj godini je zabilježen rekordan broj davalaca krvi, s novim aktivima u davalaštvu.

Krvna grupa otkriva kakvi ste u ljubavi

Da li ste znali da Japanci nerijetko primjenjuju metodu analize krvnih grupa kada biraju partnere, a pogotovo životne saputnike? Na taj način ih "provjeravaju", želeći da vide da li veza može da ima budućnost.

Bajkeri darovali pedeset doza krvi

ZVORNIK - Bajkeri zvorničkog Moto kluba "Soko" i Asocijacije moto klubova BiH danas su darovali krv u Transfuzijskoj službi u Zvorniku, gdje je prikupljeno oko 50 doza.

Test krvi koji otkriva 13 vrsta raka

​Japanska kompanija „Tošiba“ razvila je test krvi koji za samo nekoliko sati može da otkrije nekoliko vrsta karcinoma sa visokim procentom tačnosti.

Dragoljub Šarenac 151 put darovao krv

BILEĆA - Bilećanin Dragoljub Šarenac više od četrdeset godina dobrovoljno daje krv - do sada je dragocjenu tečnost darivao 151 put, što je rekord za područje istočne Hercegovine.

Najčitanije