Krv

Krv dalo 30 policajaca

DOBOJ - Tridesetoro službenika Policijske uprave Doboj danas je dobrovoljno dalo krv povodom obilježavanja Dana policije Republike Srpske, 4. aprila, saopšteno je iz ove uprave.

Sve više dobrovoljnih davalaca krvi u RS

BANJALUKA - Dobrovoljno davalaštvo krvi u RS je u stalnom porastu iz godine u godinu, a Zavod za transfuzijsku medicinu RS sa svojim organizacionim jedinicama prošle godine je prikupio i obradio oko 37.000 doza krvi.

Uskoro roboti koji vade krv?

Prva testiranja prototipa robota za vađenje krvi pokazala su se prilično uspješnima te bi, nakon dodatnog usavršavanja, strojevi zaista mogli zamijeniti medicinsko osoblje u vađenju krvi.

Poštari u Doboju darovali krv

DOBOJ - Zaposlenici dobojske Pošte 74101 danas su dali krv u čast Svetog Save - utemeljivača srpske crkve, države i školstva.

T-ćelije, prvi korak ka lijeku "za sve vrste kancera"

Novootkriveni dio našeg imunološkog sistema mogao bi da se koristi kao svojevrstan oklop u borbi protiv svih vrsta raka, tvrde naučnici.

Prikupljeno oko 13.000 doza krvi u Banjaluci

BANJALUKA - Prošle godine u Banjaluci prikupljeno je i obrađeno oko 13.000 doza najdragocjenije tečnosti, potvrdili su za "Nezavisne" u Zavodu za transfuzijsku medicinu RS.

Krv darivao i gradonačelnik

DOBOJ - Kratak rok trajanja doze krvi u frižideru razlog je zbog kojeg se zalihe ove tečnosti u Zavodu za transfuzijsku medicinu u Doboju moraju svakodnevno dopunjavati, čak i kada potrošnja nije velika.

Omladina sve češće daruje krv

TREBINJE - U Službi za transfuzijsku medicine Trebinje u protekloj godini je zabilježen rekordan broj davalaca krvi, s novim aktivima u davalaštvu.

Krvna grupa otkriva kakvi ste u ljubavi

Da li ste znali da Japanci nerijetko primjenjuju metodu analize krvnih grupa kada biraju partnere, a pogotovo životne saputnike? Na taj način ih "provjeravaju", želeći da vide da li veza može da ima budućnost.

Bajkeri darovali pedeset doza krvi

ZVORNIK - Bajkeri zvorničkog Moto kluba "Soko" i Asocijacije moto klubova BiH danas su darovali krv u Transfuzijskoj službi u Zvorniku, gdje je prikupljeno oko 50 doza.

Najčitanije