Krvna plazma

Istraživanje: Liječenje oboljelih krvnom plazmom nema rezultate

LONDON - Korišćenje krvne plazme oporavljenih od virusa korona za liječenje obolelih je od male koristi, pokazalo je najnovije kliničko istraživanje obavljeno u Indiji.

Više od 1.000 izliječenih u Srbiji doniralo krvnu plazmu

BEOGRAD - U Srbiji je više od 1.000 osoba doniralo krvnu plazmu koja se koristi u liječenju oboljelih od virusa korona, izjavila je danas Gordana Antuljeskov iz Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Više od 200 pacijenta u Srbiji liječeno antikovid plazmom, efekti dobri

BEOGRAD - Antikovid krvnom plazmom u Srbiji do sada je liječeno više od 200 pacijenata, a prikupljeno je više od 1.100 jedinica plazme, izjavila je specijalista transfuziologije na Insitututu za transfuziju krvi Srbije Milica Jovičić i dodala da su efekti liječenja antikovid plazmom dobri.

Bočeli donirao krvnu plazmu za borbu protiv korone

Čuveni italijanski tenor Andrea Bočeli donirao je svoju krvnu plazmu u bolnici "Cisanello" u Pizi za eksperimentalno liječenje pacijenata koji se još bore sa virusom.

Prvi građanin Srbije donirao krvnu plazmu

BEOGRAD - Predrag Ðelevski iz Glogonja prvi je građanin Srbije koji je poslije ozdravljena od novog korona virusa donirao krvnu plazmu.

Kisić: Krvna plazma s antitelima izlečenog može da pomogne

BEOGRAD - Zamjenica direktora Insituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da je započeto s potrebnim procedurama kada je riječ o terapiji krvnom plazmom ljudi koji su imali virus i koji su razvili antitijela na virus.

U SAD koriste krvnu plazmu izliječenih za liječenje novooboljelih

VAŠINGTON - Ljekari u bolnicama u Sjedinjenim Američkim Državama, uz pomoć metoda starog više od jednog vijeka, koji se oslanja na krvnu plazmu dobijenu od izliječenih pacijenata, pokušavaju da izliječe novooboljele od virusa korona.

Najčitanije