Krvni pritisak

Krompir snižava pritisak i održava vitkost

Dugo je smatran namirnicom koja goji. Ipak, krompir je postao nova supernamirnica koja, ako jedete dvije porcije dnevno, može da smanji krvni pritisak, tvrde naučnici.

Sva čuda šoljice jogurta

Jogurt je savršena namirnica jer obiluje kalcijumom i dobrim bakterijama koje uravnotežuju prehranu, jačaju kosti, ali i tjeraju depresiju

Prekovremeni rad povećava krvni pritisak

​Plaćen ili ne, prekovremeni rad može ozbiljno da poveća rizik od hipertenzije, upozoravaju kanadski naučnici.

Sok od paradajza snižava krvni pritisak

Novo istraživanje navodi kako bi konzumiranje jedne čaše neposoljenog soka od paradajza moglo pomoći u snižavanju krvnog pritiska, te ujedno smanjiti rizik razvijanja srčanih bolesti, prenosi Health Line.

Krompir snižava pritisak i održava vitkost

Krompir je dugo smatran namirnicom koja goji. Ipak, krompir je postao nova supernamirnica koja, ako jedete dvije porcije dnevno, može da smanji krvni pritisak, tvrde naučnici.

Nestašica lijekova za visok krvni pritisak

BANJALUKA - U apotekama je gotovo nemoguće pronaći lijekove kordipin i nifelat, koje koriste pacijenti s visokim krvnim pritiskom.

Može li borovnica da snizi krvni pritisak?

​Naučnici sa Kraljevskog koledža u Londonu analizirali su zdravlje 40 zdravih volontera, provjeravali im krv i urin, kao i krvni pritisak i to koliko im dobro arterije funkcionišu.

Jelovnik koji pomaže da pritisak ne pada

Nizak krvni pritisak može da se reguliše uz pomoć dijete i pravilne ishrane, tvrde nutricionisti. Za nizak pritisak se ne propisuju lijekovi, pa je zato izmjena režima ishrane dobro rješenje. Ovakva dijeta bi trebalo da otkloni i neprijatnosti kao što su nedostatak energije, pospanost, vrtoglavica, slabost, mućenje vida, teško disanje i teško kretanje.

Cimet snižava krvni pritisak

Hipertenzija predstavlja glavni faktor rizika od razvoja moždanog udara, srčanog udara, zatajenja srca, aneurizme arterija i nekih oblika hroničnog oštećenja bubrega.

Prednosti niskog krvnog pritiska

Osobe sa niskim krvnim pritiskom su u velikoj prednosti u odnosu na hipertoničare.

Najčitanije