Kuća

"Varirane repeticije" slikara Alekse Vidakovića od srijede na Kastelu

BANJALUKA - Izložba "Varirane repeticije" akademskog slikara Alekse Vidakovića biće otvorena u srijedu s početkom u 19 časova, u Kamenoj kući tvrđave Kastel. Organizator izložbe je Kulturni centar Banski dvor, a tekst za nju napisala je Marina Vojvodić, profesorica Akademije umjetnosti u Novom Sadu, u čijoj je klasi Vidaković završio master studije.

Zvaničnik Bijele kuće u tajnoj posjeti Siriji

VAŠINGTON - Višerangirani zvaničnik Bijele kuće Keš Patel bio je u tajnoj posjeti Siriji da bi kroz razgovore obezbijedio oslobađanje dvoje Amerikanaca koji se vode kao nestali već duži niz godina, izjavili su danas zvaničnici američke administracije.

Dani domaćih proizvoda ispred "Krajiške kuće"

BANJALUKA - Manifestacija "Dani domaćih proizvoda - Banjaluka 2020" biće svečano otvorena u četvrtak u 15 časova na platou ispred "Krajiške kuće", najavljeno je iz Centra za razvoj poljoprivrede i sela.

Korona u Bijeloj kući, još dvoje zaraženih

VAŠINGTON - Dan nakon povratka Donalda Trampa u Bijelu kuću, još dvoje zaposlenih u sjedištu američkog predsjednika testirani su pozitivno na korona virus.

U Hrvatskoj uskoro mogućnost zapošljavanja uz trajni rad od kuće?

Među prijedlozima izmjene Zakona o radu u Hrvatskoj na prvom mjestu će se svakako naći fleksibilniji ugovori o radu na neodređeno vrijeme, tj. rješenje za liberalnije uslove u kojima se ugovori o radu ubuduće mogu otkazivati.

Veliki požar u robnoj kući kod Podgorice, povrijeđena dva vatrogasca

PODGORICA - Veliki požar izbio je danas u robnoj kući "Dadi" na Krabuškom polju, kod Podgorice, u čijem gašenju učestvuju tri aviona, dok su dva vatrogasca prilikom intervencije povrijeđena.

Jesenje čišćenje tijela i doma

Uspostavljanje zdravih navika u svim područjima života ponekad se čini napornim zadatkom, no nema boljeg vremena od promjene sezona da uvedete neke pozitivne promjene u svoj život i u potpunosti se očistite od negative i toksina.

Izgorio dio krova kuće u Trebinju

TREBINJE- Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje su u noći između srijede i četvrtka spasili od požara jednu porodičnu kuću u naselju Pridvorci u blizini grada, pa je, zahvaljujući njihovoj brzoj intervenciji, izgorio samo dio krova, a objekat zaštićen.

Enterijer u crnoj boji: Neprolazna sofisticiranost tamnih tonova

Kada je riječ o monohromatskim enterijerima, oni mogu biti ili pun pogodak ili potpuni promašaj. Rad s jednom bojom različite jačine koja prekriva svaki kutak prostora predstavlja veliki izazov, ali pruža izuzetno zadovoljstvo ako se uradi uspješno.

Trebinjci ponosni na Hercegovačku kuću

TREBINJE - Hercegovačka kuća je projekat na koji su veoma ponosni u Trebinju jer se danas na policama tog objekta nalazi više od 500 artikala, sve autohtoni hercegovački proizvodi, izjavio je Srni direktor gradskog Agrarnog fonda Veselin Dutina.

Najčitanije