Kuća

Zapaljena kuća, sumnja se na migrante

CAZIN-Požar koji je izbio danas u jutarnjim satima u unutrašnjosti kuće u naselju Kapići, nadomak Cazina, ugašen je brzom intervencijom pripadnika vatrogasne jedinice iz tog grada.

Kampf: Svijet mora da čuje za "žutu kuću"

BEOGRAD - Američki reditelj Pol Kampf, koji će po romanu Veselina DŽeletovića "Srpsko srce Johanovo" snimati film "Žetva" o ilegalnoj trgovini organima i zloglasnoj albanskoj "žutoj kući", izjavio je da je najstrašnije što svijet ne zna ništa o ovom događaju i da je cilj da putem filma upozna patnje i stradanja srpskog naroda.

Provalnik odnio kućanske aparate

DERVENTA - Nepoznata osoba provalila je u kuću na području opštine Derventa, odakle je ukrala kućanske aparate, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Zidovi od cigle, rustikalni štih u vašem domu

Zidovi od cigle stekli su popularnost u novoj, modernoj eri uređenja doma, a upotreba cigli u enterijeru je danas uobičajena. Zidovi dominiraju u svakoj prostoriji, tako da mogu diktirati stil i energiju koja će prevladati u sobi, a zidovi od neprekrivene cigle imaju uticaj na kreiranje slobodnog duha i unose karakter u određenoj sobi u vašem domu.

Duh tirkiza za svjež i moderan enterijer

Tirkizna boja označava mir, spokoj i stabilnost. Ako se useli u vaš dom, podstaknuće komunikaciju i stvoriti emotivnu ravnotežu. Na skali boja, tirkizna je između plave i zelene i baš nas zato podsjeća na ljeto, koje je u punoj snazi. Želju da dom učinite mjestom gdje more i svježina vladaju, a da pri tome zadržite veći dio namještaja, upotpunjujemo sa nekoliko jednostavnih ideja, koje su prilagodljive i ne tako opasne po kućni budžet.

Većina Iraca želi da radi od kuće

Više od 80 odsto zaposlenih Iraca želi da nastavi rad od kuće i kada se ukinu ograničenja uvedena zbog virusa korona, pokazuje anketa.

Uputstva MUP-a RS kako da zaštitite dom dok ste na odmoru

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da u sezoni godišnjih odmora posebnu pažnju posvete zaštiti svoje imovine prilikom odlaska na duža putovanja, te na taj način pomognu da se spriječe eventualne krađe, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Vlast ne zna šta da učini sa Hitlerovom rodnom kućom

BARAUNAU - Lokalne vlasti u austrijskom gradiću Braunau ne znaju šta da učine sa rodnom kućom najvećeg zločinca u istoriji nacističkog vođe Adolfa Hitlera - sada se pojavila ideja da ta zgrada bude pretvorena u policijsku stanicu.

Još jedna boračka porodica u Bijeljini dobija krov nad glavom

BIJELJINA - Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić posjetio je porodicu Lukić u Balatunu u čijem domaćinstvu je počela izgradnja temelja za novu porodičnu kuću. Ova porodica poginulog borca Vojske Republike Srpske Dušana Lukića je skromnog materijalnog stanja, a šestoro ukućana žive od poljoprivrede. Grad Bijeljina će finansirati izgradnju temelja u iznosu od 7.200 konvertibilnih maraka i nabavku materijala za novu kuću, a radove će izvesti Dušanov sin Drago s rođacima i prijateljima.

"Izmislite" 10 novih kvadrata u domu

Bilo da ste kupili ili unajmili manji stan, to ne znači da se morate odreći luksuza i komfora koji se obično povezuju s većim prostorima. Samo se malo poigrajte uređenjem, služeći se korisnim trikovima, i vaš stan će biti moderan, funkcionalan i prostraniji nego što to govori kvadratura.

Najčitanije