Kuba

Morales na Kubi radi liječenja

BUENOS AJRES - Bivši predsjednik Bolivije Evo Morales otputovao je iz Argentine na Kubu radi liječenja, saopštio je njegov portparol.

Jak zemljotres pogodio Karibe: Izdato upozorenje o cunamiju

Zemljotres jačine 7,4 stepeni Rihterove skale pogodio je oblast između Kube i Jamajke u Karipskom moru, saopštio je Evro-mediteranski institut.

Kuba dobila premijera poslije 43 godine

HAVANA - Kubanski parlament u subotu je imenovao Manuela Marera za predsjednika vlade, što je funkcija koja ne postoji od 1976. godine, prenijeli su kubanski mediji.

Generalna skupština UN-a osudila američki embargo Kubi

NJUJORK - Generalna skupština UN-a u četvrtak je, 28. godinu zaredom, osudila američki ekonomski embargo Kubi, odbacujući američke brige za stanje ljudskih prava na tom karipskom ostrvu.

Rusija poziva UN da natjera SAD da ukine embargo na trgovinu Kubi

MOSKVA - Ruska Državna duma usvojila je danas rezoluciju kojom se UN poziva da SAD natjera da ukine dugogodišnje embargo na trgovinu Kubi.

Dijaz Kanel ostaje na funkciji predsjednika Kube

HAVANA - Predsjedavajući Državnom savjetu Kube Migel Dijaz Kanel nastaviće da obavlja funkciju predsjednika zemlje, odlučeno je glasanjem u kubanskom parlamentu, saopštila je kubanska Nacionalna skupština.

Twitter blokirao naloge kubanskih zvaničnika i medija

Američka društvena mreža Twitter blokirala je naloge lidera kubanske Komunističke partije Raula Kastra, njegove kćerke Marijele Kastro i vodećih kubanskih državnih medija, napisali su državni mediji na svojim sajtovima, prenosi Rojters.

Kubanska misterija američkih diplomata: Izmijenjen im mozak

Slučaj zaposlenih u Ambasadi SAD, koji su se razboljeli u misterioznim okolnostima na Kubi, doživljava novi preokret, piše Sputnjik.

Američki razarač odmjeravao rusku flotu (VIDEO)

Odred brodova Sjeverne flote na čelu sa fregatom "Admiral flote Sovjetskog Saveza Gorškov" sa pomoćnim brodovima ušao je u luku Havane, izjavio je portparol Sjeverne flote Vadim Serga.

Kruzeri iz SAD više ne idu na Kubu

VAŠINGTON - Administracija Donalda Trampa u pokušaju da kubansku vladu liši izvora prihoda, okončala je najpopularniji vid putovanja američkih građana na Kubu, a riječ je o krstarenjima i obrazovnim putovanjima.

Najčitanije