Kuba

U Havani uveden policijski čas

HAVANA - Prvi put od početka pandemije građani Havane biće suočeni sa policijskim časom i biće im zabranjeno da putuju po zemlji, najavile su vlasti u kubanskoj prestonici.

Kuba ukida porez na dolare

Kuba namjerava da ukine porez na zvanični kurs dolara od 10 odsto kako bi ublažila posljedice pandemije virusa korona i nadoknadila gubitak prihoda od turizma.

Kuba: Svi turisti biće testirani na kovid-19

HAVANA - Kuba će, nakon što se ponovo otvori za međunarodni turizam, testirati sve posjetioce na virus korona, a turizam će u početku biti ograničen na odmarališta, izjavio je kubanski premijer Manuel Marero Kruz.

SAD objavile listu zemalja koje ne sarađuju u borbi protiv terorizma

VAŠINGTON – Američka administracija je revidirala listu zemalja koje ne sarađuju sa Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) u borbi protiv terorizma.

Pucano na zgradu Ambasade Kube u Vašingtonu

VAŠINGTON - Jedna osoba je uhapšena nakon što je otvorila vatru na Ambasadu Kube u Vašingtonu, saopšteno je iz američke Tajne službe.

Kuba poslala medicinski tim u Južnu Afriku

HAVANA - Kuba je poslala 216 zdravstvenih radnika u Južnu Afriku, što je posljednja od više od 20 grupa medicinara koje je ta zemja uputila širom svijeta da pomognu u borbi protiv virusa korona.

Morales na Kubi radi liječenja

BUENOS AJRES - Bivši predsjednik Bolivije Evo Morales otputovao je iz Argentine na Kubu radi liječenja, saopštio je njegov portparol.

Jak zemljotres pogodio Karibe: Izdato upozorenje o cunamiju

Zemljotres jačine 7,4 stepeni Rihterove skale pogodio je oblast između Kube i Jamajke u Karipskom moru, saopštio je Evro-mediteranski institut.

Kuba dobila premijera poslije 43 godine

HAVANA - Kubanski parlament u subotu je imenovao Manuela Marera za predsjednika vlade, što je funkcija koja ne postoji od 1976. godine, prenijeli su kubanski mediji.

Generalna skupština UN-a osudila američki embargo Kubi

NJUJORK - Generalna skupština UN-a u četvrtak je, 28. godinu zaredom, osudila američki ekonomski embargo Kubi, odbacujući američke brige za stanje ljudskih prava na tom karipskom ostrvu.

Najčitanije