Kuba

Kuba: Svi turisti biće testirani na kovid-19

HAVANA - Kuba će, nakon što se ponovo otvori za međunarodni turizam, testirati sve posjetioce na virus korona, a turizam će u početku biti ograničen na odmarališta, izjavio je kubanski premijer Manuel Marero Kruz.

SAD objavile listu zemalja koje ne sarađuju u borbi protiv terorizma

VAŠINGTON – Američka administracija je revidirala listu zemalja koje ne sarađuju sa Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) u borbi protiv terorizma.

Pucano na zgradu Ambasade Kube u Vašingtonu

VAŠINGTON - Jedna osoba je uhapšena nakon što je otvorila vatru na Ambasadu Kube u Vašingtonu, saopšteno je iz američke Tajne službe.

Kuba poslala medicinski tim u Južnu Afriku

HAVANA - Kuba je poslala 216 zdravstvenih radnika u Južnu Afriku, što je posljednja od više od 20 grupa medicinara koje je ta zemja uputila širom svijeta da pomognu u borbi protiv virusa korona.

Morales na Kubi radi liječenja

BUENOS AJRES - Bivši predsjednik Bolivije Evo Morales otputovao je iz Argentine na Kubu radi liječenja, saopštio je njegov portparol.

Jak zemljotres pogodio Karibe: Izdato upozorenje o cunamiju

Zemljotres jačine 7,4 stepeni Rihterove skale pogodio je oblast između Kube i Jamajke u Karipskom moru, saopštio je Evro-mediteranski institut.

Kuba dobila premijera poslije 43 godine

HAVANA - Kubanski parlament u subotu je imenovao Manuela Marera za predsjednika vlade, što je funkcija koja ne postoji od 1976. godine, prenijeli su kubanski mediji.

Generalna skupština UN-a osudila američki embargo Kubi

NJUJORK - Generalna skupština UN-a u četvrtak je, 28. godinu zaredom, osudila američki ekonomski embargo Kubi, odbacujući američke brige za stanje ljudskih prava na tom karipskom ostrvu.

Rusija poziva UN da natjera SAD da ukine embargo na trgovinu Kubi

MOSKVA - Ruska Državna duma usvojila je danas rezoluciju kojom se UN poziva da SAD natjera da ukine dugogodišnje embargo na trgovinu Kubi.

Dijaz Kanel ostaje na funkciji predsjednika Kube

HAVANA - Predsjedavajući Državnom savjetu Kube Migel Dijaz Kanel nastaviće da obavlja funkciju predsjednika zemlje, odlučeno je glasanjem u kubanskom parlamentu, saopštila je kubanska Nacionalna skupština.

Najčitanije