Kuba

Otkrijte pet najljepših plaža na Kubi

Poznate po zadivljujućem bijelom pijesku i čistoj tirkiznoj vodi, plaže Kube karakteriše i odsustvo gužve, pa posjetioci mogu da uživaju u miru.

Muškarac poginuo tokom nemira na Kubi

HAVANA - Kubanske vlasti potvrdile su da je jedan čovjek poginuo tokom nemira u ovoj zemlji i to je prva žrtva od početka antivladinih protesta.

Amerika i dalje protiv ukidanja sankcija Kubi

NJUJORK - Administracija američkog predsjednika Džozefa Bajdena nastavila je tradiciju Vašingtona u glasanju protiv godišnje rezolucije Generalne skupštine UN u kojoj se traži od SAD da ukine ekonomski embargo protiv Kube.

Revizija Trampove politike prema Havani

VAŠINGTON - Administracija američkog predsjednika Džozefa Bajdena izvršiće reviziju politike prema Kubi, saopšteno je danas iz Bijele kuće.

Stejt department Kubu označio kao sponzora terorizma

VAŠINGTON - Američki Stejt department označio je Kubu kao državu koja sponzoriše terorizam.

Kuba: Protest okončan dogovorom o početku dijaloga sa vladom

HAVANA - U Havani je danas ispred ministarstva kulture održan retki javni protest na kojem je učestvovalo više od 300 umetnika, aktivista i građana koji su se okupili kako bi izrazili protest protiv represije i cenzure.

Protest disidenata ispred ministarstva kulture Kube

HAVANA - Više od 150 ljudi protestovalo je ispred zgrade ministarstva kulture u Havani i izrazilo solidarnost sa reperom Anhelom Junier Remon Arzuagom, poznatim po nadimku “El Kritiko” iz hip-hop dua "Neželjena djeca", koji je uhapšen jer je dijelio propagandni materijal protiv vlasti.

U Havani uveden policijski čas

HAVANA - Prvi put od početka pandemije građani Havane biće suočeni sa policijskim časom i biće im zabranjeno da putuju po zemlji, najavile su vlasti u kubanskoj prestonici.

Kuba ukida porez na dolare

Kuba namjerava da ukine porez na zvanični kurs dolara od 10 odsto kako bi ublažila posljedice pandemije virusa korona i nadoknadila gubitak prihoda od turizma.

Kuba: Svi turisti biće testirani na kovid-19

HAVANA - Kuba će, nakon što se ponovo otvori za međunarodni turizam, testirati sve posjetioce na virus korona, a turizam će u početku biti ograničen na odmarališta, izjavio je kubanski premijer Manuel Marero Kruz.

Najčitanije