Kuba

SAD uvode sankcije Kubi?

VAŠINGTON - Američki savjetnik za nacionalnu bezbjednost Džon Bolton zaprijetio je vojsci i obavještajnoj službi Kube dodatnim sankcijama zbog navodne uloge u političkoj krizi u Venecueli.

Srušio se kubanski MIG-23

HAVANA - Srušio se avion MIG-23 Ratnog vazduhoplovstva Kube, navodi meksički portal "Milenio".

Građani glasali za novi Ustav, Kuba ostaje komunistička zemlja

Kubanci su, po svemu sudeći, ratifikovali prijedlog novog Ustava koji priznaje pravo na privatno vlasništvo, ali zadržava jednopartijski sistem, prenosi agencija Reuters pozivajući se na internet objave i nezavisni digitalni list "El Toque".

Meteor eksplodirao iznad Kube, padala "kiša kamenja"

Meteor je eksplodirao na nebu iznad zapadnog dijela Kube, usljed čega su se razbili prozori, a kiša kamenja pala je na krovove kuća, izjavili su svjedoci.

Blaščikovski spasava Vislu bankrota

Poljski fudbaler Jakub Blaščikovski vratiće se u Vislu iz Krakova da igra bez novčane naknade, ali i finansijski pomogne klubu.

Autobus skliznuo sa puta, sedmoro mrtvih

​HAVANA - U autobuskoj nesreći na istoku Kube poginulo je sedam ljudi, među njima tri Kubanca i četvoro stranaca, javila je lokalna radio stanica "Gvantanamo".

Jednostranački sistem ostaje na Kubi

HAVANA, 23. - Poslanici kubanskog parlamenta jednoglasno su usvojili izmjenjeni nacrt novog ustava kojim je zadržan jednostranački sistem, ali je uvaženo društveno i ekonomsko otvaranje zemlje nakon pada Sovjetskog Saveza.

Kubanci dobili Internet na mobilnim telefonima

HAVANA - Kubanci od četvrtka imaju mogućnost pristupa Internetu na svojim mobilnim telefonima, što je dosad bilo omogućeno samo vladinim zvaničnicima i stranim biznismenima u ovoj komunističkoj ostrvskoj zemlji.

Kuba sutra dobija mobilni internet

HAVANA - Kubanci će od sutra moći pristupiti internetu putem svojih mobilnih telefona, javila je državni telekomunikaciona kompanija ETECSA, što označava prekretnicu za zemlju čija je povezanost bila među najmanjima u Zapadnoj hemisferi.

Ukinut trgovinski embargo Kubi

NJUJORK - Generalna skupština UN usvojila je rezoluciju o ukidanju američkog trgovinskog embarga Kubi.

Najčitanije