Kuba

Američki razarač odmjeravao rusku flotu (VIDEO)

Odred brodova Sjeverne flote na čelu sa fregatom "Admiral flote Sovjetskog Saveza Gorškov" sa pomoćnim brodovima ušao je u luku Havane, izjavio je portparol Sjeverne flote Vadim Serga.

Kruzeri iz SAD više ne idu na Kubu

VAŠINGTON - Administracija Donalda Trampa u pokušaju da kubansku vladu liši izvora prihoda, okončala je najpopularniji vid putovanja američkih građana na Kubu, a riječ je o krstarenjima i obrazovnim putovanjima.

Kuba legalizovala Wi-Fi za ličnu upotrebu

Kuba će dozvoliti korišćenje privatne bežične internet veze - Wi-Fi, kao i uvoz opreme za to, čime će nestati jedno od najtvrđih ograničenja upotrebe interneta na svijetu, prenijeli su državni mediji te zemlje.

Oldtajmer uletio u pješake, tri osobe poginule

HAVANA - Tri osobe su poginule, a najmanje 20 je povrijeđeno kada je automobil oldtajmer u nedjelju skrenuo sa čuvenog bulevara Malekon u Havani i uletio u pješake, saopštili su kubanski zvaničnici.

Drama na Floridi: Avion sa Kube skliznuo sa piste u rijeku

DŽEKSONVIL - Čarter avion koji je sa 143 putnika putovao od Kube do sjeverne Floride, završio je danas u rijeci na kraju piste, a poginulih i povrijeđenih u incidentu nije bilo, saopštili su lokalni zvaničnici, ne navodeći uzrok incidenta.

Kuba bliža modernom internetu: Potpisan sporazum sa Googleom

Kuba i Google potpisali su danas sporazum kojim će na to karipsko ostrvo stići najnovija verzija Interneta.

SAD uvode sankcije Kubi?

VAŠINGTON - Američki savjetnik za nacionalnu bezbjednost Džon Bolton zaprijetio je vojsci i obavještajnoj službi Kube dodatnim sankcijama zbog navodne uloge u političkoj krizi u Venecueli.

Srušio se kubanski MIG-23

HAVANA - Srušio se avion MIG-23 Ratnog vazduhoplovstva Kube, navodi meksički portal "Milenio".

Građani glasali za novi Ustav, Kuba ostaje komunistička zemlja

Kubanci su, po svemu sudeći, ratifikovali prijedlog novog Ustava koji priznaje pravo na privatno vlasništvo, ali zadržava jednopartijski sistem, prenosi agencija Reuters pozivajući se na internet objave i nezavisni digitalni list "El Toque".

Meteor eksplodirao iznad Kube, padala "kiša kamenja"

Meteor je eksplodirao na nebu iznad zapadnog dijela Kube, usljed čega su se razbili prozori, a kiša kamenja pala je na krovove kuća, izjavili su svjedoci.

Najčitanije