Kuba

Blaščikovski spasava Vislu bankrota

Poljski fudbaler Jakub Blaščikovski vratiće se u Vislu iz Krakova da igra bez novčane naknade, ali i finansijski pomogne klubu.

Autobus skliznuo sa puta, sedmoro mrtvih

​HAVANA - U autobuskoj nesreći na istoku Kube poginulo je sedam ljudi, među njima tri Kubanca i četvoro stranaca, javila je lokalna radio stanica "Gvantanamo".

Jednostranački sistem ostaje na Kubi

HAVANA, 23. - Poslanici kubanskog parlamenta jednoglasno su usvojili izmjenjeni nacrt novog ustava kojim je zadržan jednostranački sistem, ali je uvaženo društveno i ekonomsko otvaranje zemlje nakon pada Sovjetskog Saveza.

Kubanci dobili Internet na mobilnim telefonima

HAVANA - Kubanci od četvrtka imaju mogućnost pristupa Internetu na svojim mobilnim telefonima, što je dosad bilo omogućeno samo vladinim zvaničnicima i stranim biznismenima u ovoj komunističkoj ostrvskoj zemlji.

Kuba sutra dobija mobilni internet

HAVANA - Kubanci će od sutra moći pristupiti internetu putem svojih mobilnih telefona, javila je državni telekomunikaciona kompanija ETECSA, što označava prekretnicu za zemlju čija je povezanost bila među najmanjima u Zapadnoj hemisferi.

Ukinut trgovinski embargo Kubi

NJUJORK - Generalna skupština UN usvojila je rezoluciju o ukidanju američkog trgovinskog embarga Kubi.

Incident u UN: Kuba i SAD u sukobu

Kubanske diplomate i demonstranti su lupanjem o stolove i negodovanjem remetili sastanak u UN koji su sazvale SAD da ukažu na političke zatvorenike na Kubi.

Festival srpskog filma na Kubi krajem septembra

BEOGRAD - Od 26. do 30. septembra u Havani, na Kubi, biće održan Festival srpskog filma, na inicijativu Ambasade Republike Srbije na Kubi i uz poseban angažman Jelene Živojinović, drugog sekretara Ambasade.

Kastro: SAD stežu obruč oko Kube, Venecuele i Nikaragve

Bivši kubanski predsjednik Raul Kastro optužio je SAD da "stežu obruč" oko Kube, Venecuele i Nikaragve.

Još dvoje Amerikanaca otrovano na Kubi?

VAŠINGTON - Još dvoje zaposlenih u američkoj ambasadi u Havani upućeno je na ljekarska ispitivanja, saopštio je Stejt department, nakon što je misteriozna bolest od kraja 2016. počela da pogađa američko osoblje i njihove porodice na Kubi.Kako prenosi Rojters, za sada nisu objavljeni detalji o pregledima..

Najčitanije