Kuhinja

Vlada Srpske obezbijedila 500 tona pšenice za godišnje potrebe javnih kuhinja

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske obezbijedila je 500 tona pšenice za sve javne kuhinje u Srpskoj, čime će biti zadovoljene njihove godišnje potrebe za hljebom.

Otvorene police u kuhinji, da ili ne?

Otvorene police jedan su od najzapaženijih trendova u dizajnu kuhinje u posljednjih nekoliko godina - donose novu dozu stila, otvaraju prostor kuhinje i ostavljaju utisak prozračnosti.

Pripremite kiš Loren, specijalitet francuske kuhinje

Francuska kuhinja neodvojivo je povezana s kulturom i načinom života ove nacije, a ujedno predstavlja i kolijevku kulinarske umjetnosti i pravi raj za kuvare.

Jednostavni kuhinjski trikovi koji olakšavaju život

Iako se kuvanje usavršava vremenom, brojni trikovi i savjeti vam mogu olakšati svakodnevnu pripremu hrane.

Kako da očistite kuhinju za manje od 10 minuta

Najviše vremena u svojoj kući ili stanu provodimo u kuhinji, oko kuhinje, za trpezarijskim stolom. Zato se u većini domova ova prostorija najlakše i najčešće prlja.

Korisnici javnih kuhinja i djeca i akademski obrazovani ljudi

MOSTAR - U vrijeme pandemije koronavirusa došlo je do ekspanzije broja korisnika javnih kuhinja kako u gradu na Neretvi tako i u BiH, a dobi su od 7 do 77 godina i obuhvaćaju i akademski obrazovane građane.

Narodna kuhinja: Najsrećniji kada su lonci prazni, a stari i nemoćni siti

TREBINJE - Broj jednokratnih pomoći koje se dijele povremeno pored redovnih obroka u trebinjskoj Narodnoj kuhinji pri Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj povećava se tokom zimskih mjeseci zbog povećanih potreba za toplim jelima i toplijom odjećom.

Mjesta u kuhinji na kojima se skrivaju bakterije i prljavština

U vašoj kuhinji postoje puno mjesta koja skrivaju prljavštinu i bakterije, a stručnjak za čišćenje Dejan Dimitrov za "Daily Star" nabrojao je sedam neočekivanih.

Pošte RS "Mozaiku prijateljstva" uručile namirnice za svečani ručak

BANJALUKA - "Pošte Republike Srpske" su povodom Pravoslavne nove godine obradovale korisnike javne kuhinje Udruženja građana "Mozaik prijateljstva" i tom prilikom im uručile prehrambene namirnice za pripremu svečanog ručka.

Mozaik prijateljstva: Za Pravoslavnu novu godinu svečani ručak za 500 građana

Povodom Pravoslavne nove godine Udruženje građana "Mozaik prijateljstva" priprema svečani ručak za oko 500 građana, kako bi sugrađani koji žive u teškim uslovima osjetili radost praznika.

Na ovim mjestima u kuhinji krije se najviše bakterija i prljavštine

Oni koji su upoznati sa motom "uredna kuća, uredan um" biće iznenađeni kada saznaju da kada je u pitanju vaša kuhinja, uredan i svjetlucavi izgled može da vara.

Otvorena prva javna kuhinja za bebe: 30 mališana dolazi po svoj obrok

BRATUNAC - U prvoj javnoj kuhinji za bebe Udruženja "Obraduj nekoga" u Bratuncu svoj obrok svakog dana dobije 30 najmlađih građana, a zbog teške situacije izazvane pandemijom virusa korona pretpostavlja se da će se ovaj broj do kraja godine udvostručiti.

Pet biljaka kojima će biti odlično u kuhinji

Dodavanje sobnih biljaka bilo kojoj prostoriji je brz i lak način da uljepšate enterijer, a kada je u pitanju kuhinja, uzgoj biljaka u zatvorenom prostoru takođe može da ima mnogo praktičnih primjena.

Šest trikova za veću i organizovaniju kuhinju

Vrijeme koje provodimo u kuhinji zaista je dragocjeno s obzirom na to da hrana i njeno pripremanje okupi porodicu i podstiče razgovore s ukućanima.

Tri stvari koje nikako ne bi trebalo da čistite papirnim ubrusom

Papirni ubrusi veoma su korisni u kuhinji, međutim, ne bi trebalo da ih upotrebljavate baš svaki put.

Najčitanije