Kuhinja

Pileća džigerica koja pokreće sva čula

Ovo je postupak pripremanja i za početnike. Vrlo je jednostavno. Za 20 minuta imate gotov obrok.

"Mozaik prijateljstva": Javnoj kuhinji potrebno više hljeba

Iz Udruženja građana "Mozaik prijateljstva" apelovali su na sve ljude dobre volje da doniraju što više hljeba, kako bi sve veći broj korisnika u javnoj kuhinji ovog udruženja imao svakodnevno obrok.

Gnijezdo od ptičje pljuvačke - najluksuzniji delikates na svijetu

Kineska kulinarska tradicija bilježi mnoge rijetke i neobične namirnice, a među njima je i jestivo ptičje gnijezdo, koje često nazivaju istočnjačkim kavijarom. To je ujedno jedna od najskupljih namirnica na svijetu. Supa od ptičjeg gnijezda je delikates koji možete pronaći u luksuznim kineskim restoranima, a porcija košta i do više od 100 dolara.

Čimičanga, bogatstvo začina i ukusa meksičke kuhinje u jednom jelu

Na početku priče čimičanga bijaše burito, a još prije bila je tortilja. Naime, čimičanga je zapravo prženi burito, a burito je tortilja zamotana oko različitog punjenja.

Hit na Instagramu: Kako da očistite luk za pet sekundi bez suza

Jedna od najneprijatnijih situacija u kuhinji za mnoge je upravo onaj dio kada moraju da oljušte luk. Jedan korisnik Instagrama ima rješenje.

Povećan broj korisnika Narodne kuhinje u Trebinju

TREBINJE - U Trebinju se, otkako se pojavila pandemija virusa korona, povećao i broj korisnika Narodne kuhinje koja djeluje pri Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj, jer su neki građani bez stalnog zaposlenja koji su se prehranjivali radeći honorarne i povremene poslove ostali bez primanja i ovdje našli jedan topao obrok.

Humanost u Bihaću: Planinari pokrenuli javnu kuhinju

BIHAĆ - Planinarsko društvo "Horizont" iz Bihaća pokrenulo je prije nekoliko dana rad još jedne javne kuhinje u tom gradu za potrebe socijalno ugroženih građana.

Virus korona tanji zalihe u javnim kuhinjama

BANJALUKA, TUZLA - Zbog epidemiološke situacije uzrokovane virusom korona, koja ne jenjava, u javnim kuhinjama širom BiH povećan je broj novih korisnika koji traže besplatan obrok, ali je i zaliha namirnica sve manje.

Trik za pohovanje šnicli s kojim ćete potrošiti manje jaja i brašna

Odrezak, sir ili povrće može se pohovati na jednom tanjiru.

Nazovite 1416 za pomoć Javnoj kuhinji

BANJALUKA - Svi koji pozovu humanitarni broj 1416 u periodu od 1. do 29. februara doniraju jednu KM za pomoć radu Javne kuhinje Crvenog krsta.

Najčitanije