Kuhinja

Uz podršku kupaca DM obezbijedio obroke narodnim kuhinjama u BiH

SARAJEVO - Da je moguće kupovati i činiti dobro i ove godine pokazala je aktivnost Giving Friday koju je DM realizovao uz podršku svojih kupaca, a u okviru koje je obezbijeđena donacija od 35.958 KM za narodne kuhinje širom BiH.

Kuvarica Najdžela Loson sprema ukusne kore od banana

U novom serijalu na kanalu "BBC Two", kuvarica Najdžela Loson koristi koru banane kao zamjenu za patlidžane - a prema nekim receptima, može se spremiti tako da ima ukus sličan svinjetini.

Kako napraviti pasulj prebranac

Pripremiti ukusan prebranac nije teško kao što izgleda.

Pileća džigerica koja pokreće sva čula

Ovo je postupak pripremanja i za početnike. Vrlo je jednostavno. Za 20 minuta imate gotov obrok.

"Mozaik prijateljstva": Javnoj kuhinji potrebno više hljeba

Iz Udruženja građana "Mozaik prijateljstva" apelovali su na sve ljude dobre volje da doniraju što više hljeba, kako bi sve veći broj korisnika u javnoj kuhinji ovog udruženja imao svakodnevno obrok.

Gnijezdo od ptičje pljuvačke - najluksuzniji delikates na svijetu

Kineska kulinarska tradicija bilježi mnoge rijetke i neobične namirnice, a među njima je i jestivo ptičje gnijezdo, koje često nazivaju istočnjačkim kavijarom. To je ujedno jedna od najskupljih namirnica na svijetu. Supa od ptičjeg gnijezda je delikates koji možete pronaći u luksuznim kineskim restoranima, a porcija košta i do više od 100 dolara.

Čimičanga, bogatstvo začina i ukusa meksičke kuhinje u jednom jelu

Na početku priče čimičanga bijaše burito, a još prije bila je tortilja. Naime, čimičanga je zapravo prženi burito, a burito je tortilja zamotana oko različitog punjenja.

Hit na Instagramu: Kako da očistite luk za pet sekundi bez suza

Jedna od najneprijatnijih situacija u kuhinji za mnoge je upravo onaj dio kada moraju da oljušte luk. Jedan korisnik Instagrama ima rješenje.

Povećan broj korisnika Narodne kuhinje u Trebinju

TREBINJE - U Trebinju se, otkako se pojavila pandemija virusa korona, povećao i broj korisnika Narodne kuhinje koja djeluje pri Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj, jer su neki građani bez stalnog zaposlenja koji su se prehranjivali radeći honorarne i povremene poslove ostali bez primanja i ovdje našli jedan topao obrok.

Humanost u Bihaću: Planinari pokrenuli javnu kuhinju

BIHAĆ - Planinarsko društvo "Horizont" iz Bihaća pokrenulo je prije nekoliko dana rad još jedne javne kuhinje u tom gradu za potrebe socijalno ugroženih građana.

Najčitanije