Kuk

Tajna misija Džejmsa Kuka

Bio je moreplovac, istraživač i kartograf u službi britanske Imperije. Prije 250 godina Džejms Kuk je bio prvi Evropljanin koji je kročio na istočnu obalu Australije. Ova priča ima dvije perspektive.

Gurnuo ga pop pa slomio kuk

POŽAREVAC - U porti Saborne crkve u Požarevcu, u ponedjeljak ujutru dogodio se incident, u kojem je Dragoš K. (59) zadobio tešku povredu u vidu preloma kuka.

Propast kompanije "Tomas Kuk" digla cijene, profitiraju drugi prevoznici

Korisnici "Tomas Kuk" aranžmana, britanske kompanije koja je doživjela krah, optužili su aviokompanije zbog vrtoglavog povećavanja cijena letova koje su mnogi prinuđeni da plate.

Propala britanska kompanija, 22.000 ljudi ostaje bez posla

LONDON - Britanska kompanija za organizovanje putovanja Tomas Kuk će nakon 178 godina zatvoriti svoja vrata nakon veoma teške poslovne godine.

Polomio kuk, kupio bolnički tiket i osvojio milion dolara

Erl Livingston, koji je pao i polomio kuk dok je bio na putu da kupi tiket u Nju Džerziju, osvojio je džek pot vredan milion dolara, nakon što je kupio tiket u bolnici.

Ovdje je potopljen brod čuvenog Džejmsa Kuka

Arheolozi vjeruju da su pronašli mjesto gdje je potonuo brod "Endevor" engleskog moreplovca Džejmsa Kuka. Naime, Areheolozi sa Roud Ajlend marinskog arheološkog projekta smatraju da se brod nalazi blizu istočne obale američkog kontinenta, tačnije nedaleko od Goat Ajlenda.

Supruga zvijezde Junajteda više se ne skida

Supruga kapitena Mančester Junajteda, Krisa Smolinga, Sem Kuk dugo je krasila naslovnice britanskih tabloida, koji su je proglasili vlasnicom najboljih grudi u Britaniji.

Šta bi derektor Applea uradio da je na čelu Facebooka?

Nakon vijesti da su podaci više od 50 miliona korisnika Facebooka završili u rukama kompanije koja ih je iskoristila da utiče na predsjedničke izbore u SAd 2016. godine, bezbjednost ličnih podataka na internetu je u svačijem fokusu.

Unukov debi za reprezentaciju djedu donio 20.000 evra

Prije četiri godine je Trevor Burlingem uložio 500 funti da će Luis Kuk, tada igrač Lidsa, zaigrati za reprezentaciju Engleske do svoje 26. godine.

Tim Kuk objasnio zašto nikada nećete kročiti u zgradu Applea

Apple je nedavno završio gradnju zgrade vrijedne pet milijardi dolara zvane Apple Park. Neki ga nazivaju arhitektonskom znamenitošću. Ipak, nezaposleni neće moći da uđu u park, a Apple ni ne razmišlja o toj opciji.

Najčitanije