Kukuruz

Marihuanu zasijao u bašti uz kukuruz

GRADIŠKA - Gradiška policija uhapsila je Iliju Komljenovića (48) iz ovog grada nakon što je na imanju koje koristi u mjestu Sovjak u okviru akcije "Plantaža" kod njega pronašla 11 stabljika indijske konoplje, koje je posadio u bašti uz kukuruz, saznaju "Nezavisne".

Trik za najlakše "pečenje" kukuruza

Pečeni kukuruz savršen je prilog ljetnim danima, ali i odličan međuobrok.

Kukuruz, najzdravija ljetnja grickalica

Kukuruz je najzdravija ljetnja girckalica koja obara holesterol i jača nerve, a kukuruzna svila odličan je diuretik.

KUKURUZ: Zlatno zrno zdravlja

Od mladih do starih, teško ćete naći osobu koja ne voli uživati u slasnom plodu kukuruza. U vezi s njim je sve zabavno - od čišćenja, kada pravimo brkove od kukuruzne svile, do musavog lica od uva do uva kada zagrizemo pečeni kukuruz. Ali, on je mnogo više od ukusne i zabavne grickalice.

Šteta na usjevima kukuruza i do 50 odsto

BANJALUKA, BIJELJINA - Na usjevima kukuruza u RS došlo je do štete koju su uzrokovali nedavno olujno nevrijeme, grad, ali i sve intenzivniji napadi kukuruzne zlatice i plamenca, a poljoprivrednici je na pojedinim područjima golim okom procjenjuju na oko 50 odsto.

Marihuanu zasijao uz kukuruz

VELIKA KLADUŠA - Pedesetsedmogodišnjeg Senada M. iz Mrcelja, kod Velike Kladuše, uhapsili su pripadnici MUP-a Unsko-sanskog kantona, nakon što su u njegovoj bašti pronašli 21 stabljiku marihuane, koja je bila zasađena uz kukuruz.

Podrška proizvođačima merkantilnog kukuruza

BANJALUKA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske ove godine putem programa podsticaja u poljoprivredi uvelo je novu mjeru regresiranja sjemena domaćeg hibrida kukuruza namijenjenog za predstojeću proljećnu sjetvu, s ciljem podrške zainteresovanim poljoprivrednim proizvođačima merkantilnog kukuruza.

Kukuruz skuplji za dva odsto

NOVI SAD - Na novosadskoj Produktnoj berzi ove sedmice je kukuruzom trgovano po prosječnoj cijeni od 16,83 dinara /oko 0,14 evra/ po kilogramu sa uračunatim porezom na dodatu vrijednost /PDV/, što u odnosu na prošlu sedmicu predstavlja poskupljenje od dva odsto.

Bolivija zainteresovana za srpski kukuruz

BEOGRAD - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović sastao se sa delegacijom Višenacionalne zakonodavne skupštine Bolivije.

Odlične prinose kukuruza zasad prati i dobra cijena

BANJALUKA, BIJELJINA - Otkupna cijena kukuruza ove godine iznosi od 0,25 do 0,30 KM po kilogramu i poljoprivredni proizvođači se nadaju da će i u narednom periodu ostati takva, jer, kako kažu, s obzirom na visoke ovogodišnje prinose, takva cijena bila bi vrlo povoljna za ratare.

Najčitanije