Kukuruz

Dobojski đaci napravili aplikaciju koja "liječi" kukuruz i krompir

DOBOJ - Kukuruzna rđa i siva pjegavost kukuruza dvije su bolesti koje može prepoznati aplikacija Leafy, koju su osmislili Aleksandar Dolić i Bojan Dolić, đaci Saobraćajne i elektro škole u Doboju, dok su rana i kasna plamenjača krompira još dvije bolesti koje detektuje ista aplikacija.

Na „Danima polja kukuruza“ predstavljene nove sorte

SANSKI MOST- Tradicionalna poljoprivredna manifestacija „Dani polja kukuruza“, održana je danas u selu Fajtovci, desetak kilometara od Sanskog Mosta, a u sklopu ovog događaja predstavljene su nove hibridne sorte kukuruza.

Rod kukuruza u Hrvatskoj najveći u posljednjih deset godina

ZAGREB - U Hrvatskoj će ove godine biti proizvedeno oko 2,33 miliona tona kukuruza, što je jedan posto više nego 2019.

Očekuje se prinos kukuruza i do 14 tona po hektaru

ŠAMAC - Kiša je ovih dana prekinula branje kukuruza u Republici Srpskoj, a prema procjenama očekuje se prinos i do 14 tona po hektaru, izjavio je Srni predsjednik republičkog Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Stojan Marinković.

Očekivani prinos kukuruza devet do 12 tona po hektaru

Na šamačkom području narednih dana će intenzivno početi berba kukuruza, kojim je zasijano oko 5.000 hektara, a očekivani prinos je od devet do 12 tona po hektaru, rekao je samostalni stručni saradnik za poljoprivredu u opštini Šamac Mladen Adžić.

Za kukuruz ove godine neće biti zime

BANJALUKA, SARAJEVO - Dosadašnje stanje usjeva kukuruza i stabilne vremenske prilike obećavaju dobre prinose kukuruza na području BiH, tvrde poljoprivrednici koji očekuju rod nekoliko tona po jednom hektaru.

Kukuruz, žuto zlato satkano od zdravlja

Bilo da ga koristimo kao žitaricu, povrće ili grickalicu, dok uživamo u ukusu kukuruza, organizam punimo energijom, štitimo se od virusa, ali i doprinosimo zdravlju srca i krvnih sudova.

Vrijednost ratarske proizvodnje u RS procijenjena na oko 400 miliona KM

BANJALUKA - Ukupna procijenjena vrijednost proizvodnje u ratarstvu Republike Srpske u ovoj godini je oko 400 miliona KM i u planu je da se ratarskim kulturama zasije ukupna površina od 138.956 hektara.

Zbog kašnjenja plate čeka 1.900 tona kukuruza

KOZARSKA DUBICA - Trenutno 1.900 tona kukuruza čeka da uđe u proces proizvodnje u Hemijskoj preradi kukuruza (HPK) Draksenić, a za to vrijeme radnici, kojim još nije isplaćena decembarska plata, kod svojih su kuća, potvrdila nam je Uprava preduzeća.

Vulin: Jedini hibrid koji stiže u Crnu Goru iz Srbije je kukuruz

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin pozvao je danas crnogorskog kolegu da zbog dobrosusjedskih odnosa objasni kakve su to hibridne prijetnje stizale u Crnu Goru iz Srbije.

Najčitanije