Kukuruz

Vrijednost ratarske proizvodnje u RS procijenjena na oko 400 miliona KM

BANJALUKA - Ukupna procijenjena vrijednost proizvodnje u ratarstvu Republike Srpske u ovoj godini je oko 400 miliona KM i u planu je da se ratarskim kulturama zasije ukupna površina od 138.956 hektara.

Zbog kašnjenja plate čeka 1.900 tona kukuruza

KOZARSKA DUBICA - Trenutno 1.900 tona kukuruza čeka da uđe u proces proizvodnje u Hemijskoj preradi kukuruza (HPK) Draksenić, a za to vrijeme radnici, kojim još nije isplaćena decembarska plata, kod svojih su kuća, potvrdila nam je Uprava preduzeća.

Vulin: Jedini hibrid koji stiže u Crnu Goru iz Srbije je kukuruz

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin pozvao je danas crnogorskog kolegu da zbog dobrosusjedskih odnosa objasni kakve su to hibridne prijetnje stizale u Crnu Goru iz Srbije.

U sanduku Louis Witton vrijednom 11.000 $ držali kukuruz za kokoške

Sanduk luksuznog francuskog Brenda Louis Witton, star 150 godina, pronađen je kod starijeg para iz Ukrajine koji je u njega odlagao kukuruz za kokoške ne znajući stvarno bogatstvo ovog predmeta.

Kombajn-banda hara Hrvatskom: Upadaju u polja, obave žetvu i pobjegnu

Za manje od mjesec dana zabilježena je već četvrta krađa kukuruza iz polja na području Podravine i Varaždina u Hrvatskoj.

Poljoprivrednici očajni, divlje svinje potamanile kukuruz

SANSKI MOST - Poljoprivredni proizvođači na području općine Sanski Most pretrpjeli su tokom proteklih mjeseci ogromnu štetu zbog divljih svinja, a procjene su kako su ove životinje uništile gotovo 30 posto prinosa kukuruza.

Užas u silosu: Zatrpalo ga osam tona kukuruza, satima izvlačili tijelo

KRIŽEVCI - Mnogi Križevčani sa zaprepaštenjem su primili tužnu vijest da je njihov sugrađanin Gojko Đurašević Joe (52), jedan od popularnih lokalnih sportista, tragično poginuo u petak u silosu za žitarice u Križevcima

Vrijeme pogoduje berbi ranih hibrida kukuruza

BIJELJINA - Vremenske prilike će u drugom dijelu sedmice pogodovati izvođenju poljoprivrednih radova u polju, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Vrijeme pogoduje zrenju suncokreta, soje i kukuruza

​BIJELJINA - Vremenske prilike uglavnom pogoduju zrenju suncokreta i soje, kao i kukuruzu koji se, u zavisnosti od hibrida, nalazi u fenofazama od mliječnog do voštanog zrenja, navedeno je u sedmičnom agrometeorološkom biltenu Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Marihuanu zasijao u bašti uz kukuruz

GRADIŠKA - Gradiška policija uhapsila je Iliju Komljenovića (48) iz ovog grada nakon što je na imanju koje koristi u mjestu Sovjak u okviru akcije "Plantaža" kod njega pronašla 11 stabljika indijske konoplje, koje je posadio u bašti uz kukuruz, saznaju "Nezavisne".

Najčitanije