Kukuruz

Podrška proizvođačima merkantilnog kukuruza

BANJALUKA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske ove godine putem programa podsticaja u poljoprivredi uvelo je novu mjeru regresiranja sjemena domaćeg hibrida kukuruza namijenjenog za predstojeću proljećnu sjetvu, s ciljem podrške zainteresovanim poljoprivrednim proizvođačima merkantilnog kukuruza.

Kukuruz skuplji za dva odsto

NOVI SAD - Na novosadskoj Produktnoj berzi ove sedmice je kukuruzom trgovano po prosječnoj cijeni od 16,83 dinara /oko 0,14 evra/ po kilogramu sa uračunatim porezom na dodatu vrijednost /PDV/, što u odnosu na prošlu sedmicu predstavlja poskupljenje od dva odsto.

Bolivija zainteresovana za srpski kukuruz

BEOGRAD - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović sastao se sa delegacijom Višenacionalne zakonodavne skupštine Bolivije.

Odlične prinose kukuruza zasad prati i dobra cijena

BANJALUKA, BIJELJINA - Otkupna cijena kukuruza ove godine iznosi od 0,25 do 0,30 KM po kilogramu i poljoprivredni proizvođači se nadaju da će i u narednom periodu ostati takva, jer, kako kažu, s obzirom na visoke ovogodišnje prinose, takva cijena bila bi vrlo povoljna za ratare.

Pašalić: Dobar prinos i kvalitet kukuruza u Srpskoj

BIJELJINA - Pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić izjavio je danas da je proizvodnja kukuruza u Srpskoj ove godine veoma dobra, sa prinosom od šest do 14 tona po hektaru, što je višestruko veći prinos od uobičajenog.

Ubijen dok je krao kukuruz

Beživotno tijelo Ivana Stojiljkovića (40) pronađeno je juče na njivi kod Odžaka u obližnjem ataru Karavukova, a prema nezvaničnim informacijama muškarac je ubijen hicem iz puške, u noći između subote i nedjelje.

Pečeni kukuruz sa čilijem

Sezona kukuruza se polako bliži kraju, stoga za ljubitelje ovog povrća donosimo interesantan i brz recept, koji zahtijeva svega 15 minuta vremena, a garantuje vam ukusan obrok.

Zlatno zrno čuva srce

Kada biramo namirnice bogate antioksidansima, za koje se vjeruje da štite od raka i drugih bolesti, obično pomislimo na egzotično voće i povrće. Ali dokazano je da su i žitarice, naročito kukuruz, bogate antioksidansima.

Poljoprivrednici iz Novog Grada mogu da očekuju dobar prinos kukuruza

NOVI GRAD - Poljoprivrednici koji su na području opštine Novi Grad zasijali kukuruz mogu da očekuju dobar prinos, rekla je Srni šef opštinskog Odsjeka za poljoprivredu Olivera Popović.

Berićetan rod kukuruza

BIJELJINA, SRBAC - Proizvođačima kukuruza smiješe se puni koševi izuzetno kvalitetnog zrna i očekuju prinos 10 do 12 tona po hektaru.

Najčitanije