Kupanje

Da li topla kupka može da zamijeni trening?

Najnovija istraživanja pokazala su da opuštanje u toploj kupki ima jednako pozitivne učinke na organizam kao i 30 minuta šetnje, navodi portal "Sajens alert".

Igre u pijesku podstiču motoriku

Boravak na moru je najzdraviji poklon koji možete pokloniti djetetu. Vazduh, slana voda i umjereno sunce - višestruko su korisni za djecu, ali ne zaboravite im dane odmora "zasladiti" i igrom na plaži.

Kišno ljeto potapa sezonu na bazenima

BANJALUKA, DOBOJ - Ovogodišnje kišno ljeto, bez vrućina, značajno je smanjilo broj kupača na gradskim bazenima širom RS, zbog čega će biti u velikim gubicima, kažu oni koji njima upravljaju.

Nema kupanja na Abaciji zbog gradnje Zelenog mosta

BANJALUKA - Zbog početka radova na izgradnji novog Zelenog mosta ovog ljeta neće biti moguće kupanje na gradskoj plaži Abacija.

Koliko često treba kupati psa?

Većina pasa ne voli kupanje. Kupanje u morima, jezerima i rekama može im biti omiljena aktivnost, ali kada je riječ o kupanju u kadi, mnogi psi nisu ljubitelji te aktivnosti.

Kupanje u moru ipak nije tako zdravo po organizam?

Istraživanje čije rezultate prenosi BBC pokazuje da plivanje u moru znatno povećava izgled za razvoj probavnih tegoba, bolova u uvu i drugih bolesti.

Belgija: Hiljade ljudi učestvovalo u januarskom kupanju u moru

OSTENDE - Hiljade građana učestvovalo je u tradicionalnom Nieuwjaarsduiku (novogodišnje ronjenje) u belgijskom primorskom gradu Oostendeu.

Vidjela žaba da se konji potkivaju: Baka se popela na gumenog flaminga i nasmijala svijet

Gumeni rekviziti na duvanje za plažu apsolutni su hit i ovog ljeta. Ima ih na gotovo svakoj plaži na kojoj se nađete, a fotografije na društvenim mrežama posljednjih nedjelja šarene se od raznih plutajućih "stvorenja".

Sezona kupanja možda bude produžena: Otvoreni bazeni puni kao šibica

BANJALUKA - Sezona kupanja na otvorenim bazenima u punom je jeku. Bazeni su puni kao šibica, a mogli bi biti otvoreni i u septembru ako visoke temperature potraju, kazali su nadležni koji njima upravljaju.

Sana zagađena, ne preporučuje se kupanje

PRIJEDOR - Analizom uzoraka vode rijeke Sane utvrđeno je da je došlo do zagađenja, a građani se mogu kupati na vlastitu odgovornost, izjavila je načelnik Higijensko-epidemiološke službe prijedorskog Doma zdravlja Milica Otković.

Najčitanije