Kupres

Skijaše čekaju dobre staze i pojačane mjere

SARAJEVO, BANJALUKA - Na nekim planinama u BiH su već pale prve pahulje, a iako do početka zimske skijaške sezone ima još vremena, iz skijaških centara ističu da se već uveliko spremaju, te da se uprkos pandemiji nadaju većem broju skijaša i gostiju.

Plate najniže u Kupresu, Jezeru i Donjem Žabaru

KUPRES, JEZERO - Najniže isplaćene plate prošle godine bile su u Kupresu, Jezeru i Donjem Žabaru, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Zemljotres u Nevesinju, nije registrovana šteta

NEVESINJE - Od zemljotresa jačine 3,8 stepeni po Rihterovoj skali, čiji je epicentar zabilježen danas osam kilometara od Nevesinja, nije prijavljena materijalna šteta, rečeno je Srni u Regionalnom centru Civilne zaštite.

Otvorena skijaška sezona na Kupresu

KUPRES - Na zadnji dan stare godine Sportsko-rekreacijski centar "Adria-ski" na Čajuši kod Kupresa otvorio je svoja vrata za ljubitelje zimskih sportova.

Odgođeni prijevremeni izbori za načelnika Kupresa, nije bilo kandidata

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH donijela je odluku o odgađanju prijevremenih izbora za načelnika opštine Kupres zakazanih za 9. februar, jer nisu ispunjeni zakonski uslovi, odnosno nisu obezbijeđena finansijska sredstva.

Prijevremeni izbori za načelnika Kupresa 9. februara

SARAJEVO - Prijevremeni izbori za načelnika Kupresa biće održani 9. februara 2020. godine, saopštila je Cenralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine.

Snijeg stigao i u BiH

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša je registrovana u Hercegovini, jugozapadnim, centralnim i sjevernim područjima, a sudeći prema fotografijama objavljenim na društvenim mrežama, snijeg je počeo da pada na Kupresu.

Medvjed ponovo uništio košnice na Kupresu

KUPRES - Medvjedi sve učestalije uništavaju košnice na Kupresu.

Mještani kupreških sela u strahu od medvjeda i vukova

KUPRES - Nakon medvjeda koji su prošle uništavali pčelinjake na poručju opštine Kupres, stanovnici nekih sela u toj opštini upozoravaju i na sve učestaliju pojavu vukova u blizini porodičnih kuća.

Poginuli demineri Savo Kalajdžić i Slaviša Ključo

KUPRES - Demineri Savo Kalajdžić (42) i Slaviša Ključo (52) iz Pala su poginuli, a njihov kolega Radomir Cerović (35) je povrijeđen u nesreći koja se desila danas ujutro prilikom pokušaja uklanjanja mi-ne na veoma nepristupačnom terenu na području Donjih Mušića, kod Kupresa, gdje su bile dvije vrste mina.

Najčitanije