Kupus

Svjež kupus štiti od raka, a kuvani ublažava nervozu

Tokom žvakanja i sjeckanja iz kupusa se oslobađaju izotiocijanati i indoli, supstance za koje je dokazano da djeluju preventivno protiv raka.

Kako se kiseli kupus

U našim krajevima kiseli kupus je najvažnija zimnica iz pregršt dobrih razloga: lako ga je uzgojiti, svake jeseni bogato rodi, pristupačne je cijene, postupak kiseljenja je jednostavan i posve prirodan, ne kvari se i čuva bez problema cijele godine.

Proizvođači se žale: Loš rod i kvalitet kupusa

Velike količine kupusa zasađene su ove godine, kažu proizvođači ove kulture, ali ovogodišnji rod je loš.

Zbog visoke cijene bure kiselog kupusa spalo na kanticu

BANJALUKA - Kupci koji spremaju zimnicu i koji su ranije kupovali po nekoliko vrećica kupusa sada su znatno smanjili količine što zbog cijene, što zbog smanjenog roda ovog povrća.

Slatki kupus

Danas spremite slatki kupus.

Kupus razbojniku još šest i po godina robije

BANJALUKA - Dragan Radaković (44) iz Banjaluke, poznatiji kao kupus razbojnik, osuđen je na šest i po godina robije zbog pljačke trgovine "Moj market" u banjalučkoj Ulici Sime Matavulja, te napada na policajca, na kojeg je, prema presudi, bacio dva noža.

Srbin pojede 16 kilograma kupusa godišnje, Amerikanac 25

MRČAJEVCI - "Kupusijada" će i ove godine u najčuvenije selo Šumadije, Mrčajevce, privući brojne goste iz preka i daleka, nespremne da se odupru ovoj srpskoj poslastici iz ćupa, kojoj čar daje kiseli kupus po kojem se ređaju govedina i ovčetina, slanina i svinjske nogice, lorber, biber u zrnu, sušena crvena paprika i kesica aleve.

Nedjeljni ručak: Svinjski file sa crvenim kupusom

Nedjeljni ručak je malo porodično slavlje jer ma kako bili zauzeti, porodica treba da se skupi i zajedno jede bar nedeljom.

Kako ispravno pripremati povrće?

Većina ljudi povrće kuva u proključaloj vodi ili na pari, bez obzira na to o kojem se povrću radi.

Detalji hapšenja banjalučkog pljačkaša: Mesar istjerao "kupus razbojnika" iz marketa

BANJALUKA - Dragan Radaković (44) iz Banjaluke, poznatiji kao "kupus razbojnik", ne namjerava da se skrasi pa je tako preksinoć uhapšen zbog sumnje da je opljačkao "mojMarket" u Ulici Sime Matavulja.

Najčitanije