Kupus

Svadbarski kupus sa teletinom

Za ručak ili večeru predlažemo vam da spremite ovaj recept. Postupak nije težak, a rezultat je fantastičan.

Namirnica bez koje je zima nezamisliva

Kiseli kupus u ovo doba godine obavezan je na svakoj trpezi. Služi uz jela kao salata, a glavni sastojak je mnogih glavnih jela poput podvarka, sarmi ili čuvenog svadbarskog kupusa.

Obloge od kupusa pomažu kod mnogih problema

Vijekovima unazad se kupus koristi za liječenje otoka i ogrebotina na koži. Njegova anti-inflamatorna svojstva se koriste za liječenje bola u zglobovima zbog artritisa i sportskih povreda.

Kako da najbrže isjeckate kupus za salatu

Salata od kupusa jedna je od najčešćih koje se spremaju u kućama na Balkanu.

Kako prepoznati kupus pun hemije

Sezona zimnice je počela, većina domaćica je već probala najbolji recept za kisele krastavčiće - još bolje od onih kupovnih, a mnoge već "mjerkaju" mladi kupus kako bi ga za koju nedjelju kiselile. Međutim, "rano" povrće i voće nose sa sobom jedan zdravstveni rizik, a to je da sadrži poveću količinu nitrata.

Semberski kupus treba da dobije oznaku geografskog porijekla

U Bijeljini je održan sastanak o zaštiti oznaka geografskog porijekla semberskog kupusa, što bi, prema mišljenju učesnika, uticalo na njegovu cijenu, potražnju i kvalitet, kao i pozitivnu afirmaciju lokalne zajednice.

Vreću kupusa ni po dvije marke niko neće

Proizvođači kupusa širom Bosne i Hercegovine nalaze se u veoma nepovoljnom položaju jer imaju velike količine neprodatog kupusa za koje ne mogu naći kupce ni po dosta nižoj cijeni, te velike površine ovog povrća, kako tvrde poljoprivednici, biće zaorane.

Kako da ukiselite kupus za samo 12 sati

Pri samoj pomisli na sarmu vam voda već ide na usta, a niste ni počeli da kiselite kupus? Postoji brz način da ga ukiselite za svega 12 sati!

Zaoravaju kupus jer nije bilo kupaca

BANJALUKA, GRADIŠKA - Zatanjirao sam osam dunuma kupusa, odnosno oko 50 tona ovog povrća, jer nisam imao kome da ga prodam, izjavio je Darko Ilić, poljoprivrednik iz Gornjih Karajzovaca, kod Gradiške.

Pikantni kupus

Za današnji ručak predlažemo vam pikantni kupus.

Najčitanije