Kurban

Kurban od 750 kilograma pobjegao u market

Radnici i kupci u marketu u Adijamanu, u Turskoj, tokom Kurban-bajrama suočili su se s neobičnom pojavom – ulaskom bika.

Baka iz Tešnja proslavila 198 Bajrama

TEŠANJ - Halima Skopljak iz Tešnja sa svojih 98 godina jedna je od najstarijih stanovnika BiH i doživjela je čak 198 Bajrama.

Kolona vozila ispred Narodne kuhinje u Sarajevu: Hiljade kurbana za najugroženije kategorije

SARAJEVO - Veliki broj građana Sarajeva od jutarnjih sati dolazi u prostorije Narodne kuhinje Stari Grad kako bi donirali kurbansko meso za najugroženije kategorije na području Sarajeva, javlja Anadolu Agency (AA).

Reis Kavazović: Snaga našeg naroda i zajednice je u budnosti i odlučnosti

SARAJEVO - U prisustvu velikog broja vjernika jutros je u džamijama širom Bosne i Hercegovine klanjan bajram-namaz čime je počeo jedan od najvećih muslimanskih praznika Kurban-bajram, javlja Anadolu Agency (AA).

Radost Bajrama podijeliti s rodbinom i komšijama

SARAJEVO, BANJALUKA - Muslimani u BiH i širom svijeta dočekuju danas Kurban-bajram, praznik prinošenja žrtve ili Hadžijskibajram, vrijeme obavljanja hadža, te je to najznačajniji islamski praznik.

Muslimani proslavljaju Kurban-bajram, širom BiH klanjan bajram-namaz

SARAJEVO - U prisustvu velikog broja vjernika jutros je u džamijama širom Bosne i Hercegovine klanjan bajram-namaz čime je počeo jedan od najvećih muslimanskih praznika Kurban-bajram.

Efendija Džafić: Kurban-bajram zbližava ljude

DOBOJ - Blagdan Kurban-bajram nije samo klanje ovce, koze ili govečeta, ovaj praznik simbolizuje približavanje Bogu kroz prinošenje žrtve, ali i ljudima, kaže Bajro efendija Džafić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Doboj, te ističe da se kurbansko meso između ostalih dijeli i komšijama bez obzira na njihovu vjersku ili ideološku pripadnost.

Sutra prvi dan Kurban-bajrama

SARAJEVO - Poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović pozvao je danas vjernike koji praznuju Kurban-bajram da "oslušnu glas ujedinjenja i da spoznaju njegovu ljepotu u vremenu zaglušujuće buke razjedinjavanja i destrukcije".

Oprez prilikom kupovine mesa

BIHAĆ - U povodu predstojećeg velikog muslimanskog praznika Kurban-bajrama, Veterinarski zavod USK uputio je apel građanima Unsko-sanskog kantona da kupuju samo meso koje je prethodno bilo podvrgnuto odgovarajućoj veterinarskoj i zdravstvenoj kontroli.

Najčitanije