Kurdi

Kurdski borci spremni na primirje zbog virusa korona

DAMASK - Kurdske jedinice koje sačinjavaju Sirijske demokratske snage (SDF) saglasile su se da se uspostavi primirje u Siriji kako bi se svi napori usmjerili ka borbi protiv pandemije virusa korona.

Pens poručio Kurdima da ih Vašington podržava

BAGDAD - Američki potpredsjednik Majkl Pens poručio je da Vašington čvrsto podržava iračke Kurde.

"Turska neće nastaviti akcije u Siriji"

MOSKVA - Turske vlasti su uvjerile ambasadora Rusije u Ankari da nema govora o nastavku turske operacije u Siriji, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Asad: SAD žele da spriječe dijalog Damaska i Kurda

MOSKVA - Vašington želi da spriječi Damask da izgradi dijalog sa Kurdima, nakon otopljavanja odnosa koje je nastalo zbog turske ofanzive "Izvor mira", izjavio je danas predsjednik Sirije Bašar el Asad u intervjuu ruskoj televiziji Raša-24.

Lavrov: Kurdsko pitanje ne smije da pogorša napetost u regionu

MOSKVA - Kurdsko pitanje u Siriji ne smije da pogorša napetost u regionu, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Kurdi se povukli prije isteka roka

MOSKVA - Pripadnici snaga sirijskih Kurda okončali su povlačenje iz dijela zemlje na sirijsko-turskoj granici i prije isteka roka dogovorenog između Moskve i Ankare, rekao je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Čavušoglu: Kurdi se ne povlače, razgovaraćemo sa Moskvom

ANKARA - Snage sirijskih Kurda nisu se potpuno povukle iz granične oblasti kao što je dogovoreno sporazumom kojem je posredovala Rusija, pa će Turska uskoro sa Moskvom razmotriti sledeće korake.

Ruska vojna policija će pomoći Kurdima u povlačenju

MOSKVA - Ruska vojna policija pomoći će kurdskim jedinicama u povlačenju sa granice Sirije i Turske, saopšteno je iz ruskog Centra za pomirenje sukobljenih strana u Siriji.

Kurdi tvrde: Ubili smo desnu ruku Al Bagdadija

DAMASK - Milicija sirijskih Kurda (YPG) objavila je u nedjelju da je portparol džihadističke grupe Islamske države Abu al-Hasan al-Muhadžir ubijen u zajedničkom napadu Kurda i američkih snaga na sjeveru Sirije.

"Kurdski borci se povukli na 32 kilometara od granice sa Turskom"

MOSKVA - Kurdi iz Sirijskih demokratskih snaga povukli su se na 32 kilometra od granice sa Turskom, javila je ruska agencija RIA, pozivajući se na neimovanog zvaničnika tih snaga.

Najčitanije