Kustendorf

"Cijena života" najbolja predstava na "Pozorišnom Kustendorfu"

MOKRA GORA - Predstava "Cijena života" Filmske akademije iz Lođa osvojila je "Zlatni list" na 4. "Pozorišnom Kustendorfu" na Mokroj Gori.

Na Mećavniku otvoren četvrti "Pozorišni Kustendorf"

Na sceni "Prokleta avlija" na Mećavniku večeras je svečano otvoren 4. "Pozorišni Kustendorf" pod sloganom "Društvo spektakla".

Na mećavniku počinje "Pozorišni Kustendorf"

MOKRA GORA - Na Mećavniku, na Mokroj Gori danas počinje 4. "Pozorišni Kustendorf" reditelja Emira Kusturice.

"Pozorišni Kustendorf" 25. i 26. oktobra na Mećavniku

BEOGRAD - "Pozorišni Kustendorf" reditelja Emira Kusturice biće održan 25. i 26. oktobra na Mećavniku, najavili su danas organizatori.

Završen sedmi "Kustendorf klasik"

DRVENGRAD - Uručenjem nagrada i koncertom violončeliste Nareka Haknazarjana, violiniste Hačatura Almazjana, baritona Efima Zavaljnog i Kragujevčkog pjevačkog društva u pratnji Južnosahalinskog simfonijskog orkestra pod dirigentskom palicom Tigrana Haknazarjana, sinoć je u Drvengradu završen sedmi festival ruske klasične muzike "Kustendorf Klasik".

Završen sedmi "Kustendorf klasik"

DRVENGRAD - Uručenjem nagrada i koncertom violončeliste Nareka Haknazarjana, violiniste Hačatura Almazjana, baritona Efima Zavaljnog i Kragujevčkog pjevačkog društva u pratnji Južnosahalinskog simfonijskog orkestra pod dirigentskom palicom Tigrana Haknazarjana, večeras je u Drvengradu završen sedmi festival ruske klasične muzike "Kustendorf Klasik".

Počeo Kustendorf klasik

Sedmi festival ruske muzike "Kustendorf klasik" počeo je danas u Drvengradu takmičenjem mladih muzičara, a veliku pažnju medija privukao je dolazak poznatog ruskog violiste Jurija Bašmeta koji će koncertom sa Simfonijskim orkestrom "Kustendorf" i izvođenjem Berliozove simfonije "Harold u Italiji" otvoriti festival.

"Kustendorf klasik" okupiće 50 mladih muzičara

Festival ruske klasične muzike "Kustendorf klasik" okupiće od 10. do 12. jula u Drvengradu 50 mladih muzičara iz renomiranih muzičkih škola i muzičkih akademija iz Srbije, Republike Srpske, Rusije, Bjelorusije, Njemačke i Kine, saopštili su danas organizatori.

Boljšoj festival od ove godine postaje Kustendorf klasik

BEOGRAD - Festival ruske klasične muzike čiji je osnivač Emir Kusturica, a koji se održava uz podršku kompanije "Gasprom njeft", od ove godine umjesto pod imenom Boljšoj festival", odvijaće se pod novim imenom "Kustendorf klasik".

Oelhofen: Kusturica je genije

Višestruko nagrađivani francuski reditelj i scenarista David Oelhofen rekao je da Emira Kusturicu smatra genijem, te da je on za njega veoma važan umjetnik, i to ne samo kao filmski reditelj.

Najčitanije