Kustendorf

Završen sedmi "Kustendorf klasik"

DRVENGRAD - Uručenjem nagrada i koncertom violončeliste Nareka Haknazarjana, violiniste Hačatura Almazjana, baritona Efima Zavaljnog i Kragujevčkog pjevačkog društva u pratnji Južnosahalinskog simfonijskog orkestra pod dirigentskom palicom Tigrana Haknazarjana, sinoć je u Drvengradu završen sedmi festival ruske klasične muzike "Kustendorf Klasik".

Završen sedmi "Kustendorf klasik"

DRVENGRAD - Uručenjem nagrada i koncertom violončeliste Nareka Haknazarjana, violiniste Hačatura Almazjana, baritona Efima Zavaljnog i Kragujevčkog pjevačkog društva u pratnji Južnosahalinskog simfonijskog orkestra pod dirigentskom palicom Tigrana Haknazarjana, večeras je u Drvengradu završen sedmi festival ruske klasične muzike "Kustendorf Klasik".

Počeo Kustendorf klasik

Sedmi festival ruske muzike "Kustendorf klasik" počeo je danas u Drvengradu takmičenjem mladih muzičara, a veliku pažnju medija privukao je dolazak poznatog ruskog violiste Jurija Bašmeta koji će koncertom sa Simfonijskim orkestrom "Kustendorf" i izvođenjem Berliozove simfonije "Harold u Italiji" otvoriti festival.

"Kustendorf klasik" okupiće 50 mladih muzičara

Festival ruske klasične muzike "Kustendorf klasik" okupiće od 10. do 12. jula u Drvengradu 50 mladih muzičara iz renomiranih muzičkih škola i muzičkih akademija iz Srbije, Republike Srpske, Rusije, Bjelorusije, Njemačke i Kine, saopštili su danas organizatori.

Boljšoj festival od ove godine postaje Kustendorf klasik

BEOGRAD - Festival ruske klasične muzike čiji je osnivač Emir Kusturica, a koji se održava uz podršku kompanije "Gasprom njeft", od ove godine umjesto pod imenom Boljšoj festival", odvijaće se pod novim imenom "Kustendorf klasik".

Oelhofen: Kusturica je genije

Višestruko nagrađivani francuski reditelj i scenarista David Oelhofen rekao je da Emira Kusturicu smatra genijem, te da je on za njega veoma važan umjetnik, i to ne samo kao filmski reditelj.

Zlatno jaje za švajcarski film “All Inclusive”

“Zlatno jaje” za najbolji film 12. Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala “Kustendorf” pripalo je švajcarskom ostvarenju “All Inclusive” Korine Švingruber Ilić.

Strani novinari: Ne postoji festival kao što je “Kustendorf

“Kustendorf” svake godine izaziva veliko interesovanje ne samo studenata, već i stranih novinara, a ove godine sa festivala izveštavaju BBC, TV5Monde, Movie Maker, Cineuropa-e, Euronews...

Večeras dodjela nagrada na "Kustendorfu"

Dodjelom "Zlatnog", "Srebrnog" i "Bronzanog jajeta" večeras se na Mećavniku na Mokroj Gori završava 12. muzički i filmski festival "Kustendorf".

U Andrićgradu otvorena izložba slika i mozaika Bisenije Tereščenko

Direktor Andrićevog instituta Emir Kusturica danas je, u okviru Festivala "Kustendorf", otvorio u Andrićgradu izložbu slika i mozaika Bisenije Tereščenko.

Najčitanije