Kvinta

Vrh Srpske sa ambasadorima Evropske unije

ISTOČNO SARAJEVO - U Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu trebali bi danas da se sastanu predstavnici vlasti RS i ambasadori zemalja Evropske unije.

Vučić sa ambasadorima Kvinte: Nećemo dozvoliti poniženje

BEOGRAD - Posvećeni smo očuvanju mira i poštovanju Briselskog sporazuma, ali nikako nećemo da dozvolimo poniženje ni Srbije, niti njenih građana, poručio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa ambasadorima zemalja članica Kvinte.

Đurić: Teški i neprijatni razgovori sa Prištinom

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je večeras da su razgovori sa Prištinom u Briselu bili teški i neprijatni jer su predstavnici Beograda morali da se suoče sa tvrdnjama da nema problema interno-raseljenih i izbjeglih lica i sa negiranjem da na Kosmetu postoji 18.000 uzurpiranih kuća i stanova.

Predstavnici Kvinte, Kfora i OEBS-a u Dečanima: Poštovati zakon

Ambasadori i predstavnici SAD, Britanije, Njemačke, Francuske, Italije, sa šefom misije OEBS-a i komandantom Kfora, posjetili su manastir Visoki Dečani. Pozvali su na poštovanje zakona o posebnim zaštićenim oblastima iz 2008. godine.

Vučić sa ambasadorima Kvinte: Podrška obnovi dijaloga, zabrinutost zbog korone

BEOGRAD - Ambasadori Kvinte i šef Delegacije EU u Srbiji danas su na sastanku s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem iskazali snažnu podršku obnovi dijaloga Beograda i Prištine i izrazili optimizam da će on dati jasne rezultate za građane u regionu.

Uspostaviti koordinaciju suzbijanja pandemije na nivou Savjeta ministara

SARAJEVO – Članovi Predsjedništva BiH su na sastanku s ambasadorima kvinte u BiH dogovorili formiranje posebnog koordinacionog tima za evropske integracije, a osim toga, zatražili su od Savjeta ministara BiH da iskoordiniše mjere za suzbijanje pandemije korona virusa između dva entiteta.

Džaferović s ambasadorima: Rješenja moraju biti plod dijaloga

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je da sva rješenja u BiH moraju biti plod dijaloga, isključivo u okviru Ustava BiH i evropskih standarda, a ne pokušaja dominacije ili ultimativnog nametanja bilo čije politike.

Sastanak u Predsjedništvu: Dodik upoznao ambasadore Kvinte o stavovima Srpske

SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik upoznao je ambasadore zemalja Kvinte o stavovima zvaničnika Republike Srpske nakon odluke Ustavnog suda BiH u vezi sa Zakonom o poljoprivrednom zemljištu Srpske, saznaje Srna.

Ðurić Kvinti: I dalje ćemo se rukovoditi svojim interesima

BEOGRAD - Srbija će nastaviti i dalje da se rukovodi sopstvenim interesima, rekao je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić povodom saopštenja Kvinte i istakao da se ne mogu u istu ravan stavljati oni koji krše CEFTA sporazum i oni koji se brane od protivpravnog članstva dijela svoje teritorije u međunarodnim organizacijama.

Vučić o saopštenju Kvinte: Ništa gluplje nisam pročitao

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je iznenađen saopštenjem Kvinte poslije izbora za gradonačelnike opština na sjeveru KiM.

Najčitanije