LANACO

IoT rješenja za pametnu poljoprivredu postaju sadašnjost naše zemlje

​Aktivnija primjena tehnologija poput Internet of Things (IoT) prema Beecham Research-u na globalnom nivou, predstavlja dio rješenja za povećanje proizvodnje hrane od 70% koje je od suštinske važnosti da se dogodi do 2050. godine, kako bi se zadovoljile potrebe sve veće svjetske populacije.

Rješenja iz "Lanaca" u automobilskim divovima

BANJALUKA - Banjalučka kompanija "Lanaco" postala je partner kompanije "MHP Porsche", čija se softverska rješenja nalaze u dvije trećine automobila u svijetu.

U kompaniji "Lanaco" diplome dobila 23 softverska akademca

BANJALUKA - U prostorijama "Lanaco" Tehnološkog centra u Banjaluci danas je na svečanoj akademiji održana promocija druge generacije polaznika "ITiviti" softverske akademije, na kojoj su 23 polaznika ostvarila potrebne vještine za rad u ovoj industriji.

Prvi dan Tech Hosted by LANACO konferencije

Četvrta po redu najveća multivendorska konferencija Tech Hosted by LANACO počela je danas, 15.10.2018. godine, a trajaće sve do petka, 19.10.2018. godine.

Tech Hosted by LANACO konferencije od 15. do 19. oktobra

Bliži nam se četvrto izdanje najveće multivendorske Tech Hosted by LANACO konferencije u Bosni i Hercegovini, koja se ove godine održava od 15. do 19. oktobra 2018. godine u LANACO Tehnološkom centru u Banjaluci.

Naći sponu između privatnog i javnog sektora

BANJALUKA - Privatne kompanije namjeravaju da s Vladom RS rade na osposobljavanju mladih kako bi im pružili mogućnost da ostanu u zemlji i doprinesu razvoju društva.

Studenti kreirali inovativan pristup rješavanju miniranih područja

BANJALUKA - Završen je prvi collaborathon održan u Banjaluci koji je okupio studente Elektrotehničkog, Ekonomskog, Mašinskog, Poljoprivrednog i Prirodno-matematičkog fakulteta. Bring IT on je događaj koji je kroz koncept Internet of things podstakao studente da kreiraju ideje za doprinos postizanju Ciljeva održivog razvoja.

U "Lanacu" u Banjaluci počeo prvi Collaborathon

BANJALUKA - Prvi Collaborathon u Banjaluci pod nazivom "Bring IT on" počeo je danas u "Lanaco" Tehnološkom centru.

Potpisan sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između UPS-a i "Lanaca"

BANJALUKA - Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji u oblasti naučnoistraživačke, stručne i obrazovne djelatnosti potpisan je danas između Univerziteta za poslovne studije (UPS) i kompanije "Lanaco".

90 studenata fakulteta tehničkih i ekonomskih nauka na jednom mjestu

Više od devedeset studenata četiri Univerziteta iz Bosne i Hercegovine (Univerzitet u Istočnom Sarajevu, Univerzitet u Sarajevu, Sveučilište u Mostaru i Univerzitet u Banjaluci), okupili su se danas na jednom mjestu u cilju sticanja saznanja, razmjene iskustava i ideja o izazovima i benefitima koji Mega trendovi sa sobom nose.

Najčitanije