LGBT

Papa Franjo: zaštititi homoseksualce zakonima o istopolnim brakovima

RIM - Homoseksualci bi trebali da budu zaštićeni zakonima o istopolnim građanskim brakovima, izjavio je poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo.

Holandija iz ličnih karata izbacuje oznake za muški i ženski pol

Holandija iz ličnih karata izbacuje oznake za muški i ženski pol, a u poljima o polu biće samo - krstići. Dosad su ih stavljali samo ljudi koji se nisu bili odlučili kog su pola - transrodne osobe.

LGBT+ zajednica poslala Brnabićevoj otvoreno pismo, hoće zakon o braku

BEOGRAD - Pripadnici LGBT+ zajednice u Srbiji, u otvorenom pismu premijerki Ani Brnabić, ukazuju na probleme s kojima se suočavaju i traže od nje da im podršku pokaže kroz konkretnu inicijativu, odnosno usvajanjem zakona o priznanju istopolnih partnerstava.

Ministarstvo sportistima: Poštujte pravila na terenu i van njega

Ministarstvo porodice, omladine i sporta, pozivalo je sve sportiste i sportske klubove u sistemu takmičenja u Republici Srpskoj da poštuju pravila fer pleja na terenu, ali i van njega, a nakon sporne objave na Facebook stranici Mladog Krajišnika.

"LGBT parada i sporazum o nestalima jedini pozitivni događaji"

NJUJORK, BANJALUKA - "Human Rights Watch" u svom izvještaju za BiH za prošlu godinu samo dva događaja je ocijenio pozitivnom ocjenom.

Nataša Bekvalac: Neću se udati dok se ne legalizuju LGBT brakovi

Pjevačica Nataša Bekvalac odlučila je da progovori o tabu temama, a sigurno je da će, kao i uvijek, njene riječi pokrenuti lavinu komentara.

U svim džamija u BiH hutba o javnom okupljanju LGBT populacije

SARAJEVO - U svim džamijama u Bosni i Hercegovini danas je nakon džuma-namaza vjernicima pročitan stav Vijeća muftija o najavljenoj prvoj paradi ponosa u BiH koja će se u Sarajevu održati u nedjelju.

U Sarajevu zakazan i kontraskup Paradi ponosa

SARAJEVO - U Sarajevu će 8. septembra biti održan skup protiv Parade ponosa, istog dana kada je zakazana je i mirna šetnja prve povorke za LGBT prava u BiH.

Istaknuta LGBT aktivistkinja ubijena u Rusiji

Jelena Grigorjeva, 41, izbodena je i ugušena u blizini svoje kuće, saopštili su njeni rođaci.

Napadnute dvije pripadnice LGBT populacije u Sarajevu

SARAJEVO - U Sarajevu su danas napadnute dvije djevojke za koje se smatra da su pripadnice LGBT populacije.

Najčitanije