LGBT

​Završena šetnja "Prajda", bez incidenata

BEOGRAD - Učesnici "Parade ponosa" završili su šetnju ulicama Beograda koja je prošla bez incidenata, a pripadnike LGBT zajednice i goste "Prajda očekuje" koncert na Studentskom trgu sa početkom u 16 sati.

Brnabićeva otkrila kakve uvrede trpi zbog seksualne orjentacije

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić otvoreno je progovorila u intervjuu o svojoj seksualnoj orjentaciji.

Elton Džon: U istočnoj Evropi diskriminacija LGBT osoba

Britanski pjevač Elton Džon je u Amsterdamu kritikovao vlade Rusije i istočne Evrope koje je optužio za "veliku diskriminaciju" gej, lezbejskih, biseksualnih i transrodnih osoba i za blokiranje borbe protiv side.

U Beogradu održana "parada ponosa"

BEOGRAD - Parada ponosa pod sloganom "Matičarka-normalno" održana je danas u Beogradu, incidenata nije bilo, a šetnju od Pionirskog do Studentskog parka obezbjeđivala je policija.

Savjet Evrope o Hrvatskoj: Mržnja i napadi na Srbe, Rome i LGBT osobe

BRISEL - U hrvatskoj javnosti eskaliraju rasistički govor i mržnja protiv Srba, Roma i LGBT osoba, upozorava se u izvještaju Evropske komisije protiv rasizma i netolerancije Savjeta Evrope.

Hrvatska dobija slikovnicu o istopolnim porodicama, tradicionalna udruženja ogorčena

ZAGREB - Hrvatska će ovaj mjesec dobiti prvu slikovnicu o istospolnim porodicama u izdanju Udruženja "Dugine obitelji", koju planiraju da doniraju zainteresovanim vrtićima i školskim bibliotekama u ovoj zemlji.

Kanadski premijer na naslovnici gej magazina

Džastin Trudo je prvi premijer Kanade koji je pozirao za naslovnicu međunarodnog LGBT časopisa.

Savjetnici FIFA upozorili gej navijače na moguće prijetnje tokom Mundijala

Savjetnici Svjetske fudbalske federacije upozorili su gej navijače da ispoljavanje njihove seksualnosti može da naiđe na nezadovoljstvo tokom Mundijala u Rusiji.

U Prištini danas prva Parada ponosa

PRIŠTINA - U centru pažnje svih kosovskih medija danas je održavanje prve Parade ponosa u Prištini, u organizaciji LGBT zajednice, koja će biti održana pod motom "U ime ljubavi".

Završena Parada ponosa u Beogradu, muškarac pokušao da dođe do učesnika

BEOGRAD - Ovogodišnja Parada ponosa "Za promenu" završena je obraćanjem organizatora i njihovih gostiju na Trgu Republike u Beogradu, protekla je u svečarskoj atmosferi i bez incidenata, a prvi put Prajdu je prisustvovao jedan predsjednik Vlade Srbije, Ana Brnabić.

Najčitanije