Lažne diplome

Lažne diplome devastiraju društvo

Ako želiš da uništiš neko društvo, ne treba da šalješ vojsku na njega, dovoljno je samo da im uništiš obrazovanje. O vjerodostojnosti ove mudrosti danas najbolje svjedoči situacija u Bosni i Hercegovini, gdje je obrazovanje jedan od najkompleksnijih nepolitičkih segmenata.

Najviše lažnih diploma u "BH pošti" i Službi za zajedničke poslove FBiH

SARAJEVO - Dosadašnjom provjerom zaposlenih u federalnim institucijama, javnim preduzećima, upravi i javnim ustanovama i privrednim društvima čiji je osnivač Federacija BiH otkrivena je 81 lažna diploma, saznaju "Nezavisne".

Zabranjen rad škole zbog lažnih diploma

BIHAĆ - Ministarstvo obrazovanja USK donijelo je rješenje o zabrani rada Visoke međunarodne škole u Cazinu za obavljanje djelatnosti visokog obrazovanja, dok je također na period od tri godine ili do pravosnažnog sudskog rješenja privremeno zabranjen rad Centra za obrazovanje odraslih "Vita plus".

Prava istraga o lažnim diplomama tek počinje

BIHAĆ - Desetoro uhapšenih lica u okviru policijske akcije "Pero", koja je provedena ove sedmice, ostaće u jednomjesečnom pritvoru, odlučio je Kantonalni sud u Bihaću na osnovu zahtjeva Tužilaštva USK.

Otkriven cjenovnik za izdavanje lažnih diploma, uzimali po 25.000 KM

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su u akciji “Pero” uhapsili 20 osoba koje se sumnjiče za nezakonito izdavanje fakultetskih i srednjoškolskih diploma.

SIPA zbog lažnih diploma blokirala više od milion KM

SARAJEVO – Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u okviru operativne akcije kodnog naziva "Pero" izvršila privremenu obustavu raspolaganja novčanim sredstvima više od milion KM.

Najčitanije