Laboratorija

Hoće li morski plodovi na evropskoj trpezi biti iz laboratorije

Najveća evropska grupa za promet smrznute hrane i proizvođač ribljih štapića "Birds Eye", gigant "Nomad Foods" udružio se s američkom kompanijom "BlueNalu" kako bi napravili morske plodove koji se uzgajaju iz ćelija u laboratoriji.

Žrtva nikad nije kriva, reagovala je najbolje kako je mogla

Različiti oblici zlostavljanja, prirodne katastrofe, rat ili izbjeglištvo su jako stresne i teške situacije, ali za neke osobe i izvori traume.

Sekstorzija: Djeca i adolescenti najlakši plijen za predatore

Sekstorzija se definiše kao prijetnja dijeljenjem nečijih eksplicitnih, intimnih fotografija ili video-snimaka seksualne prirode bez pristanka osobe, obično u svrhu dobijanja još fotografija, seksualnih činova, novca itd.

Američki izvještaj: Korona možda iscurila iz kineske laboratorije

VAŠINGTON - Istraživanje nacionalne laboratorije SAD o porijeklu virusa korona pokazalo je da je hipoteza da je virus iscurio iz kineske laboratorije u Vuhanu moguća i da zaslužuje dalju istragu, objavio je "Volstrit džornal" pozivajući se na izvore upoznate sa sadržajem tog tajnog dokumenta.

U ambulanti u Platonovoj ulici počinje s radom laboratorija

BANJALUKA - U Domu zdravlja su saopštili da sutra s radom počinje laboratorija u ambulanti porodične medicine u Platonovoj ulici.

Kovid laboratorija u Gazi ne radi poslije izraelskog napada

GAZA - Glavna laboratorija za korona virus u Gazi je prestala da radi zbog štete nakon izraelskog vazdušnog napada koji je pogodio ulicu preko puta laboratorije, saopštio je danas Hamasov zdravstveni predstavnik Jusuf Abu Rish.

Intenzivne emocije bude življa i jasnija sjećanja

Kada bismo vas pitali da nam opišete vaše vjenčanje, dan kada ste diplomirali, neki izuzetno tužan događaj poput gubitka bliske osobe ili da nam kažete šta ste radili prošle sedmice u ovo vrijeme, vjerovatno biste se mnogo lakše i brže sjetili te sa više detalja opisali prve tri situacije, nego posljednju. Zbog čega je to tako?

Disocijativna fuga: Amnezija nastala usljed stresa

Disocijativna fuga predstavlja jedan od oblika amnezije, koja podrazumijeva gubitak identiteta, pri čemu se osoba ne sjeća ničega iz prošlosti.

Kontrauslovljavanjem uslovite bolji kvalitet života

Kada je ruski fiziolog Ivan Pavlovič Pavlov 1890. godine uočio specifičan fenomen salivacije kod pasa, ne samo na hranu koju dobijaju, nego i na prisustvo osobe koja tu hranu donosi, sigurno nije mogao pretpostaviti da će to otkriće imati toliki značaj u savremenim istraživanjima psihologije učenja.

Autizam - pravo na lijep život

Šta nam prvo padne na pamet kada čujemo reč autizam? Da li su to Forrest Gump, Kišni čovek, osoba koja ne može da funkcioniše u društvu ili jednostavno ne posedujemo dovoljno znanja o ovoj temi?

Najčitanije