Lamborghini

Izbacili Lamborghini sa Nirburgringa zbog preglasnog auspuha

Britanski online influencer, koji se na YouTube može pratiti pod nadimkom Shmee150, svoju strast prema četvorotočkašima pretvorio je u unosan posao koji mu je omogućio da postane vlasnike mnogih prestižnih supersportskih automobila.

Prodat posljednji Lamborghini Aventador

Posljednji Lamborghini Aventador coupe koji još uvijek nije izašao iz postrojenja u Sant'Agata Bologneseu, već je prodat na aukciji.

Lamborghini prodao 20.000 Huracana

Kada je prije osam godina naslijedio do tada najprodavaniji model Gallardo (14.022 primjerka), pred Huracanom je bio težak zadatak da dostigne i nadmaši uspješnog prethodnika. Ispostavilo se da je novi model dostojan nasljednik Gallarda, pa je danas ubjedljivo najprodavaniji Lamborghini u istoriji ovog proizvođača.

Najavljena restilizacija Lamborgnihija Urusa

Glavnokomandujući kompanije Lamborghini, one koja proizvodi egzotične automobile a igra za tim grupacije Volkswagen, Stefan Vinkelman se otvorio u razgovoru s italijanskim novinarima na temu budućnosti krosovera s imenom Urus. Jedini krosover u paleti apeninske marke je debitovao u decembru 2017. godine i veoma brzo je postao bestseler brenda.

Lamborghini objavio najbolje rezultate u istoriji

​Automobili Lamborghini je zaključio finansijsku godinu 2021. s najboljim rezultatima ikada u pogledu prodaje, prometa i profitabilnosti, potvrđujući stabilnost i pobjedničku strategiju.

Lamborghini i Ferrari prekidaju poslovanje sa Rusijom

Kako se kriza u Ukrajini nastavlja, dva najveća proizvođača superautomobila preduzimaju korake da podrže pogođene. I Ferrari i Lamborghini odlučili su da u potpunosti obustave sve poslove sa Rusijom, a proizvođač iz Maranela je donirao milion evra za podršku Ukrajincima u nevolji.

Lamborghini prinuđen da vrati u proizvodnju svoj najskuplji model

Kupac je uvijek u pravu, posebno ako je unaprijed uplatio veliku sumu novca i s pravom očekuje da mu se isporuči naručeni automobil.

Niko nije savršen: Lamborghini povlači skoro 5.000 vozila

U SAD se sprema opoziv Lamborghini Hurracan-a.

Novitec nabildao Lamborghini Aventador S

Njemački tjuner Novitec, koji se specijalizovao za Ferrari, Maserati, Lamborghini i Alfa Romeo, predstavio je nabildani Lamborghini Aventador S, koji izaziva strahopoštovanje i izgledom i performansama.

Prvi električni Lamborghini - crossover?

Odavno znamo da Lamborgini neće izbjeći elektrifikaciju. Kako je ranije najavljeno, manje-više znamo kada će se to dogoditi.

Lamborghini isporučio rekordnih 8.405 automobila

​Automobili Lamborghini su završili proteklu godinu sa najboljim prodajnim rezultatom u istoriji brenda - kupcima je isporučeno ukupno 8.405 automobila, što je za 13 % više u odnosu na 2020. godinu.

Lamborghini bi mogao da lansira prvi superautomobil tokom 2027. godine

Lamborghini nas je navikao da uvijek bude u lijevoj traci, pa tako ide i u prenesenom smislu. Mislimo na razvoj prvog električnog vozila s logotipom marke, koje bi na tržište moglo da dospije 2027. godine. Uprava italijanske kompanije je potvrdila planove o razvoju ovog baterijskog modela, na koji način smo dobili i konfirmaciju o tranziciji ka elektromobilnosti i u segmentu superautomobila.

Lamborghini predstavio stolicu za gejmere

U saradnji Lamborghinija i Secretlaba nastala je sjajna nova stolica namijenjena gejmerima, koja je postala dio Automobili Lamborghini Collection kolekcije.

Lamborghini Urus slavi četvrti rođendan

Lamborghinijev SUV nastavlja da obara rekorde.

Koliko koštaju Lamborghinijeve slušalice

Lamborghini pored brojnih drugih asesoara nudi i svoje slušalice.

Najčitanije