Larisa Cerić

Amel Tuka i Larisa Cerić najblistaviji u 2019.

Atletičar Amel Tuka i džudistkinja Larisa Cerić najbolji su sportisti Bosne i Hercegovine za 2019. godinu. Ovo dvoje vrhunskih bh. sportista jednoglasno su izrabrani za najbolje od strane stručnog žirija Izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH.

Larisa Cerić: Srebrna u Minsku

Larisa Cerić rođena je 26. januara 1991. godine u Travniku. Kao i prethodnih godina, i u 2019. najbolja bh. džudistkinja je nastavila da piše istoriju bh. sporta. Na 2. Evropskim igrama u Minsku osvojila je srebrnu medalju, prvo odličje za BiH u istoriji na ovom takmičenju, koje se ove godine istovremeno vrednovalo i kao Evropsko prvenstvo.

OK BiH nagradio Larisu Cerić sa 10.000 KM

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine (OK BiH) nagradio je džudistkinju Larisu Cerić sa 10.000 maraka, dok je njen trener Branislav Crnogorac dobio 5.000.

Larisa Cerić: Slijedi pohod na SP, a onda i OI

Najbolja sportistkinja BiH Larisa Cerić je novim podvigom na Evropskim igrama u Minsku te osvojenom srebrnom medaljom nastavila da krči put ka konačnom cilju, a to je olimpijska medalja, jedino odličje koje joj nedostaje u bogatoj riznici.

BiH sa jednom medaljom ide iz Minska

Najbolji bh. kajakaš Darko Savić zauzeo je osmo mjesto u prvoj kvalifikacionoj grupi u trci sprint K1 na 1.000 metara na Evropskim igrama u Minsku.

Larisa Cerić srebrna u Minsku

Najbolja sportistkinja BiH Larisa Cerić osvojila je titulu viceprvakinje Evrope nakon što je danas osvojila srebrenu medalju na Drugim evropskim igrama u Minsku.

BiH ima medalju u Minsku: Larisa Cerić u finalu Evropskih igara

Najbolja sportistkinja BiH, Larisa Cerić osigurala je prvu medalju za Bosnu i Hercegovinu na Evropskim igrama "Minsk 2019".

Larisa Cerić zadržala drugo mjesto na rang listi najboljih džudistkinja

Larisa Cerić je ostala na drugom mjestu na najnovijoj rang-listi Međunarodne džudo federacije (IJF).

Larisa Cerić zapaliće plamen EYOF-a

Larisa Cerić, džudo reprezentativka i najbolja sportistkinja Bosne i Hercegovine upaliće u nedjelju na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase - Koševo" plamen Evropskog omladinskog olimpijskog festivala "EYOF 2019. Sarajevo i Istočno Sarajevo".

Cerićeva, Pezer i Klepić najbolji

Džudistkinja Larisa Cerić, atletičar Mesud Pezer i karatista Ivan Klepić, najuspješniji su sportisti u 2018. godini u izboru Sportskog saveza BiH.

Najčitanije