Lars Gunar Vigemark

Zvizdić i Vigemark: Intenzivirati izvršenje obaveza BiH prema EU

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić i šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark saglasili su se danas u Sarajevu da je potrebno intenzivirati izvršavanje obaveza BiH prema EU.

Izetbegović i Vigemark: Što prije formirati kvalitetnu vlast

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović istakao je tokom sastanka sa šefom Delegacije EU u BiH Larsom Gunarom Vigemarkom da je potrebno što prije formirati kvalitetnu vlast na svim nivoima.

Petrić sa Vigemarkom: Aktivnosti u skladu sa Izbornim zakonom

SARAJEVO – Branko Petrić, predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) BiH, informisao je danas šefa Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemarka o procesu utvrđivanja rezultata opštih izbora održanih 7. oktobra, saopšteno je iz CIK-a.

Vigemark: Ovo je vrlo važan dan za BiH

SARAJEVO - Lars-Gunar Vigemark, šef Delegacije Evropske unije u BiH, posjetio je danas biračko mjesto u Gimnaziji Obala u Sarajevu. Istakao je da je "ovo veoma važan dan za Bosnu i Hercegovinu", te da se u ime EU nada da će odziv građana biti što veći.

Vigemark: Iduća godina veoma bitna za BiH

SARAJEVO - Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigermark rekao je danas da će iduća godina biti veoma bitna za BiH kada je riječ o evropskim integracijama i dodao da će u prvoj polovini 2019. BiH dobiti mišljenje Evropske komisije u kojem će biti "naznačene smjernice u smislu strategije i puta reformi koje ova zemlja treba da preduzme".

Izetbegović zatražio zvaničan odgovor Evropske komisije o izgradnji pelješkog mosta

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović zatražio je zvaničan odgovor Evropske komisije o izgradnji pelješkog mosta i istakao da se novcem građana EU finansira i omogućava projekat koji krši međunarodno pravo i kojim se ugrožavaju prava BiH, buduće članice EU.

Vigemark: Usvojiti izmjene i dopune zakona o krivičnom postupku

SARAJEVO - Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark pozvao je danas delegate u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH da preuzmu odgovornost i usvoje neophodne izmjene i dopune Zakona o krivičnom postupku BiH.

Zvizdić: BiH nema kapaciteta niti želi biti regionalni sabirni centar

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sazvao je danas u Sarajevu sastanak predstavnika institucija BiH, predstavnika EU i međunarodnih organizacija u vezi s cjelokupnom migrantskom situacijom, te o daljnjem unapređenju saradnje i koordinacije u pružanju podrške nadležnim organima BiH na poduzimanju mjera rješavanja pitanja ilegalnih migracija, te adekvatnog prihvata i smještaja izbjeglica u BiH.

Čović i Vigemark: Neophodno rješenje za promjenu Izbornog zakona

SARAJEVO - Hrvatski član Predsjedništva BiH, Dragan Čović, istakao je u razgovoru sa specijalnim predstavnikom EU u BiH Lars-Gunarom Vigemarkom da je neophodno naći rješenja za promjenu Izbornog zakona BiH koja će garantovati ravnopravnost svih konstitutivnih naroda, uz dosljednu primjenu načela legitimnog predstavljanja na svim nivoima vlasti.

Vigemarku produžen mandat

BRISEL - Savjet Evropske unije produžio je mandate šestorici specijalnih predstavnika EU, uključujući i mandat šefu EU delegacije u Bosni i Hercegovini, Larsu Gunaru Vigemarku.

Najčitanije