Lars Gunar Vigemark

Vigemark: Što prije formirati vlast

SARAJEVO - Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark ponovo je danas u Sarajevu pozvao da se što prije pristupi formiranju vlasti na svim nivoima u BiH.

Radončić i Vigemark o agendi za socioekonomske reforme

SARAJEVO - Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark upoznao je danas predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića o dosadašnjim aktivnostima na pripremi nove agende za socioekonomske reforme u BiH i njenom preliminarnom sadržaju, saopšteno je iz SBB-a.

Vigemark: Očekujemo napredak od BiH tokom marta

SARAJEVO - Institucije EU očekuju da će vlasti BiH tokom marta napraviti iskorake na uspostavljanju vlasti i nastavku reformi, što bi bila najbolja reklama za dobijanje pozitivnog mišljenja i sticanje statusa kandidata za pregovore za članstvo, rekao je šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark.

Vigemark: BiH u EU može samo bez OHR-a i visokog predstavnika

BANJALUKA - Specijalni predstavnik EU u BiH Lars Gunar Vigemark ocijenio je nemogućim da BiH postane članica EU, a da istovremeno ima visokog predstavnika i međunarodno tijelo poput OHR-a, koje može preuzeti ovlašćenja domaćih vlasti.

Vigemark: Vlast u tehničkom mandatu nije u potpunosti legitimna

SARAJEVO - Lars Gunar Vigemark, specijalni izvještač EU za BiH izjavio je da je današnji sastanak sa članovima kolegija Doma naroda BiH održan kako bi naglasili važnost ubrzanja evropskog puta i dodao da nažalost raniji saziv nije pratio dinamiku.

Vigemark: Nesrazmjer javnog i privatnog sektora

BANJALUKA - Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark ocijenio je danas da u Republici Srpskoj i BiH postoji nesrazmjer između prevelikog javnog i premalog privatnog sektora.

Talić i Vigemark na sastanku u Banjaluci

BANJALUKA - Šef Delegacije Evropske Unije u BiH i predsjednik Skupštine Grada Banjaluka Zoran Talić sastali su se u Banjaluci, a vrijeme su iskoristili da se dotaknu lokalnih i regionalnih tema.

Vigemark: Ključna godina za BiH

SARAJEVO - Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark izjavio je danas u Sarajevu da je 2019. ključna godina za BiH - ekonomski stabilna i bez izbornog ciklusa, te da je treba iskoristiti za socio-ekonomske reforme i brži put ka evropskim integracijama.

Vigemark impresioniran sastancima sa članovima Predsjedništva BiH

Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark impresioniran je susretima članova Predsjedništva BiH Milorada Dodika, Željka Komšića i Šefika Džaferovića sa najvišim zvaničnicima EU tokom dvodnevne posjete Briselu.

Vigemark: Političke stranke da prestanu sa dizanjem tenzija

MOSTAR - Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark pozvao je predstavnike političkih stranaka u BiH da što prije formiraju vlast na svim nivoima i prestanu sa dizanjem tenzija.

Najčitanije