Lars Gunar Vigemark

Vigemark: EU ne može umjesto BiH da se bori protiv korupcije

SARAJEVO - Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark izjavio je danas u Sarajevu da je za istinski napredak BiH u procesu evropskih integracija važno da ima efikasan sistem borbe protiv korupcije.

Vigemark: Hitno formirati vlast, toliko posla čeka

MOSTAR - Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark izjavio je danas u Mostaru da se mora prestati sa uslovljavanjima i što prije formirati vlast na nivou BiH.

Vigemark sa Cvijanovićevom i Dodikom: Neophodno formiranje legitimne vlasti

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske i šef Delegacije Evropske unije u BiH Lars Gunar Vigemark tokom razgovora u Banjaluci zaključili su da je neophodno formirati kredibilnu i legitimnu vlast na svim nivoima vlasti u BiH, kako bi se nastavio proces evropskih integracija.

Vigemark o aferi u VSTS-u: Niko nije iznad zakona

BANJALUKA - Lars Gunar Wigemark, ambasador Evropske unije u BiH izjavio je danas u Banjaluci odgovarajući na pitanja novinara o aferi koja potresa Visoki sudski i tužilački savjet (VSTV) da su sve turbulencije, dešavanja oko VSTS-a u proteklim sedmicama pokazale nužnost provođenja preporuka Evropske komisije u vezi s izradom novog zakona o VSTS-u.

Vigemark: Ne donosite nove zakone ako nisu u skladu s EU standardima

BANJALUKA – Vlasti na nivou BiH, entiteta i kantona ne bi trebalo da donose nove zakone a da prethodno ne provjere s predstavnicima EU u kojoj mjeri su usklađeni s pravnom stečevinom EU, rekao je Lars Gunar Vigemark, šef Delegacije EU na javnoj debati o procesu pristupanja EU u Banjaluci.

Radmanović i Vigemark: Što prije formirati Savjet ministara

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović i šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark saglasni su da je potrebno što prije formirati Savjet ministara i početi realizaciju preporuka Evropske komisije kako bi BiH ispunila uslove za dobijanje kandidatskog statusa.

Vigemark čekao Zvizdića pred zaključanim vratima

SARAJEVO - Šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH Lars-Gunar Vigemark danas se, nakon objave izvještaja Evropske komisije, sastao s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i članovima Predsjedništva Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem, kojima je zvanično i uručio taj dokument.

Vigemark uručio članoviima Predsjedništva BiH Mišljenje Evropske komisije

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović primili su danas šefa Delegacije EU u BiH i specijalnog predstavnika EU u BiH ambasadora Lars-Gunara Vigemarka.

Vigemark: Mišljenje će biti razmatrano tek kad se donese vlast na svim nivoima

SARAJEVO - Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark rekao je danas u Sarajevu da će mišljenje Evropske komisije o napretku BiH na evropskom putu biti razmatrano tek kada BiH formira vlast na svim nivoima.

Delegacija EU, OEBS i Ambasada SAD-a pisale VSTS-u: Narušena slika u očima javnosti

SARAJEVO - Šef Delegacije i Specijalni predstavnik EU Lars-Gunar Vigemark, otpravnica poslova Ambasade Sjedinjenih Američkih Država Elen J. Džermajn i šef Misije OEBS u Bosni i Hercegovini Brus Berton uputili su danas pismo predsjedniku Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Milanu Tegeltiji i članovima ove institucije.

Najčitanije