Lars Gunar Vigemark

Vigemark: Iduća godina veoma bitna za BiH

SARAJEVO - Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigermark rekao je danas da će iduća godina biti veoma bitna za BiH kada je riječ o evropskim integracijama i dodao da će u prvoj polovini 2019. BiH dobiti mišljenje Evropske komisije u kojem će biti "naznačene smjernice u smislu strategije i puta reformi koje ova zemlja treba da preduzme".

Izetbegović zatražio zvaničan odgovor Evropske komisije o izgradnji pelješkog mosta

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović zatražio je zvaničan odgovor Evropske komisije o izgradnji pelješkog mosta i istakao da se novcem građana EU finansira i omogućava projekat koji krši međunarodno pravo i kojim se ugrožavaju prava BiH, buduće članice EU.

Vigemark: Usvojiti izmjene i dopune zakona o krivičnom postupku

SARAJEVO - Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark pozvao je danas delegate u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH da preuzmu odgovornost i usvoje neophodne izmjene i dopune Zakona o krivičnom postupku BiH.

Zvizdić: BiH nema kapaciteta niti želi biti regionalni sabirni centar

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sazvao je danas u Sarajevu sastanak predstavnika institucija BiH, predstavnika EU i međunarodnih organizacija u vezi s cjelokupnom migrantskom situacijom, te o daljnjem unapređenju saradnje i koordinacije u pružanju podrške nadležnim organima BiH na poduzimanju mjera rješavanja pitanja ilegalnih migracija, te adekvatnog prihvata i smještaja izbjeglica u BiH.

Čović i Vigemark: Neophodno rješenje za promjenu Izbornog zakona

SARAJEVO - Hrvatski član Predsjedništva BiH, Dragan Čović, istakao je u razgovoru sa specijalnim predstavnikom EU u BiH Lars-Gunarom Vigemarkom da je neophodno naći rješenja za promjenu Izbornog zakona BiH koja će garantovati ravnopravnost svih konstitutivnih naroda, uz dosljednu primjenu načela legitimnog predstavljanja na svim nivoima vlasti.

Vigemarku produžen mandat

BRISEL - Savjet Evropske unije produžio je mandate šestorici specijalnih predstavnika EU, uključujući i mandat šefu EU delegacije u Bosni i Hercegovini, Larsu Gunaru Vigemarku.

Izetbegović, Kormakova i Vigemark o rješenju za izmjene izbornog zakonodavstva

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, ambasadorka SAD-a Morin Kormak i šef Delegacije EU u BiH Lars Gunar Vigemark razgovarali su o mogućnostima da se pronađu optimalna rješenja za izmjene izbornog zakonodavstva koje se odnose na popunu Doma naroda Federacije BiH, uključujući Klub Srba

Vigemark: Značajna uloga lokalne zajednice u procesu evropskih integracija

ŠIROKI BRIJEG - U okviru projekta "Lokalna zajednica prEUzima inicijativu" u petak je u Širokom Brijegu održana javna debata o ulozi lokalne zajednice u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Bez pomaka u pregovorima o Izbornom zakonu, uključuje se Venecijanska komisija

SARAJEVO - U Sarajevu je završen sastanak političkih lidera sa američkom ambasadorkom u BiH Morin Kormak i šefom Delegacije EU Larsom Gunarom Vigemarkom povodom izmjena Izbornog zakona. Dogovora, ponovo, nije bilo.

I dalje bez dogovora o izmjenama Izbornog zakona

SARAJEVO – Ni na današnjem sastanku lidera stranaka iz FBiH i predstavnika Međunarodne zajednice u BiH nije postignut dogovor o izmjenama Izbornog zakona BiH.

Najčitanije