Lars Gunar Vigemark

Vigemark pozdravio puštanje Dragičevića

SARAJEVO – Lars Gunar Vigemark, šef Delegacije Evropske unije u BiH, pozdravio je puštanje na slobodu Davora Dragičevića te pozvao vlasti u Republici Srpskoj da pokažu uzdržanost prema demonstrantima.

MUP RS odgovorio Vigemarku: Prije iznošenja stavova potrebno se prvo informisati

​BANJALUKA - Rukovodstvo Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske zahvalilo je Delegaciji EU na interesovanju koje pokazuju za aktivnosti ovog ministarstva u vezi sa slučajem Davora Dragičevića, ali i poručilo da je trebalo prvo da se informišu pa onda da iznose bilo kakve stavove u javnost.

Borenović: Ostvarivanje vladavine prava ključ napretka BiH

BANJALUKA - Delegacija Partije demokratskog progresa (PDP), predvođena predsjednikom Branislavom Borenovićem, razgovarala je danas u Banjaluci sa šefom Delegacije EU i specijalnim predstavnikom EU u Bosni i Hercegovini ambasador Lars Gunar Vigemarkom.

Cvijanović i Vigemark: Nadamo se da će BiH u najskorijem periodu dobiti status kandidata

BANJALUKA - Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Banjaluci sa šefom Delegacije i specijalnim predstavnikom EU u BiH Lars-Gunarom Vigemarkom.

Vigemark: Jednaka zastupljenost žena u vlasti je zakonska obaveza

SARAJEVO - Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark pozvao je političke stranke i njihove lidere da, imajući u vidu da su u toku koalicioni pregovori, poštuju zakon i osiguraju ravnopravnu rodnu zastupljenost u vlasti, što znači da ima barem 40 odsto žena.

Vigemark: Prošla su vremena nametnutih rješenja

BiH mora pokazati da je sposobna postići dogovor oko teških političkih pitanja i krenuti naprijed na putu ka EU, kaže Lars Gunar Vigemark, šef Delegacije EU u BiH."BiH je podnijela zahtjev za članstvo u EU i mi smo usred procesa izrade Mišljenja, koji putem upitnika mjeri spremnost BiH za pridruživanje EU", ističe on.

Zvizdić i Vigemark: Intenzivirati izvršenje obaveza BiH prema EU

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić i šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark saglasili su se danas u Sarajevu da je potrebno intenzivirati izvršavanje obaveza BiH prema EU.

Izetbegović i Vigemark: Što prije formirati kvalitetnu vlast

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović istakao je tokom sastanka sa šefom Delegacije EU u BiH Larsom Gunarom Vigemarkom da je potrebno što prije formirati kvalitetnu vlast na svim nivoima.

Petrić sa Vigemarkom: Aktivnosti u skladu sa Izbornim zakonom

SARAJEVO – Branko Petrić, predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) BiH, informisao je danas šefa Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemarka o procesu utvrđivanja rezultata opštih izbora održanih 7. oktobra, saopšteno je iz CIK-a.

Vigemark: Ovo je vrlo važan dan za BiH

SARAJEVO - Lars-Gunar Vigemark, šef Delegacije Evropske unije u BiH, posjetio je danas biračko mjesto u Gimnaziji Obala u Sarajevu. Istakao je da je "ovo veoma važan dan za Bosnu i Hercegovinu", te da se u ime EU nada da će odziv građana biti što veći.

Najčitanije