Lars Gunar Vigemark

Milan Tegeltija odgovorio Lars Gunaru Vigemarku

SARAJEVO – Povodom dopisa šefa Delegacije i Specijalnog predstavnika EU u BiH Larsa Gunara Vigemarka, upućenog Visokom sudskom i tužilačkom savjetu Bosne i Hercegovine (VSTS BiH) 1. avgusta 2019. godine, predsjednik VSTS-a BiH Milan Tegeltija je danas uputio odgovor.

Lars Gunar Vigemark: Da živim u BiH možda bih i ja dao mito

Pravosudni procesi u BiH su manjkavi, a građani se suočavaju s neprihvatljivo sporim procesima i korupcijom, kaže Lars Gunar Vigemark, šef Delegacije EU u BiH.

Cvijanović i Vigemark: Srpska opredijeljena ka Evropskom putu

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je danas opredjeljenje institucija Srpske prema evropskom putu, te naglasila da je za dalje kretanje ka evropskim integracijama neophodno sprovesti volju građana iskazanu na opštim izborima prošle godine i formiranje kredibilne i legitimne vlasti na svim nivoima u BiH.

Vigemark o izjavi Grabar-Kitarović: Mislim da je BiH stabilna zemlja

BANJALUKA - Lars Gunar Vigemar, šef Delegacije EU u BiH, je rekao da ne može komentarisari izjavu Kolinde Grabar Kitarović, predsjednice Hrvatske, o BiH obzirom sa se radi o članici EU, ali da lično misli da je BiH stabilna zemlja koja može postati članica EU.

Vigemark: Neformiranje Savjeta ministara bespotrebno gubljenje vremena

SARAJEVO - Specijalni predstavnik EU u BiH Lars-Gunar Vigemark smatra da je neformiranje novog saziva Savjeta ministara bespotrebno gubljenje vremena.

Ambasador Austrije u Albaniji nominovan za Vigemarkovog nasljednika

SARAJEVO - Johan Satler i formalno je nominovan za šefa Delegacije Evrospke unije u Bosni i Hercegovini.

Dodik razgovarao sa Vigemarkom i Ajkhorstovom

SARAJEVO - Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je večeras u Sarajevu sa šefom Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemarkom i direktorom za zapadnu Evropu, zapadni Bakan i Tursku u Evropskoj službi za spoljne poslove Anđelinom Ajkhorst o aktuelnoj situaciji u BiH.

Vigemark: Potrebne velike promjene da BiH uđe u EU

SARAJEVO - Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark ocijenio je danas da su BiH potrebne velike promjene kako bi postala članica Unije, ističući da je riječ o procesu.

Višković: Srpska mora biti uvažena kao ravnopravan partner na evropskom putu

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa šefom Delegacije i specijalnim predstavnikom EU u BiH Lars-Gunarom Vigemarkom i delegacijom Radne grupe za zapadni Balkan (COWEB).

Cvijanović i Vigemark: Srpska u potpunosti posvećena evropskom putu

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je na sastanku sa šefom Delegacije EU u BiH Lars-Gunarom Vigemarkom i članovima Radne grupe za zapadni Balkan da je Srpska u potpunosti posvećena evropskom putu, te da se ovaj proces mora sprovoditi u skladu sa pravilima mehanizma koordinacije i uz puno poštivanje ustavnog položaja i nadležnosti institucija Srpske.

Najčitanije