Lars-Gunar Vigemark

Vigemark: Neformiranje Savjeta ministara bespotrebno gubljenje vremena

SARAJEVO - Specijalni predstavnik EU u BiH Lars-Gunar Vigemark smatra da je neformiranje novog saziva Savjeta ministara bespotrebno gubljenje vremena.

Ambasador Austrije u Albaniji nominovan za Vigemarkovog nasljednika

SARAJEVO - Johan Satler i formalno je nominovan za šefa Delegacije Evrospke unije u Bosni i Hercegovini.

Dodik razgovarao sa Vigemarkom i Ajkhorstovom

SARAJEVO - Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je večeras u Sarajevu sa šefom Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemarkom i direktorom za zapadnu Evropu, zapadni Bakan i Tursku u Evropskoj službi za spoljne poslove Anđelinom Ajkhorst o aktuelnoj situaciji u BiH.

Vigemark: Potrebne velike promjene da BiH uđe u EU

SARAJEVO - Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark ocijenio je danas da su BiH potrebne velike promjene kako bi postala članica Unije, ističući da je riječ o procesu.

Višković: Srpska mora biti uvažena kao ravnopravan partner na evropskom putu

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa šefom Delegacije i specijalnim predstavnikom EU u BiH Lars-Gunarom Vigemarkom i delegacijom Radne grupe za zapadni Balkan (COWEB).

Cvijanović i Vigemark: Srpska u potpunosti posvećena evropskom putu

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je na sastanku sa šefom Delegacije EU u BiH Lars-Gunarom Vigemarkom i članovima Radne grupe za zapadni Balkan da je Srpska u potpunosti posvećena evropskom putu, te da se ovaj proces mora sprovoditi u skladu sa pravilima mehanizma koordinacije i uz puno poštivanje ustavnog položaja i nadležnosti institucija Srpske.

Vigemark sutra na gradilištu autoputa Koridor 5c kod Doboja

SARAJEVO - Lars-Gunar Vigemark, šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH posjetiće sutra građevinske radove na autoputu Koridor 5c, petlja Johovac – Rudanka, u blizini Doboja.

Vigemark: EU ne može umjesto BiH da se bori protiv korupcije

SARAJEVO - Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark izjavio je danas u Sarajevu da je za istinski napredak BiH u procesu evropskih integracija važno da ima efikasan sistem borbe protiv korupcije.

Vigemark: Hitno formirati vlast, toliko posla čeka

MOSTAR - Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark izjavio je danas u Mostaru da se mora prestati sa uslovljavanjima i što prije formirati vlast na nivou BiH.

Vigemark sa Cvijanovićevom i Dodikom: Neophodno formiranje legitimne vlasti

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske i šef Delegacije Evropske unije u BiH Lars Gunar Vigemark tokom razgovora u Banjaluci zaključili su da je neophodno formirati kredibilnu i legitimnu vlast na svim nivoima vlasti u BiH, kako bi se nastavio proces evropskih integracija.

Najčitanije