Lars-Gunar Vigemark

Vigemark o Paradi ponosa: BiH prešla važan prag tolerancije

SARAJEVO - Bivši šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH, ambasador Lars-Gunar Vigemark na Twitteru je prokomentarisao jučerašnju Paradu ponosa koja je održana u Sarajevu.

Vigemark poručio: Bez formirane vlasti nema ni EU i NATO integracija

SARAJEVO - Lars-Gunar Vigemark, šef Evropske delegacije u Bosni i Hercegovini, rekao je da je najvažnije nastaviti napore ka formiranju vlasti komentarišuću neuspjeh u ovom procesu uprkos potpisanom Sporazumu lidera najvećih stranaka u BiH.

Vigemark u oproštajnoj posjeti kod Zvizdića

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić primio je danas u oproštajnu posjetu šefa Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnog predstavnika Evropske unije u BiH, ambasadora Lars-Gunara Vigemarka.

Crnadak sa Vigemarkom: Formiranje vlasti značajno za nastavak puta u EU

SARAJEVO - Formiranje vlasti na nivou BiH veoma je značajno za nastavak evropskog puta i sprovođenje reformi od kojih najveću korist imaju građani BiH, izjavio je danas ministar inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak tokom oproštajne posjete šefa Delegacije EU u BiH Lars-Gunara Vigemarka.

Formiranje Savjeta ministara preduslov evropskog puta BiH

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i šef Delegacije Evropske unije u BiH Lars Gunar Vigemark ocijenili su da je potrebno što prije formirati Savjet ministara i vlast u Federaciji BiH, jer je to preduslov daljeg kretanja BiH na evropskom putu.

Milan Tegeltija odgovorio Lars Gunaru Vigemarku

SARAJEVO – Povodom dopisa šefa Delegacije i Specijalnog predstavnika EU u BiH Larsa Gunara Vigemarka, upućenog Visokom sudskom i tužilačkom savjetu Bosne i Hercegovine (VSTS BiH) 1. avgusta 2019. godine, predsjednik VSTS-a BiH Milan Tegeltija je danas uputio odgovor.

Lars Gunar Vigemark: Da živim u BiH možda bih i ja dao mito

Pravosudni procesi u BiH su manjkavi, a građani se suočavaju s neprihvatljivo sporim procesima i korupcijom, kaže Lars Gunar Vigemark, šef Delegacije EU u BiH.

Cvijanović i Vigemark: Srpska opredijeljena ka Evropskom putu

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je danas opredjeljenje institucija Srpske prema evropskom putu, te naglasila da je za dalje kretanje ka evropskim integracijama neophodno sprovesti volju građana iskazanu na opštim izborima prošle godine i formiranje kredibilne i legitimne vlasti na svim nivoima u BiH.

Vigemark o izjavi Grabar-Kitarović: Mislim da je BiH stabilna zemlja

BANJALUKA - Lars Gunar Vigemar, šef Delegacije EU u BiH, je rekao da ne može komentarisari izjavu Kolinde Grabar Kitarović, predsjednice Hrvatske, o BiH obzirom sa se radi o članici EU, ali da lično misli da je BiH stabilna zemlja koja može postati članica EU.

Vigemark: Neformiranje Savjeta ministara bespotrebno gubljenje vremena

SARAJEVO - Specijalni predstavnik EU u BiH Lars-Gunar Vigemark smatra da je neformiranje novog saziva Savjeta ministara bespotrebno gubljenje vremena.

Najčitanije